Lístkové slimáky s medvedím cesnakom
Lístkové slimáky s medvedím cesnakom

Lístkové medvedie slimáčiky fotorecept

simiceq - fotkasimiceq, 9. apríla 2017
Lístkové medvedie slimáčiky (fotorecept)
Foto: simiceq

Medvedie slimáčiky preto, lebo mi ostal medvedí cesnak a mali sme chuť na niečo slané a chutné :)

20
porcií
10 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
Plnka:
1/2 ČL
1 PL
2 PL
1/2 ČL
1 hrsť
1 PL
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv si spravíme plnku: zmiešame všetky koreniny s olivovým olejom a sójovou omáčkou.

    Lístkové medvedie slimáčiky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nasekáme si medvedí cesnak (ja som ho zmiešala aj s čerstvým špenátom).

    Lístkové medvedie slimáčiky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Plnku natrieme na celý povrch lístkového cesta.

    Lístkové medvedie slimáčiky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Posypeme nasekaným medvedím cesnakom.

    Lístkové medvedie slimáčiky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zrolujeme do rolky a nakrájame slimáčikov.

    Lístkové medvedie slimáčiky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Poukladáme na plech, potrieme vajíčkom so štipkou soli a pečieme cca 15-20 min na 200 stupňoch.

    Lístkové medvedie slimáčiky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Robila som aj s pikantnou salámou a parenicou.

    Lístkové medvedie slimáčiky (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

root
Podľa mňa ten medvedí cesnak vôbec nie je cítiť… chilli a sójovka jeho chuť spoľahlivo prerazia.
1x root
haji
Jednoduché, rychlé a určo výborné zpestření, bezva využití medvědího česneku. Recept se mi líbí, jsi šikulka!!
simiceq
@Root (9.4.2017 12:45)
Ak vyskusas daj vediet, ci je tvoje tvrdenie aj opodstatnene
zolik
rychle a dobre. skoro vzdy mam v chladnicke 1 bal. listkoveho cesta. ked sa necakane ozve navsteva su chutne slimaciky rychlo na stole. aj tvoje plnky sa mi pacia.
duskousko
Povedal by som "prielom do tradicnej kuchyne chuti..", ale co uz, kazdemu, ako mu chuti! Ja osobne uprenostnim klasiku : ak nie skoricovu, tak hoc aj makovu :
Podla mna neprekonatelne, budu "na sladko"..-;)! Mak zavarit v mlieku so skoricovym a vanilkovym cukrom, s maslom..., naplnit listkove cesto, pokrajat na kolecka, polozit na omasteny plech, alebo na papier (na pecenie!) Upiect a zjest.., prip. este so zmrzlinou, poliate s vajesnym konakom (ved ide Velka Noc..) a so slahackou...-;)! Co Vy na tieto "zmeny".._:))?! Dobru chut vsetkym aj k slanym aj k sladkym...-;)
simiceq
@Duskousko (10.4.2017 15:21)

Tie makové zbožňujem :) ale ako píšem, mali sme chuť na slané :D tak vyšlo toto a + chcela som využiť čerstvý medvedí cesnak a ten so sladkým moc nejde, ale ďakujem za pripomienku ;)