Foto: inustek
výborné makové rožky, v ceste nie je žiaden cukor :)
8
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Múku zmiešame so štipkou soli, najemno nastrúhanou mrkvou, maslom a horúcou vodou. Vypracujeme cesto.
-
2
Na plnku si zmiešame mletý mak, práškový cukor a horúce mlieko (vodu).
- 3
Cesto rozdelíme na 4 časti - rožky tak budú menšie. Vyvaľkáme do kruhu a radielkom rozdelíme na 6 alebo 8 častí. Na širšiu stranu dáme lyžičku makovej plnky a stočíme.
- 4
Rožky poukladáme na pomastený plech alebo použijeme papier na pečenie.
- 5
Upečieme vo vyhriatej rúre. Po upečení obalíme v práškovom cukre. Dobrú chuť :)
- 6
p.s. ak ich nechceme obaľované v cukre, pred pečením ich potrieme žĺtkom a upečieme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
@daguska , určite môže byť aj iná náplň, skúšala som so slivkovým lekvárom, tiež to bolo dobré, ale ja proste mak milujem :D
@sovka62 aj ja ďakujem :)
ďakujem @jamarlen , samozrejme, že aj mrkva obsahuje nejaké kalórie a ja sa ani nesnažím tvrdiť opak :D
@ancicka , cukru na rožkoch nie je veľa, len sa to zdá, pretože som ich obaľovala vychladené. Zvyčajne sa obaľujú ešte horúce, a vtedy sa cukor rozpustí, ale je to tam rovnaké množstvo (len ho nie je "vidieť").
V podstate sa vôbec nemusia pocukrovať, stačí ich pred pečením potrieť žĺtkom...
A mimochodom aj vanilkový cukor, ktorý spomínaš, je tiež cukor, takže keď ho pridám do cesta, už nemôžem tvrdiť, že cesto je bez cukru... :)
ja sa ich chystám robiť práve teraz :D