
Vajíčková nátierka do prírody
Je to nátierka na ťažké ráno po prebdenej noci. Napríklad po nočnej, alebo ak chcete...

Plnené zemiakové pagáče
Z droždia, trochy cukru a 100 ml mlieka urobíme kvások. Pridáme preosiatu múku, ...

Patizón Al Tono Pomodoro
Patizón má svoju vlastnú jemnú chuť a doplnením tuniaka sa chute krásne doladia. Patizón som mala...

Pivársky hovädzí perkelt
Na nedeľný obed som pripravila hovädzí perkelt na pive. Hovädzie mäso mám domáce.

Vyšpekulované keksy
Recept mám z Vegan kochen, so klappt die Umstellung. V knihe sú nazvané Spekulatius-Kekse...

Upečúchy
Rýchla večera, prinajhoršom aj obed, keď Vám zostane pečené mäso a zelenina a už sa...

Prekladané mäso v rímskom hrnci
mäso prekladané zemiakmi a cibuľou, pácované v dijonskej horčici...

Pečeňová paštéta z rúry
Paštéta je ideálna na každodenný aj sviatočný stôl. Jednoduchá príprava.

Medová torta z relácie Recept na bohatstvo
Tento recept sa mi zapáčil už v TV a tak som si ho našla na internete a...

Bezlepkový chlieb s jogurtom
V 150 ml vlažnej vody rozmiešame med a droždie. Necháme cca 15 minút postáť.

Bulharský šalát
Tento recept som dostala od mojej kamarátky, je veľmi chutný a na prípravu nenáročný.

Špenátové halušky
Z múky, vajec a rozmrazeného špenátu vypracujeme polotuhé cesto. Pridáme cesnak, soľ a vodu podľa potreby tak,...

Calta po našom
Bolo u nás zvykom, že keď sa chystala svadba, doma sa pieklo, varilo, chystalo...

Pečený zubáč so zemiakmi „hasselback“ zo Švédska
Rúru predhrejeme na 220 °C. Zemiaky priečne narežeme na plátky, ale neprerežeme ich úplne, aby...

Banánové muffiny s Nutellou
Banány rozpučíme vidličkou, pridáme vajcia, vanilkový cukor, olej a premiešame.

Slané tyčinky
Recepty od tejto šikovnej kuchárky http://www. casopis-mana. sk/recepty/index. html ma ešte nikdy nesklamali, tak to bolo...

Zubáč na cuketke
... mám šikovného syna, ktorý je veľmi dobrý rybár, takže nemám problém s čerstvými rybkami....

Medovníková chalupka
Medovníčky, medovníková chalupka zázračne rýchlo naplnia náš byt nenapodobiteľnou korenistou vôňou. Určite v mnohých z...

Sedliacky cesnakovo-cibuľový chlieb
Celá rodina milujeme poctivé domáce jedlo ako kedysi od babičky, a tak sa zrodil aj nápad...

Pikantná baklažánovo-paprikovo-paradajková nátierka
Jednoduchá a veľmi chutná pikantná nátierka z baklažánu, kápie a paradajok.

Moja zemiaková baba s kuracím mäsom a prerastenou slaninkou
Krúpy opláchneme na sitku a dáme variť presne ako ryžu, ale nie úplne do mäkka...

Kuracie prsia plnené fetou, sušenou paradajkou a rukolou s bazalkovo-rukolovým šalátom s medovou hor
Tieto kuracie prsia si dávam vždy keď ideme do jednej reštaurácie v Bratislave, keďže som už v...

Papriková omáčka
Chuťovo dominantná papriková omáčka sa hodí ku všetkému. Podávam ju k rôznym druhom mäsa k fašírkam ale...

Mrkvová torta s mascarpone krémom
Do redakcie sme dostali na vyskúšanie sypkú zmes na prípravu Celozrnného mrkvového koláča s ľanovými semienkami...

Pravé moravské buchty podľa tety Štefky
Tento recept som získala už dávno od manželovej tety, ktorá sa narodila v rakúskom Angerne, ...

Bravčová panenka plnená medvedím cesnakom
Hlási sa pani Macková :-), toto už je asi posledný mackový rpc tohto roku

Cestovinový šalát so zeleninou a mungo klíčkami
Nedávno som robila domáce široké rezance, čo zostalo som usušila a dnes som ich použila na...