
Čerešňovo-jahodový džem s čokoládou
Prvý krát som varila džem na novom mieste. ale tento hotový džem mi pripomínal svojou chuťou...

Dusené huby s paradajkami
Čerstvé huby očistíme, nakrájame na hrubšie plátky a opražíme v rozpálenom oleji.

Amaranthové cestoviny s vlašskými orechami, hlivou a hráškom
Využila som svoju kreativitu a pri bežnom nákupe som vymyslela tento recept, ktorý som následne odskúšala...

Pečený bôčik na jablkovo-zeleninovej zmesi
Takmer celý svet považuje jablko za kráľa ovocia. Chutí surové, pečené, sušené, v...

Plnené klobúky bedlí
Najprv si urobíme bešamel – roztopíme na panvici maslo a rozmiešame v ňom múku. Potom ju...

Zemiakové pagáčiky so slaninkou
Múky zmiešame v miske, uroíme jamku do ktorej nasypeme cukor, nadrobíme kvasnice a zalejeme teplým mliekom. Počkáme...

Plnené kapustové listy
Umyté kapustné listy povaríme 5 minút v osolenej vode. Potom ich vyberieme, odkrojíme tvrdé dolné...

Výborné pečené jahňacie stehienko
Mäsko si umyjeme a odblaníme. Prešpikujeme asi piatimi strúčikmi cesnaku, a polovičným množstvom slaninky. Potom...

Bananovo-arašidová zmrzlina
Je úžasná:). Prvá tohtoročná:). A samozrejme homemade:), pretože som prestala veriť kupovaným potravinám, ...

Varená treska s kôprovým jogurtom
Našiel som recept na lososa od nórského šéfkuchára Josteina Medhausa, tak som si ho upravil a...

Vyprážané syrové guľky
Na masle opražíme hladkú múku dozlata, zalejeme mliekom a pripravíme hustejšiu zápražku, ktorú ochutíme korením,...

Koložvárska hubová kapusta
Na veľkej cibuli pokrájanej nadrobno udusíme huby, osolíme ich a okoreníme. Druhú cibuľu tiež pokrájame nadrobno,...

Broskyňový koláč
Tento recept som našla v kartičkách- Majster kuchár- Hneď mi padol do oka. Dnes som ho...

Koláčik s gaštanovým korpusom
Recept som dostala e-mailom a potom som zistila, že už je na vareche pod názvom gaštanová...

Kuracie prsia v sezame
Tento recept varíme doma často a už naň nemusíme ísť do čínskej reštaurácie:))) Skúšala som toto jedlo...

Protidepresívna pomazánka
Depresia je moderné svinstvo. Horšie ako svinská chrípka. Nehrám sa na WHO zo Ženevy, ...

Kurča s gaštanovou plnkou
Gaštany dáme piecť do rúry na 15 minút pri teplote 180 o C. Upečené gaštany vytiahneme...

Zapečená brokolica pod perinou
Na oleji speníme cibuľu, pridáme umytú, na ružičky rozobratú brokolicu, osolíme. Podlejeme vodou...

Zlaté zemiačiky
Tento recept tom našla v časopise Mariane, ihneď bol vyskúšaný a výsledok mňam! :)

Charlotte s jablkami
Pôvodný "Šarlotkin koláč" tvoria piškóty v kruhu s bohatou plnkou a ovocím uprostred. Táto verzia neobsahuje...

Sobotňajší brunch bagel
Brunch sú neskoré raňajky ktoré s priateľmi veľmi obľubujeme. Sobota je deň lenošenia a času s...

Tuniak so zeleninou
Komerčný recept<br />Šťavnatý a marinovaný tuniak pripravený na rozmanitej dusenej zelenine je ľahké jedlo, ktoré oslní...

Hliva ustricová na póre a kapii
Som ortodoxný vyznávač jedál s hubami, hlavne s čerstvými. Medzi ne patrí aj hliva ustricová,...

Kapustová polievka so šošovicou
Prebratú a umytú šošovicu uvaríme do polomäkka. Pridáme pokrájanú kyslú kapustu a zápražku pripravenú z rastlinného...