Spaghetti Mare e Monti

archaa - fotkaarchaa, 6. júla 2012
Spaghetti Mare e Monti
Foto: archaa

Spagety more a hory

4
porcie
15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
300 g
50 g
1 CL
1 strúčik
1 dl
3 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na olivovom oleji speníme cibulu s nasekaným strúcikom cesnaku, pridáme vopred namocené hríby a dobre ocistené musle.

  2. 2

    Podlejeme vínom a krátko povaríme kým sa neodparí alkohol.

  3. 3

    Pridáme rajciny z plechovky a dusíme pod pokrievkou, kým sa musle neotvoria a chute nespoja. Velmi mierne osolíme (z muslí sa uvolní morská voda, ktorá je slaná).

  4. 4

    Medzitým si uvaríme spagety "AL DENTE" a po scedení ich pridáme do panvice k musliam a premiesame. Posypeme nasekanou petrzlenovou vnatou.

Recept je zaradený do kategórií:
Cestoviny, Talianska kuchyňa, Cestoviny

Diskusia k receptu

afataga
vyborne jedlo, take ja mozem :-) len neviem ake huby si pouzila, lebo niekto vsetkemu hovori hriby, ale susene hriby nebudu hotove za 15 min.
archaa
afataga, varila som ich asi 25 min., uvádzam aj v tepelnej úprave, 15 minút je iba príprava
bozulka
Robievala sa podobné,bez hríbov,s nimi to môže byť chutné.
archaa
Miska, dakujem!!!

bozulka: je to velmi chutné s tými hríbmi a muslami dovedna :)
pusta
archaa, nádherný recept. nádherné foto, precízny postup - chválim! neváhala by som ani chvíľočku, keby som zohnala čerstvé slávky :-)
milujem mušle a hríby :P
je tu ešte jeden veľmi pekný podobný recept, myslím, že autor použil mrazené slávky, pozri si ho, prosím:

 varecha.pravda.sk/recepty/spagetti-vongole/21296-recept.h...
archaa
@pusta : dakujem velmi pekne a netráp sa, ja ak nezoženiem čerstvé slavky použijem namiesto nich kludne mrazené. Môžeš tak urobiť aj ty..