Karamelové sušienky
Foto: droetker
Komerčný recept<br /> Pre zamilovaných
porcií
príprava
na 160-18 °C
Suroviny
Na cesto: | |
220 g |
|
80 g |
|
1 bal |
|
125 g zmäknuté (alebo margarín) |
|
Na náplň: | |
100 g |
|
80 g |
|
400 ml |
|
Na ozdobenie: | |
200 g |
|
Postup
-
1
Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme maslo alebo margarín a ručne vypracujeme dohladka. Cesto na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme pomocou váľka na plát (20 x 30 cm) a prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech (20 x 30 cm). Na niekoľkých miestach poprepichujeme vidličkou. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. <br /><br /> Elektrická rúra: 180 °C<br /> Teplovzdušná rúra: 160 °C<br /> Plynová rúra: stupeň 3<br /> Doba pečenia: asi 25 minút
- 2
Korpus necháme vychladnúť.
- 3
Na prípravu náplne v kastróliku rozpustíme maslo s cukrom. Pridáme kondenzované mlieko a za stáleho miešania povaríme, kým náplň nezíska karamelovú farbu (asi 8 minút). Náplň nanesieme na korpus, uhladíme a odložíme asi na 1 hodinu do chladničky stuhnúť.
- 4
Do kastrólika vo vodnom kúpeli nalámeme čokoládu, necháme rozpustiť a nanesieme na náplň. Pomocou tortovej karty alebo vidličky vytvoríme vzor a necháme stuhnúť. Sušienky ostrým nožom nakrájame na obdĺžničky (5 x 2 cm).
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu