
Patizónovo-zemiakové placky
Patizón, zemiaky, cibuľu a cesnak ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme soľ, ...

Karamelové muffiny
Z cukru upálime tmavý karamel -čím tmavší tým lepší... len pozor aby vam nezhorel a nezhorkol !!

Vepřová panenka zapečená v ochucené bramborové kaši
Opět dneska taková moje improvizace, ale myslím, že velmi zdařilá. Kaše shora pěkně opečená...

Úžasné celozrnné špaldovo-pšeničné rožky
Sú tak jemné, nadýchané a chrumkavé že je to až neuveriteľné na rožky s 2/3 celozrnnej...

Fit tekvicové „špagety“ s mletým morčacím mäsom v paradajkovej omáčke
V tomto recepte naberá tekvica nový rozmer. A krájanie cesnaku ešte novší! :) Tieto skvelé tekvicové...

Karlovarská knedľa so šunkou
Staršie rožky ( môžeme použiť biele, alebo grahamové ) nakrájame na kocky a zalejeme mliekom...

Pečená plnená paprika nielen pre vegetariánov
Na jeseň je veľký výber zeleniny a my milujeme plnené papriky. Plnku som spravila z paradajok...

Karfiol s baraními rohami
Mrzí ma , že nemám foto, ale nepredpokladala som, že by sa mi to zišlo, veď už...

Pečený srnčí chrbát s marhuľovým čatní a paštrnákovým pyré
Srnčí chrbát: Srnčí chrbát vykostíme (kosti a blany si odložíme na prípravu redukovanej šťavy). Mäso naložíme...

Tvarohové guľky v kokosovej perinke
Recept som dostala od priateľky, keď som ho prečítala, troška som sa bála, lebo...

Hruškový kysnutý koláč
Do mierne teplého mlieka zamiešame cukor a rozdrobíme droždie. Prikryjeme a necháme vykysnúť. Do misy nasypeme...

Medová roláda
Tento recept patrí medzi obľúbené nakoľko ho môžem skladovať aj dlhší čas. Pečiem ho na vianoce,...

Tofu praženica (bez vajíčok, vegan)
V mise si vidličkou roztlačíme tofu alebo ho len roztlačíme v rukách. Pridáme trošku chilli, ...

Medová torta s karamelovým krémom
Zákusky s medom krásne voňajú a ešte lepšie chutia. Preto jednoznačne odporúčame upiecť si túto tortu....

Špenátové gnocchi
Počul som, čítal som o špenátových. Tak som ich skúsil. Minuli sa skôr...

Pomaly varený bravčový bok s paprikou
Bravčový bok si robievam dosť často, ale v pomalom hrnci som ho robil prvý krát...

Lahodné tvarohové rezy
Dnes som dostala čerstvý tvaroh a vajíčka z farmy, tak som sa rozhodla upiecť chutné tvarohové...

Muflónie kotlety po zbojnícky
Plátky mäsa z muflónieho chrbta (150 g na porciu) naklepeme, osolíme, okoreníme potrieme cesnakom, ...

Zapekané smotanovo-cesnakové zemiaky s lososom
Losos je iná ryba, taká sviatočná. Čerstvý jej chuťovo aj cenovo inde ako mrazený, ale aj ten...

Kapustnica na bielo
Kapustnica, ktorá je u nás zaužívaná. Je to recept z vlastnej kuchyne a podávame ju...

Bravčové plátky v zemiakovej šťave
Zdravím všechny Vařecháře po dovolené v Turecku!! :-)) Dovolím si přidat receptík, který mne dnes napadl...

Špaldovo-medové rolády s ovocím
Pôvodný recept z Dorky, zmenila som múku, ubrala cukru, pretože plnka je sladká dosť,...

Hovädzí chvost à la perkelt
Kto z Vás, bez rozdielu veku (bez urážky, prosím) i pohlavia, nemôže piť správne...

Filipínske adobo
Adobo mi prvykrát uvarila filipinska pestunka mojich vnúčat Lingi . Je veľa variácii na toto jedlo...

Morčaco-kačacia polievka s domácimi rezancami
Mala som v mrazničke odložené od Vianoc kačacie a morčacie drobky, tak som sa rozhodla dať...

Kvasnicová nátierka
Toto je tradičná teplá pomazánka, ktorú robím deťom. Je veľmi jemná a chuť kvasníc nie...

Ružový sen
Recept som našla niekde v časopise, len som troška upravila a výsledok vidíte tu :-)

Tuniaková praženica
Praženica pripravená s tuniakom v olivovom oleji, podávaná so zaváranou cviklou.

Mäso na S-Čchuánsky spôsob
Po dlhšej dobe zas niečo zo staršej čínskej kuchárky. Rcp som pozmenila len málinko, zabudla...