Foto: monkkychanel
Príprava je veľmi jednoduchá_pričom je všemožne použiť ľubovoľné varianty na prípravu tejto dobrôtky a nakoľko milujeme ľahké a svieže zákusky-tak vám sem pridávam ten Zobraziť celý popisPríprava je veľmi jednoduchá_pričom je všemožne použiť ľubovoľné varianty na prípravu tejto dobrôtky a nakoľko milujeme ľahké a svieže zákusky-tak vám sem pridávam ten môj...:-D
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
6 ks |
|
6 PL |
|
6 ks |
|
3 PL vlažná |
|
3 PL |
|
3 PL |
|
3 PL |
|
1 bal. |
|
2 ks jemný |
|
2-3 tégliky |
|
2 tégliky |
|
1 bal. |
|
1 ks |
|
4-5 bal. |
|
2 ks (alebo iné) |
|
2 bal. |
|
1-2 bal. (alebo Prima, Tang) |
|
|
Postup
-
1
Bielka vyšľaháme do stredne tuha so štipkou soli, postupne zašľaháme cukor po jednej PL do tuha.Potom postupne zašľaháme po jednom žĺtku, šľaháme kým nám hmota tzv. nepíše a došľaháme striedavo 3PL oleja a 3PL vlažnej vody- dobre vyšľaháme no a nakoniec zľahka vmiešame vopred zmiešané a preosiate 3PL Hl. a 3PL Ph. múku s kypiacim práškom.. Vylejeme do formy (46x36cm), ktorú nemastíme_ dáme papier na pečenie.....pečieme na 160°...cca 40 minút.
-
2
Krém: Nachystáme si želatínu podľa návodu od výrobcu -zatiaľ len necháme napučať. Následne tvaroh vymiešame s vanilínovým cukrom a kyslou smotanou jej konzistencia bude zatiaľ redšia, ale nemusíte sa obávať po pridaní želatíny bude ok. Želatínu dokončíme podľa návodu od výrobcu s pridaním trochy tvarohovej hmoty, ktorú následne zašľaháme do celej plnky a dobre vyšľaháme_odložíme na cca 5-10 min.do chladu(aby stuhla).Zatiaľ si pripravíme šľahačku+ 2 vanilínove cukre+ stužovač a vyšľaháme...!
-
3
Na obrázku v ľavo Šľahačka, v pravo Tvarohový krém. Nakoniec tieto hmoty spojíme dohromady, ale už len ručne a dobre premiešame...vznikne krásne nadýchaný krém..:-). Po vychladnutí piškóty odoberieme papier na pečenie a piškótu vrátime naspäť do formy. Piškótu potrieme džemom...
-
4
Následne rovnomerne rozotrieme tvarohový krém....jeho lahodná chuť vás zaručene dostane...:-D
-
5
Poukladáme a povtláčame scedené Ostružiny......
-
6
Nasleduje príprava Želatíny...prebieha ako príprava pudingu. Šťavu z kompótu dolejeme vodou do 1 litra....2/3 dáme do hrnca a pridáme 1 šumienku( ja 2 ks dávam vtedy ak používam čerstvé ovocie a nemám šťavu), do ostatnej 1/3 pridám zlaté klasy a dobre rozmiešam. Postup hádam budete vedieť-varí sa ako puding. Po uvarení rýchlo hrniec so želatínou vložíme do hrnca so studenou vodou a miešame kým nám želatína mierne nevychladne_následne ju vylejeme a rozotrieme na korpus s tvarohovým krémom a ostružiny.
-
7
Tu je príklad inej mojej varianty na tento zákusok...mandarínky-mandarínková Prima šumienka
-
8
Dnes máme takýto ...s KIWI a namiesto džemu som si urobila vlastný Lemon curd-Limetkový
Ano, cernice su ostruziny. Viac informacii tu:
sk.wikipedia.org/wiki/Ostru%C5%BEina_%C4%8Dernicov%C3%A1...