Pre tých ktorým zostala zásoba sušených húb a nevedia čo s nimi...recept som objavil pred rokmi niekde na internete.
Postup
-
1
Najprv rozmixujeme sušené huby na prach.
- 2
Čerstvú zeleninu pomelieme na mäsovom mlynčeku a pomiešame so soľou. Rozložíme na cca 4-5 plechov a dáme sušiť, hoci aj na radiátor. Ja som použil teplovzdušnú rúru, nechal vyhriať asi na 50 stupňov, potom vypol a po čase opäť zopakoval, netreba s tým ponáhľať... ráno a večer premiešať. Vysušiť by sa mala za 2-4 dni podľa tepla.
- 3
Do pomletej a vysušenej zeleniny pridáme petržlenovú, zelerovú a lugurčekovú vňať, a opäť pomelieme na mlynčeku. Do tejto zmesi potom zamiešame hubový prášok. Táto vegeta je vhodná na ochutenie nátierok, mäsa, alebo do polievky. Obsah soli po vysušení je okolo 30-40%. Keď ju budem zase robiť, pridám foto.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
pomixovaného dubákového prášku mám bárskoľko. ale nemám
teplovzdušnú rúru. Nemôžem ho pomiešať s vegetou? Asi nie.
Afataga by mi ale dala.