Torta s talianskym maslovým krémom

Šéfkuchár Marek Petrán
, 24. novembra 2012 22:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Torta s talianskym maslovým krémomFoto: Robert Hüttner, Stanislav Malák
4
porcie
30 min
príprava
30-40 min
na 175 °C

Suroviny

TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Krém: Vo veľkej mise zvoľna šľaháme bielky so soľou a keď zhustnú, postupne prisypávame cukor a vanilkový cukor. Heru maslovú izbovej teploty dáme do druhej misy. Šľaháme tak dlho, až zbelie a má hustotu šľahačky. To trvá najmenej 15 minút − v žiadnom prípade nie menej! Za stáleho miešania postupne pridávame snehovú hmotu. Krém okamžite použijeme.

  2. 2

    Korpus: Oddelíme žĺtky a bielky. Žĺtky vyšlaháme s cukrom, postupne prilievame vodu a olej. Premiešame a postupne prisypávame múku s práškom do pečiva a citrónovou kôrou. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka zamiešame do cesta. Pečieme v predohriatej trúbe na 175 °C asi 30−40 minút.

  3. 3

    Po vychladnutí korpus rozrežeme a naplníme krémom. Dozdobíme mliečnou a horkou čokoládou.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist