
Pečivo s vaječným likérom
Ja ho robím len príležitostne, ked mám po ruke likér, čiže Vianoce a Veľká noc....

Šampiňóny v cestovinách orzo
Variant so slovenskou ryžou (talianske orzo), je chutný a ja som ho ešte zvýraznil naším...

Zemiakové kvetinky s oblohou a tatárskou omáčkou ( fotorecept)
Zemiaky mi velmi chutia a hlavne hranolky vyprazane s tatarskou omackou alebo s kecupom. Tento krat...

Prekladané zemiaky
Očistené zemiaky nakrájame nakolečka asi tak 0, 5cm a dáme do zapékacej misky. Kto má sklenú nemusí...

Kurča s šunkou a syrom
Ideálny recept na túto ubehanú dobu, za hodinku je obed na stole. A hlavne - v jednoduchosti...

Najguľatejšie makové potešenie
Vyzerajú krásne, sú plné vápnika, sú bez múky a cukru, sú z lacných surovín......

Mohykánové perníkové vajíčka
Tieto krásne vajíčka som dostala od nášho nového kolegu-varecháča. Podarilo sa mi zohnať recept, podľa...

Mrkvovníky
Zo surovín vypracujeme cesto. Na pomúčenej doske vyvaľkáme plát asi 3 mm hrubý a vykrojíme štvorčeky...

Citronóvo - orechový koláčik
Jednoducha a rychla priprava s uzasnou chutou... a staci tak malo... a mozno to uz je...

Kura so slaninkou
Stehná vykostíme a nakrájame na hrubé prúžky. Cibuľu prekrojíme na polovičku a posekáme na mierne hrubé...

Kakaová omeleta
Dostala som úžasnú knihu v ktorej som našla tento recept. Neváhala som a hneď som ho...

Prekvapenie pod krídielkom
Vtip je v tom, že keď sa krídielka obalia a vypražia, nikto nevie čo v...

Mikulášska darčeková čokoláda
Máme pre vás jednoduchý tip, ako potešiť na Mikuláša malých aj veľkých maškrtníkov. Pripravte im...

Onigirazu
Pozývame všetkých milovníkov sushi! Počuli ste už o onigirazu, známom aj ako sushi sendvič?...

Haškov frgál
Z uvedených surovín si pripravíme kysnuté cesto, ktoré necháme kysnúť zhruba 30 minút, potom cesto...

Restovaná kuracia pečeň s listovým kelom Tuscano
Listový tuscano kale jemne pikantnou horkou chuťou pripomína radicchio (obidve zeleniny priaznivo pôsobia aj na našu črevnú...

Fazuľkový šalát
Mladá fazuľka sa dá použiť nielen na prívarok a polievky, ale aj na šalát. Je chutná a v kombinácii s inou zeleninou je privedená k dokonalosti....

Pizza raz dva tri
Aj keď ma určite ukrižujete, že toto nie je pizza, tak vám dám za pravdu. Ja robievam pizzu, ktorej cesto robím večer...

Jahňací chrbátik v mätovej kruste s paštrnákovým pyré a mladým špenátom
K blížiacej sa jari určite patrí jahňacie mäsko. K tomu patriace všetko mladé a zelené potraviny....

Rýchla jogurtová cesnačka
Na oleji si speníme roztlačený cesnak (hóódne cesnaku), narýchlo zapražíme červenou paprikou (cca 1 min)...

Hermelín s pomarančom
Hemelín pokrájame na trojuholníky, pomaranč a cibuľu na kolieska a premiešame to na tanieri.