Pudingový rez

izabella929 - fotkaizabella929, 13. decembra 2011

Veľmi obľúbený zákusok, pre jeho jednoduchosť. Je jemný a veľmi chutný.

10 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

2 hrnček
1 hrnček
1 hrnček
1/2 hrnčeka
3 ks
1 ks
1 sáčok
2 ks
4 ks
1 sáčok




Postup

  1. 1

    Vajcia a cukor vymiešať do peny a pridať olej,mlieko,prášok do pečiva a múku.Plech som vymazala a vysypala múkou a cesto som vyliala naň.V 350 ml vody som rozmiešala kakaový puding a uvarila. Horúci puding so liala na cesto cik-cak a hneď som ho dala do trúby piecť na 180 st.C 20-30 min.to zláleží od toho, aká je trúba.Hotový upečený koláč som ešte za horúca poliala smotanou v ktorej som rozmiešala 4 vanilkové cukry. Hneď so m ho posypala škoricovým cukrom. Nechala vychladiť.

    Pudingový rez - obrázok 1

Diskusia k receptu

jansam
Ja ho poznám pod názvom "Valentínsky koláč"
hubata
Nerobila ho p. Kamila Magálová vo svojej relácii niečo sa mi marí ...... ale si ho s dovolením uložím, lebo je to koláč ako pre mňa stvorený: šup-šup, meraný na poháre, v jednej mise vymiešaný. Musím ťa pochváliť za pekné foto aj popis receptu. Vďaka.
izabella929
hubata, máš pravdu...robila ho ona, nepamätám sa, či bol hrnčekový, ale ja tieto recepty zbožňujem tiež, lebo si nenarím v kuchyni neporiadok anemusím zase hodinu umývať riady...díky za tvoju neuveriteľnú priazeň voči mne.-))
brambora
ta sladka smotana sa tam len tak vyleje z kelimka alebo sa klasicky vyslaha na slahacku??? chcela by som ho urobit lebo vyzera uzasne...
izabella929
@brambora...jaj toto je veľmi chutný koláčik...zvykla som dať namiesto kakaového pudingu aj jahodový, je to výborné...) netreba šľahať šlahačku, iba ju tak vyliať rovnomerne na koláčik...je dlho mäkučký a vláčny.-)nech sa vydarí a všetkým chutí.-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia