Foto: stanci11
Skúšam, skúšaš, skúšame :) kuchyňa mi robí v poslednej dobe neskutočnú radosť - možno preto že mi pomáha odstreliť stres ;) Tak experimentujem jedna Zobraziť celý popisSkúšam, skúšaš, skúšame :) kuchyňa mi robí v poslednej dobe neskutočnú radosť - možno preto že mi pomáha odstreliť stres ;) Tak experimentujem jedna radosť - sem tam to vyjde, sem tam nie :D Ale zrovna tento pokus sa podaril - semienkový chlebíček. A ako ma už poznáte, žiadne sacharidy, skôr keto typ prílohy, plný bielkovín a zdravých tukov. Nebudem tvrdiť, že je to rovnaké ako pečivo, nie je. Ale s čerstvým kozím syrom napríklad? Nebude vám supermarketová bagetka chýbať, sľubujem ;)
porcií
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Luxusný recept z jednej misky ;) Všetky suroviny som si nachystala do misky a vymiešala. Oriešky a semienka (tých 60g) - som predtým nasekala. Vínny kameň som vmiešala do psyllia a tak prisypala k zmesi.
-
2
Celú zmes som nechala 5 minút postáť aby psyllium nabobtnalo. Následne som to ochutnala a osolila. Verím, že aj akékoľvek bylinky budú super vylepšenie.
-
3
A potom nasledoval už len presun do formičky na pečenie a šup to do tepla :)
-
4
Piekla som to pomaličky na 160 stupňoch, cca 50 minút. Nechala som vychladnúť, vyklopila a otestovala - úžasné prekvapko aj pre mňa ;) A v chladničke vydržal v pohode týždeň pomalého ukrajovania ;)
@Kuko95 , díky, určite kto si neviem bez chleba predstaviť deň nenútim (ja sama si dám napríklad ku kotlíkovému gulášu chlieb a nie túto variantu ;) )