Pistáciové rezy
jemne pistáciové rezy
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
| 6 ks |
|
| 50 g |
|
| 1 bal. |
|
| 160 g |
|
| 50 g neuvarená |
|
| 40 ml |
|
| 150 g |
|
| 1 bal. |
|
| Na pokvapkanie korpusu: | |
|
|
|
| Pudingová plnka: | |
| 700 ml |
|
| 2 bal. |
|
| 70 g |
|
| 250 g (alebo Hera) |
|
| Šľahačka: | |
| 500 ml |
|
| 1 bal. |
|
| 2 bal. |
|
| Na posypanie: | |
| 50 g |
|
Postup
-
1
Žĺtky, vanilkový cukor a cukor vymiešame do peny, pridáme olej, orechy, kávu (nie varenú), múku a prášok do pečiva. Potom z bielkov vyšľaháme sneh a opatrne vmiešame kávové cesto. Cesto dáme na plech 30x40 cm a pečieme pri 200 stupňoch 30 minút. Upečený a vychladnutý korpus pokvapkáme Amarettom (ak nemáme, použijeme rum).
- 2
Pudingová plnka: V mlieku uvaríme puding zmiešaný s cukrom a necháme vychladiť. Potom vychladený puding primiešame do rozmiešaného masla alebo Hery.
- 3
Šľahačka: Smotanu s cukrom vyšľaháme do tuha, pridáme stužovač.
- 4
Na korpus natrieme pudingovú plnku a nanesieme šľahačku. Zvyškom plnky pokvapkáme vrch a nakoniec zákusok posypeme nasekanými pistáciami.
Tiež pistáciový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Ste šikovná 🌟
Ďakujem teším sa z hodnotenia