Čerstvý domáci chlebík
Všetky suroviny dáme do veľkej misy a varechou spojíme Dôležité: nemiesime len spojíme.
Vianočný Miš a Maš
Keď sa blížia Vianoce a človek má doma kopu ingrediencíí, môže z toho vzniknúť všeličo. Mne...
Zapečené fusilli s tuniakovým šalátom
Tak toto nie je ktovie aký kulinársky zázrak, ale zase večera za 30 minút a k...
Pudingáč s broskyňami
Neviem prečo, ale pri zaváraní ovocia vždy upečiem aj koláč z tohoto ovocia. Dnes som...
Pikantné špagety s grilovanou brokolicou
Kombináciu chilli, brokolice a špagiet som nikdy predtým neskúšala a milo prekvapila. Špagety sú chutné,...
Sushi s tuniakom, lososom a maslovou rybou
Dôkladne umyjeme sushi ryžu v sitku. Do hrnca dáme 300 ml vody s ryžou a varíme...
Pangasius plnený špenátom
Špenát sparíme, necháme odkvapkať a vychladnúť. Do špenátu nastrúhame muškát, pretlačíme cesnak, osolíme,...
Ražníky z kuracích pečienok
Pečienky umyjeme, osušíme, pokrájame na kúsky a poprášime korením.
Mäso plnené olomouckými syrečkami
Toto je také výstižne slovenské jedlo, ktoré som sa naučil robiť pri mojej "svokre"
Reďkovková nátierka s kozím syrom
V miske zmiešame kozí syr s kyslou smotanou. Pridáme nivu nakrájanú na menšie kúsky, prelisovaný...
Bábovka Comtesa de Noir
Recept na túto bábovku pochádza od Mirky Slavíkovej, ja som ho našla na mojom obľúbenom blogu...
Sendvič s kuracím šalátom
Umyte 3 zelerové stonky a nakrájajte ich na väčšie kusy. Nasekajte na hrubo 1 cibuľu a...
Hovädzie dusené s tekvicou a kukuricou „locro“
Locro je výdatný hustý gulášovitý pokrm považovaný za národné jedlo v Argentíne, Bolívii, Peru...
Talianske paradajky s mozzarellou, bazalkovým sorbetom a parmezánovým chlebom
Recept od Martina Záhumenského
Kuracie plátky s vínom marsala a so sherry
Variant jednoduchého, rýchleho, no hlavne chutného rcp zo „šalátového“ vydania KK mojej krajšej ½_ičky...
Krúpková polievka s mäsovými guľkami
Mrkvu a petržlen očistíme a nakrájame na tenšie rezance, ktoré varíme vo vývare asi 20 minút...
Šošovica s pomarančom
Šalát zo šošovice, chrumkavej cibule a šťavnatého pomaranču zaliaty octom a olivovým olejom :)
Profiterolky s likérovým krémom
Najskôr pripravíme odpaľované cesto tak, že uvaríme vodu spolu s olejom, pridávame múku a na...
Kanec
Tento recept mám od môjho najlepšieho kamoša, ktorý už varí svoje dobroty anjelom.
Placky s kuracím mäsom
Kura vykostíme, mäso najkrájame na sližiky, na pol kila mäsa :do misky si rozbijeme 4 vajcia, 4...
Citrónovo-zázvorová marinovaná kuracina
Takto pripravene kura patri k nasim oblubenym. Pripravujem ho hlavne v lete, ked sa da...
Kokteilové acidko Ríbezliatko
Na schladenie horúcich letných chvíľ je ideálne toto vychladené kyslé mlieko kyslastosvieže a vonné od medu...
Dusené bravčové karé s brandy
Bravčové mám najradšej dusené a to vyžaduje správne ochutenie. Dnes som k nemu pridal kyslé uhorky,...
Polievka ragú s hubami
Drobky uvaríme namäkko, medzitým na masti upražíme cibuľu a po pridaní húb a ostatnej zeleniny všetko udusíme v malom množstve vody....
Špargľová krémová polievka
Je sezóna špargle , táto zelenina je vynikajúca , ľahko strávitelná, jej príprava je nenáročná a výsledok...