
Živánska
Z oleja, piva, horčice a korenia vytvoríme marinádu, v ktorej 6 hodín necháme odstáť...

Pour féliciter rezy
Tento zákusok som originál našla v časopise Televízia, pod názvom vianočné rezy, lenže ja som...

Čokoládový dezert s lesním ovocem
Smetanu vlijeme do kastrůlku a nalámeme do ní 100 g čokolády, zahříváme dokud se čokoláda nerozpustí,...

Vyprážané rybie filé v citrónovo-pertržlenovej strúhanke a pečené zemiaky
Rybie filé je chutné a iné keď sa obalí v citrónovo-petržlenovej strúhanke

Zdravé a chutné cuketové špagety a kura bez lepku a múky - čo chladnička dala
Máš chuť na špagety? Skús tieto lowcarb, cuketové, chutia perfektne. A ako proteín pridáme...

Bravčovinky na čínsky spôsob
Recept pochádza z vlastnej kulinárskej kuchyne ako jeden z následných receptov pôvodného využitia bravčového mäsa z bravčovej...

Zeleninovo-zemiakové placky
Robím často aj zeleninové placky, ale viac ma oslovili tieto v kombinácii so zemiakmi.

Pečená fašírka
Cibuľu nakrájame na kocky (veľkosť podľa chuti), zmiešame s mäsom, vajíčkami, strúhankou a korením....

Krémová polievka z mrkvy, cvikle a tekvice
Na obed polievky nejedávam, stačí mi hlavné jedlo, tak som si ich začala variť na...

Vaječná polievka s mrkvou
V hrnci rozpustíme maslo, nasypeme do neho hladkú múku a za stáleho miešania pripravíme svetlú zápražku,...

Kuracinka s bazalkou v cestíčku
Máme radi hydinu a preto je dosť často u nás na stole ako hlavné jedlo.

Ovocný šalát s kuracinou
Bohatý šalát so sladkým ovocím, zeleným listovým šalátom a kuracím mäsom vás osvieži počas každého dňa....

Čína á la Táňa
Tento recept už mám niekoľko rokov a včera som si naň spomenula. Keď je tak teplo...

Bezlepkové pirohy varí Fero Joke
Tieto sexi pirohy jednoducho musíte vidieť! Výbuch známeho markizáka mal ostať mimo kamier.

Šošovicovo-šampiňónový šalát
Sosovicu uvarime domakka, asi 20-25 minut. Scedime a odlozime bokom do dalsieho pouzitia. Sampinony...

Slivková baba
Jeden veľmi starý, babičkovský recept zo zemiakov v pôvodnej verzii. Vy si tam môžte popridávať...

Tatranská pečená tekvica
Tekvicová sezóna je stále v plnom prúde. Je to výborný antioxidant plný vitamínov a minerálov a...

Sedliacka krkovička
Z krkovičky nakrájame plátky, osolíme ju, okoreníme a posypeme paprikou. Do vymasteného pekáča vložíme...

Penne s baklažánom a hovädzím mäsom
Baklažán pokrájame na malé kocky, ktoré nasolíme a necháme 10 minút poriadne vypotiť. Na olivovom...

Pstruh na citrónovom masle
Ked ryba, vždy čerstvá a nie mrazená plná vody. A ked sladkovodná, prečo nie pstruh.

Zapekané cestoviny plnené mäsom
Mušle uvaríme podľa návodu, scedíme, pokvapkáme olejom a odložíme na teplé miesto. Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na...

Lahodný domáci syr s bylinkami
Toto je rýchly a naozaj výborný recept na domáci syr, ktorý si môžete pripraviť bez syridla...

Šošovicová polievka so sušenými slivkami
Šošovicu preberieme, vopred namočíme a potom v tej istej vode uvaríme. Keď je šošovica napoly...

Brutálna praženica
kúpime 10 vajec musíme mať, olej (olivový od panny čiže panenský-ťažko sa zháňa), trošku...

Krabie tyčinky
Ak budete niekedy chytať krabov (nie do pasce) ale ručne s pomocou malého sitka, nedávaje ich...

Krehký cuketový chlebíček
Máte zásobu cukiet a neviete čo s ňou? Cuketový chlebíček je to pravé. Nie je ani...

Cviklovo-vajíčkový šalát
Príprava šalátu:zemiaky nastrúhať a vajíčka tiež, pridáme cviklu tatarku a trošku chrenu a dobre rozmiešame, tatarka a...

Veľkonočný slaný tvarohový koláč - slaný cheesecake
Tento "syrovník" je tradičným Veľkonočným pokrmom , ktorý sa zvykne pripravovať v najvýchodnejších častiach Slovenska...

Brokolica so šampiňónmi a pórom
Najprv si zlahka na suchej panvici opecieme sezamove semena. Len tolko, aby zavonali, nesmu...

Kešu mrkvové karí
Na oleji restujeme dohnedkava nakrajanu cibulu, zazvor a cesnak. Potom pridame kurkumu, koriander a...

Cesnaková polievka z kalabasy - indickej uhorky
Priniesla som si zo záhrady kalabasu a hľadala som recepty, čo z nej urobiť. Je...

Môj jednoduchý milovaný losos
Konečne vám sem pridávam aj rybku! Zbožňujem ich, takisto tuniaka, tresku, sardinky... aach...