Maková roláda s tvarohovým krémom
Štefan Psotný
šéfkuchár hotela Strachanovka*** v Liptovskom Jáne, 23. januára 2018
šéfkuchár hotela Strachanovka*** v Liptovskom Jáne, 23. januára 2018
Foto: Pravda - Robert Hüttner
10
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Korpus: | |
7 ks |
|
150 g |
|
1 bal |
|
štipka |
|
200 g |
|
1/2 bal |
|
Tvarohový krém: | |
250 g |
|
250 ml |
|
50 g |
|
100 g |
|
1 bal |
|
3 plátky |
|
Na potretie: | |
100 g |
|
Navrch: | |
100 g |
|
Postup
-
1
Bielky vyšľaháme so štipkou soli a s polovicou cukru. Žĺtky vyšľaháme s vanilkovým cukrom a druhou polovicou cukru. Hmoty spojíme a zľahka do nich zamiešame mak a prášok do pečiva.
- 2
Hmotu rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme 30 minút pri 180 °C. Po upečení korpus otočíme, dáme dole papier, znovu otočíme, zrolujeme a necháme vychladnúť.
- 3
Medzitým pripravíme tvarohovú náplň. Smotanu vyšľaháme s práškovým cukrom dotuha. Tvaroh vyšľaháme s vanilkovým cukrom a obe hmoty spojíme. Nakoniec zľahka zamiešame napučanú a roztopenú želatínu a kúsky jahôd. Korpus rozbalíme, potrieme džemom a rozotrieme naň tvarohovú hmotu. Opatrne zavinieme a dáme stuhnúť. Nakoniec potrieme roztopenou čokoládou.
Tiež maková roláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu