Postup
-
1
Z múky, vajec a rozmrazeného špenátu vypracujeme polotuhé cesto. Pridáme cesnak, soľ a vodu podľa potreby tak, aby sa cesto oddeľovalo od stien misky.
- 2
Z cesta vykrajujeme malé halušky do vriacej osolenej vody a počkáme, pokým vyplávajú na hladinu – vtedy sú halušky uvarené. Scedíme ich a dáme do vopred pripravenej misy.
- 3
Očistíme cibuľu, pokrájame ju a urestujeme na oleji. Pridáme sladkú smotanu a navrch postrúhanú nivu. Premiešavame a varíme.
- 4
Hotovú omáčku dochutíme soľou. Takto pripravenú omáčku premiešame s haluškami a podávame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu