
Klinčekové rezníky na červenom koberci
Ja fakt vymýšľam strelené názvy. Akokoľvek, chcela som ľahký obed a myslím, že sa...

Pangasius v anglickom kabátiku
Pangasius je nepochybne vďačnou rybkou. Občas ju pripravujem aj takto (pre tých, ktorí sa nebránia...

Zajačí chrbát v makovo– orechovej kruste
Chrbát odblaníme a opečieme na bravčovej masti a pri teplote 90 stupňov pečieme v rúre. Medzitým...

Slaninkové tofu
Tento recept je ideálny ako ľahká večera. Najmä ženy chudnú rýchlejšie keď konzumujú rastlinné bielkoviny a...

Bezlepkové plnené medovníky
Ak tieto sviatky nestíhate, tento recept je pre vás záchranou. Z hotového chladeného medového cesta...

Avokádový krém s banánom
Avokáda očistíme a ošúpeme, opláchneme ich pod tečúcou vodou, rozkrojíme a vyberieme semená. Dužinu...

Lososová omáčka
Čerstvú zeleninu najprv krátko povaríme. Údeného lososa nakrájame na prúžky.

Kačacie mäso na póre
Papriku a kačacie prsia pokrájame na pásiky, pór na kolieska. Do horúceho tuku dáme zázvor,...

Jablkovo–orechový lístkový závin s tvarohom
Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 0, 5 cm. Plnka: tvaroh rozmiešame s...

Zemiaková krémová polievka s vajcami
Olúpané zemiaky osolíme a uvaríme domäkka. Scedíme ich a vodu zachytíme do hrnca.

Kokosové kolieska
Recept je zo starého slovenského časopisu. Pečiem ho rada pre jednoduchosť, rýchlosť a preto, že je tam...

Karamelovo-škoricové mlieko.
Túto dobrotku mne aj mojim súrodencom v detstve robila moja mamina.

Uhorky na grécky spôsob
Chcela som vyskúšať nejaký nový šalátik z uhoriek, tak som si našla toto v Kuchárskej knihe...

Hovädzie dusené s tekvicou a kukuricou „locro“
Locro je výdatný hustý gulášovitý pokrm považovaný za národné jedlo v Argentíne, Bolívii, Peru...

Maslové žemličky
Tento recept bol pre mňa výzvou, no ukázalo sa, že sa dá elegantne zvládnuť...

Špukové chrumkavé slimáky
Prečo Špukové? Podľa najväčšieho jedáka týchto slimákov. Niekto si povzdychne : "Už zase slimáky!!!" a možno...

Hovädzie rebrá s feniklom
Ina Garten je jedna z najobľúbenejších profesionálnych kucháriek a v TV programoch svoje umenie prezentuje pod...

Pirohy plnené husacou pečeňou
Zo zemiakov, múky a soli pripravíme zemiakové cesto. Vyvaľkáme ho a vykrajovadlom vykrojíme kolieska. Opečenú...

Jahodový džem s vanilkou a koňakom
Zásoby z čias, keď som mala vo vinohrade veľké množstvo jahôd sa minuli... musela som si...

Pečené gaštany a tekvica
Ak keď gaštany a tekvice možno patria viac k jeseni, ich vôňa a chuť nám môže...

Hruška na červeném víně
Hrušky oloupeme a dáme je do kastrůlku vcelku. Zalijeme červeným vínem tak, aby byly potopené....

Krúpková polievka s mäsovými guľkami
Mrkvu a petržlen očistíme a nakrájame na tenšie rezance, ktoré varíme vo vývare asi 20 minút...

Pečeňová nátierka
Umyjeme bravčovú pečeň, cibuľu nakrájame a spolu pomelieme a podusíme na rozpálenom oleji.

Špagety s morskými potvorkami a parmezánom
Uvaríme si zeleninový vývar z pol kocky bujónu a 250 ml vody.

Torta Črievice
Tento dort jsem pekla pro kamárádku její dceři k narozeninám. Nápad byl můj a ona nevěřila,...

Plnené šunkové batôžky
Vynikajúce jedlo, ktorého príprava je variabilná, namiesto vyprážania zapekanie, do plnky si môžete...

Fazuľa SIPEKA
Po napučaní fazule a následnom uvarení do polomäkka vo vode ju vložíš do vopred uvarených paradajok. Paradajky...

Mackov koláč
Tento koláčik som spravila na žiadosť môjho synčeka, podobný videl v detskom časopise a ja som...

Jahodovo-ríbezľové smoothie
V poslednej dobe som si veľmi obľúbila smoothies, nakoľko sú chutné a veľmi zdravé. Chcela...