Dvojfarebné paprikové želé s cesnakovou omáčkou
4 formičky z varného skla (po 200 ml) vypláchneme studenou vodou. Papriky očistíme, umyjeme a...
Jaternicová omeleta
Žemle nakrájame na centimetrové kocky a na rozohriatom masle ich osmažíme dozlata. Vajcia rozšľaháme v mlieku...
Muffinové prekvapenie
Dva mafinové plechy s 12 priehlbinami vystlieme papierovými košíčkami. Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. Vo...
Letná stredomorská kreácia
Tento recept je určený hlavne pre zdravie, jedlo je ľahké a dobre padne ...
Svieže citrónové muffinky
Tento recept som vytvorila nedávno, keď som mala chuť na nejaké citrónové pečivko. Nedáva sa...
Hubový závin
Očistené huby nakrájame na menšie kúsky. Na tuku speníme nakrájanú anglickú slaninu a nakrájanú cibuľu, ...
Cheesecake
Zmelieme si sušienky a orechy. ( odporúčam na kondzistenciu jemného prášku. ) Na najmiernejšom ohni roztopte...
Šunka s parenicou na orechových šúľancoch
Zemiaky nastrúhame, pridáme hrubú múku a vypracujeme cesto. Z cesta tvarujeme šúľance, ktoré varíme...
Cesnakové rožky z chlebového cesta
Ked som robila chlebik mala som chut na cesnakove rozky... odobrala som z tohoto cesta http://varecha. pravda....
Banánovo-medové muffiny
Tento recept na muffiny mám najradšej a aj zožali najväčší úspech. :) Tento recept vznikol...
Zákusok s Tatranským čajom
Ak sa vam zvyšia perníčky (napr. z Vianoc) alebo piškóty a vôbec nevadí ak by boli...
Vyprážané jablkové kolieska podľa hercov z novej Perinbaby
Vynikajúce a pritom celkom jednoduché vyprážané jabĺčka v cestíčku si pre nás pripravili herci Lukáš Frlajs a Valéria Frištik, ktorí stvárnili hlavné postavy v novom filme Perinbaba a dva svety....
Slnečnicovo– sezamové cestoviny
Cestoviny uvaríme v slanej vode. Na panvicu dáme olej, cibuľu, sezamové semienka a slnečnicové...
Plnený baklažán
Baklažány rozrežeme po dlhšej strane a striedky vydlabeme. Spodok každej polovice odrežeme tak, aby vznikla...
Fašírkový kolotoč
Už dávno uvažujem, ako použiť tento zvláštne formovaný patizon. dnes som ho použila... urobila som...
Treska s plneným batátom
tresku som zbavil šupín, umyl, osušil, posypal korením na ryby, posolil som a dal na polhodinu do...
Zemiakové rezance s orechovou omáčkou
Rezance: Zemiaky umyjeme a v šupke ich uvaríme domäkka. Necháme vychladnúť, ošúpeme a najemno nastrúhame....
Španielske zajftáčiky s orzom
Podarilo sa nám zabezpečiť „prísun“ mladého zajačieho mäsa z domáceho chovu a tak môžem realizovať jeho prípravu...
Bezlepkové Vanilkové Muffiny
Sú to obyčajné bezlepkové muffiny (ak nechcete tak nemusíte ich spraviť bezlepkové ale obyčajné)
Luštěnina s tarkou
Krásné, chutné jídlo, které se vaří z jakékoliv luštěniny. Já mám ráda drobnozrnnou...
Husacia pečeň s calvadosovou omáčkou
Slovenská jeseň bez husaciny a kačaciny – rodinného striebra gastronómie? To jednoducho nejde. Ja však do tradičnej podoby „hodov“ rád primiešam aj poriadnu dávku...
Celozrnné kokosové tartaletky
Mám obľúbené krehké cesto na slané koláče, tak som sa rozhodla vyskúšať ho aj na sladko....
Bravčové s pečenou cibuľou
Bravčové mäso pokrájame na plátky, posolíme a okoreníme. Necháme odležať 15 minút na chladnom mieste. Potom mäso...
Hubový veniec s hruškami
Komerčný recept<br><br> Doba prípravy: asi 40 minút<br> Doba kysnutia: asi 50 minút<br> Doba pečenia: asi 35 minút<br> asi 12 kusov<br>
Čučoriedkový koláč so želé
Lahodný, krásne farebný a plný ovocia, taký je náš čučoriedkový koláč so želé. Jeho...
Baby ražniči
Tento recept som začala robiť fintu pre deti, lebo mali obdobie keď chceli papať iba parky...
Malinovo-ríbezľový koláčik
Keďže na Liptove pomaly všetko dozrieva rozhodla som sa upiecť koláčik a použila som naň ríbezle...
Ananásové carpaccio s makovo-kávovou zmrzlinou
Ananásové carpaccio: Med skaramelizujeme, zalejeme bielym vínom, pridáme badián, celú škoricu, klinčeky a...
Špargľová polievka s paradajkami a bielym vínom
Dnes som chcela vyskúšať zo špargle niečo nové...
Bylinkovo– reďkovková nátierka
Vajcia olúpeme a nasekáme nadrobno, reďkovky umyjeme a nastrúhame nahrubo.