
Skrytá roštenka
Večer pred podávaním, rezne jemne naklepeme, okoreníme rozdrveným zeleným korením z oboch strán a z...

Jablkový dezert
Využívam zásobu kompotov. Je to rýchly , čo sa týka prípravy a chutný dezertík.

Jablkový krehký koláč
Tento recept mám z časopisu život z pred 30tich rokov ked ho upečiem za pol hodinu su...

Plnený zubáč
Zubáča aj s kožou vykostíme a pripravíme filé. Plošne zrežeme časť mäsa tak, aby z...

Rebarborový koláč s kašou
Tento koláč som vyčítala na internete a zaujal ma práve kvôli tej kaši, tak som ho...

Špukové chrumkavé slimáky
Prečo Špukové? Podľa najväčšieho jedáka týchto slimákov. Niekto si povzdychne : "Už zase slimáky!!!" a možno...

Majonézové rezne
Mäso narežeme na plátky a vyklepeme. V miske zmiešame suroviny na marinádu a vložíme do nej...

Šalát ´samé mäso´
Bez mäsa si neviem predstaviť život a bielkovinové jedlá mám najradšej. Radšej budem bez chleba ako...

Kura na spôsob bažanta na spôsob alsaský
Pred chvíľou som čítala @Margarétkin recept na Kura na spôsob bažanta. Toto je moje Kura na...

Zeleninovo-(sladko)zemiakový pekáč s kuracinou
Sladke zemiaky (bataty) este nepouzivam velmi dlho. Vzdy som ich v obchode nejako obisla. No...

Nátierka z paprík s tvarohom
Komerčný recept<br /> Vyskúšali ste už prekvapivú kombináciu tvarohu a pečenej papriky? Je bohatá na bielkoviny a vhodná...

Zemiaky zapečené s hráškom
Pekáč vymastíme tukom, vyložíme osolenými plátkami uvarených zemiakov, ktoré posypeme uvarenými nasekanými vajcami, nastrúhaným syrom,...

Mrkvičkový šalát
Je to náhrada tradičného zemiakového šalátu s majonézov. Teda oveľa zdravšia náhrada. A keďže zemiaky...

Zajačí chrbát v makovo– orechovej kruste
Chrbát odblaníme a opečieme na bravčovej masti a pri teplote 90 stupňov pečieme v rúre. Medzitým...

Špargľa zelená v omelete
Pokial som nepoznala sparglu tak som nevedela aka je to zelenina. Teraz viem , ze...

Kurča v šampiňónovej omáčke s jablkami
Po francúzky sa volá Poulet Valée dˇAuge. V recepte sa používajú regionálne suroviny z Normandie ako...

Lesné plody-tvaroh-čokoláda koláč
Kakaový korpus s džemom z lesných plodov, tvarohom a čokoládou. Jemne sladký, nežne kyslý....

Čokoládová šťavnatá torta
200g Hery, 4lyžičky kakaa (môže sa pridať viacej, záleží podľa chuti) rozvaríme v 200ml vody...

Moja pizza
Viem, viem, poviete si nič nového pod slnkom tých už tu je ale toto je moja...

Hubový aspik so zeleninou
Vajcia uvaríme natvrdo, necháme vychladnúť a olúpeme. Huby scedíme a nakrájame nadrobno.

Avokádové „brownies“
Zdravím varecháčov ;) Ospravedlňujem sa, že som sa na dlho odmlčala, ale mám jedinečnú výhovorku...

Cheesecake parfait
Ďalší recept na raňajky so sebou, ktorý si zamilujete! Verím tomu. Cheesecake vrstva chutí skutočne...

Cestoviny s fantastickou omáčkou
Na masle opražíme na pásiky pokrájanú salámu. Prilejeme šľahačkovú smotanu rozmiešanú s bujónom, 2 tavené...

Lekvárovo-hrozienkové makové pirohy
Tento recept podľa ktorého robím stále všetky cestoviny pridala sem @ancicka. Dnes som podľa neho robila...

Číre paradajkové consommé
Na olivovom oleji zľahka opražíme nakrájanú cibuľu, karotku, pór a zeler, asi 10 minút, ...

Mašličky s teľacím mäsom
Uvarené cestoviny pokvapkáme olejom, premiešame a uložíme na teplé mieste.

Jarný zemiakový šalát
Najprv urobíme dresing:Všetky suroviny dobre premiešame , do dresingu pridáme pokrájané uhorky, opláchnuté kapary/ak máte radi olivy,...

Zemiaky s párkami a kyslým mliekom
Jedla som to už ani neviem u koho... je to jednoduché a rýchle jedlo...

Hovädzie dusené s tekvicou a kukuricou „locro“
Locro je výdatný hustý gulášovitý pokrm považovaný za národné jedlo v Argentíne, Bolívii, Peru...

Teplý šalát z lacinato kelu so sladkými zemiakami
Variant zostavy ingediencií do studených i teplých šalátov volíme sami, podľa toho, čo nám v...