Torta s talianskym maslovým krémom

Šéfkuchár Marek Petrán
, 24. novembra 2012
Torta s talianskym maslovým krémom
Foto: Robert Hüttner, Stanislav Malák
4
porcie
30 minút
príprava
30-40 minút
na 175 °C

Suroviny

Krém:
4
štipka
200 g
1 PL
500 g
Korpus:
200 g
200 g
4
1 dl
1 dl
1
1
Na ozdobu:
40 g
40 g




Postup

  1. 1

    Krém: Vo veľkej mise zvoľna šľaháme bielky so soľou a keď zhustnú, postupne prisypávame cukor a vanilkový cukor. Heru maslovú izbovej teploty dáme do druhej misy. Šľaháme tak dlho, až zbelie a má hustotu šľahačky. To trvá najmenej 15 minút − v žiadnom prípade nie menej! Za stáleho miešania postupne pridávame snehovú hmotu. Krém okamžite použijeme.

  2. 2

    Korpus: Oddelíme žĺtky a bielky. Žĺtky vyšlaháme s cukrom, postupne prilievame vodu a olej. Premiešame a postupne prisypávame múku s práškom do pečiva a citrónovou kôrou. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka zamiešame do cesta. Pečieme v predohriatej trúbe na 175 °C asi 30−40 minút.

  3. 3

    Po vychladnutí korpus rozrežeme a naplníme krémom. Dozdobíme mliečnou a horkou čokoládou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia