Pizzové tyčinky bez lepku
Máme radi pizzu. Prečo? Lebo sa nám nikdy nezunuje, vždy si ju inak ozdobíme, ...
Harissa
Harissa je papriková pasta, ktorá údajne pochádza z Tunízie, je populárna takmer vo všetkých severo-afrických...
Grilované morčacie prsia na hrášku
Príjemné ľahké jedlo z grilovaných morčacích pŕs na zelenom hrášku.
Nadýchané mrkvové muffiny šťavnaté
Tento recept som si dotvorila sama, nie je úplne vymyslený, ale väčšina ingrediencii je inak upravená...
Hovädzie kocky na pive
Voľba druhu a typu mäsa každého z nás sa riadi tromi základnými zásadami! Ad 1. ) Chuťami...
Šumný netradičný jablčník
Veľa jabĺk na záhrade a málo sudov ma donútilo piecť. Náhly nápad v kombinácii s internetovou...
Pečená morka plnená zmesou pečene, gaštanov a špenátu
Morku si pochvaľujú vo všetkých končinách sveta. Určite aj preto, že mäso obsahuje dvakrát toľko železa...
Syrová omeleta
V miske rozmiešame vajíčka s trochou mlieka. Na panvici (priemer cca 20 cm), roztopíme ghí...
Karfiolovo-špenátový nákyp
Karfiol rozobratý na ružičky varíme do polomäkka v slanej vode/8min/.
Plnené chrenové zemiaky
Vhodné ako príloha, ale aj samotné. A Čo sa týka plnky, fantázii a chutiam...
Smotanovo-šunkové jednohubky
Všetky suroviny dáme do DP, alebo vymiesime ručne a necháme vykysnúť. Medzitým vymiešame plnku :šunku nakrájame...
Filet zo sviečkovej Black Angus
Očistenú a osušenú sviečkovú nakrájame na asi 200-gramové steaky, ktoré pripravíme na vonkajšom grile alebo na panvici....
Cestovina s duseným kalerábom
Mladé kalerábiky sa dajú využiť aj takto. Možno neviete... :-))
Čokoládová bomba
Tento recept som vyskúšal po odporúčaní a musím potvrdiť, že je to niečo neskutočné. Kto...
Mexico
Mali sme rodinnú oslavu ktorá sa mala konať v prírode ale Pán Boh to zmenil a tak...
Brokolica v mletom mäse
pôvodne som kupenú brokolicu chcel urobiť ako vysmážaný karfiol , potom ...
Polievka Ratatouille
Ratatouille patrí medzi najznámejšie francúzske pokrmy, bežne ide o zeleninovú prílohu k rôznym mäsovým a iným...
Candát (zubáč) s holandskou omáčkou
Candáta pokapeme citronem, osolíme, opepříme a trochu posypeme drceným kmínem. Opečeme na másle nejdříve...
Španielsky zemiakový šalát
Pre tých, ktorí majú radi zemiakový šalát na akýkoľvek spôsob. (Hlavne, aby ho bolo...
Údenou klobásou plnené kuracie prsia vyprážané v smotanovom cestíčku
Dnešný sviatočný obed len tak v ľahšom prevedení. kuracie prsia, ktoré som plnila pokrájanou údenou...
Halušky rôznych chutí
Milujem krupicové halušky v polievkach. A je ich toľko variácií, akú veľkú len máte kuchársku...
Ali Nazik kebap
Aj keď toto jedlo nevyzerá na prvý pohľad vábne, je to veľká dobrota. Mleté mäso...
Karfiol a brokolica so „syrovou“ omáčkou
Leto nám prináša pestré farby, ktoré môžeme mať aj na tanieri. A tiež jedlé kvety,...
Šošovicovo-mrkvové karí
Sosovicu si namocime na hodinu vo vode tak, aby bola celkom ponorena.