Špenátové halušky

redakcia - fotkaredakcia, 21. augusta 2009

Suroviny

250 g
250 g
250 g
100 g
100 g
250 ml
3 strúčiky




Postup

  1. 1

    Z múky, vajec a rozmrazeného špenátu vypracujeme polotuhé cesto. Pridáme cesnak, soľ a vodu podľa potreby tak, aby sa cesto oddeľovalo od stien misky.

  2. 2

    Z cesta vykrajujeme malé halušky do vriacej osolenej vody a počkáme, pokým vyplávajú na hladinu – vtedy sú halušky uvarené. Scedíme ich a dáme do vopred pripravenej misy.

  3. 3

    Očistíme cibuľu, pokrájame ju a urestujeme na oleji. Pridáme sladkú smotanu a navrch postrúhanú nivu. Premiešavame a varíme.

  4. 4

    Hotovú omáčku dochutíme soľou. Takto pripravenú omáčku premiešame s haluškami a podávame.

Diskusia k receptu

Vymazať
soha
Ja nedávam cibuľu, len v smotane rozpustim nivu a redukujem:-)Porcie este ozdobím na pasiky pokrájanou a opraženou šunkou so šampiňónmi.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia