Foto: askadaniela
Od maminy som dostala krásne mega veľké kaleráby. Ja ich rada chrúmem surové, ale ubehol týždeň a ja som zistila, že ten čas stačil Zobraziť celý popisOd maminy som dostala krásne mega veľké kaleráby. Ja ich rada chrúmem surové, ale ubehol týždeň a ja som zistila, že ten čas stačil na to, aby "zdrevnateli". Vyhadzovať som ich nechcela, tak sa mi v hlave zrodil takýto recept...a keďže pršalo, chutila mi 2x viac :)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistíme si kaleráby aj zemiaky. Kaleráby nastrúhame nahrubo a zemiaky nakrájame na kocky. Očistenú a nadrobno nakrájanú cibuľu osmažíme v hrnci, pridáme kaleráb a po cca 5-6 minútach polovicu zemiakov. Ešte dve minútky posmažíme a zalejeme asi 2 litrami vriacej vody. Pridáme vývar v kocke, korenie, soľ aj kurkumu. Tú som pridala jednak preto, že je zdravá a jednak preto, že polievka by inak mala mdlú farbu.
- 2
V druhom, menšom hrnci si v slanej vode uvaríme druhú časť zemiakov. Keď sa polievka uvarí, pridáme tie trojuholníčky syra a tyčovým mixérom rozmixujeme na čo najjemnejšie. Pridáme zcedené zemiaky z menšieho hrnca a ak je podľa vás polievka prihustá, možno použiť aj vodu z nich. Ja mám rada husté polievky, tak som už neriedila. Porcie posypeme nakrájanou pažítkou a papáme :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
i my sme vysmážali kaleráb..ako píše @mesiar50..
ked synovia rástli,nestačilo nič navarené zostárnuť..vymýšľala som..čo by sme ešte mohli skúsiť..veľký gigant bol super..plátky predvariť..obaliť..vysmažiť..dobrota to bývala..
Pekny vecer.Ano zvykli sme ho vyprazat (vysmazat) v trojobale,muka,vajce,struhanka,ale zeler som este nerobil tymto sposobom i ked ho mam velmi rad.Vdaka za tip.
Za recept diky, popisuju hlavne kvuli tem, kteri treba nekdy budou varit. Stoji to za to.