Foto: elisticka
Ľahká jednoduchá celiaticka torta s jahodami .Vhodná na nedelné popoludnie ale može byt aj na menšiu oslavu.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
odvážime si múku´,cukor a pripravime všetky potrebné ingrediencie
-
2
vajcia oddelíme a z bielkov urobíme tuhý sneh a žltka vymiešame c cukrom,potom pridame do žltkovej hmoty sneh a múku.najskor ručne miešame a este aj mixerom ale len jemne.
-
3
cesto vylejeme do tortovej formy vystlanej s papierom na pečenie.pečieme pri 200st.asi 25 minút.
-
4
urobime si plnku:uvaríme puding z mlieka ,zlatého klasu a cukru.necháme vychladnúť a vymiešame s máslom a palmarinom.
-
5
na vychladnuté cesto natrieme plnku,naukladame jahody a zalejeme želatinou ktorú urobime tak že uvarime vodu zmiešanú s cukrom a želatinovým práškom.varíme 1 minútu a necháme chladit 10 minút .dáme do chladničky vychladiť.
-
6
vychladenú tortu potrieme na boky plnkou a možeme posypať kokosom.šlahacku urobime z mlieka a práškovej šľahačky mixerom na najvyššie obrátky 3 minúty.ozdobíme vrch torty.
taky celiatička. Akorát nevim, jestli je v ČR stejná bezlepková mouka.
Myslim, že se nic nestane, když použiji mouku Jizerku.