Torta s talianskym maslovým krémom
Šéfkuchár Marek Petrán
, 24. novembra 2012
, 24. novembra 2012
Foto: Robert Hüttner, Stanislav Malák
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
30-40 minút
na 175 °C
na 175 °C
Postup
-
1
Krém: Vo veľkej mise zvoľna šľaháme bielky so soľou a keď zhustnú, postupne prisypávame cukor a vanilkový cukor. Heru maslovú izbovej teploty dáme do druhej misy. Šľaháme tak dlho, až zbelie a má hustotu šľahačky. To trvá najmenej 15 minút − v žiadnom prípade nie menej! Za stáleho miešania postupne pridávame snehovú hmotu. Krém okamžite použijeme.
- 2
Korpus: Oddelíme žĺtky a bielky. Žĺtky vyšlaháme s cukrom, postupne prilievame vodu a olej. Premiešame a postupne prisypávame múku s práškom do pečiva a citrónovou kôrou. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka zamiešame do cesta. Pečieme v predohriatej trúbe na 175 °C asi 30−40 minút.
- 3
Po vychladnutí korpus rozrežeme a naplníme krémom. Dozdobíme mliečnou a horkou čokoládou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu