Pistáciový zákusok
Pistáciový zákusok

Pistáciové rezy

valina - fotkavalina, 8. novembra 2021
Pistáciové rezy
Foto: valina

jemne pistáciové rezy

44
porcií
60 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

6 ks
50 g
1 bal.
160 g
50 g neuvarená
40 ml
150 g
1 bal.
Na pokvapkanie korpusu:
Pudingová plnka:
700 ml
2 bal.
70 g
250 g (alebo Hera)
Šľahačka:
500 ml
1 bal.
2 bal.
Na posypanie:
50 g




Postup

  1. 1

    Žĺtky, vanilkový cukor a cukor vymiešame do peny, pridáme olej, orechy, kávu (nie varenú), múku a prášok do pečiva. Potom z bielkov vyšľaháme sneh a opatrne vmiešame kávové cesto. Cesto dáme na plech 30x40 cm a pečieme pri 200 stupňoch 30 minút. Upečený a vychladnutý korpus pokvapkáme Amarettom (ak nemáme, použijeme rum).

  2. 2

    Pudingová plnka: V mlieku uvaríme puding zmiešaný s cukrom a necháme vychladiť. Potom vychladený puding primiešame do rozmiešaného masla alebo Hery.

  3. 3

    Šľahačka: Smotanu s cukrom vyšľaháme do tuha, pridáme stužovač.

  4. 4

    Na korpus natrieme pudingovú plnku a nanesieme šľahačku. Zvyškom plnky pokvapkáme vrch a nakoniec zákusok posypeme nasekanými pistáciami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia