Foto: mariamka
Iste sa aj vám občas stane, že neodhadnete spotrebu chleba, najmä na víkend, samozrejme ráno v sobotu sa nikomu nechce vstávať a mraziť nezvyknem. Zobraziť celý popisIste sa aj vám občas stane, že neodhadnete spotrebu chleba, najmä na víkend, samozrejme ráno v sobotu sa nikomu nechce vstávať a mraziť nezvyknem. Takže zostáva zamiesiť. Mám síce pekáreň, ale toho kockatého chlebíka sme sa akosi prejedli, sme skôr za klasiku. Tento chlebík stačí zamiesiť, nechať vykysnúť, šupnúť na plech a upiecť. A vôbec nezáleží na tvare, forme, špéciách, jednoduché suroviny, postup, výborná chuť.
príprava
na 180-200 °C
Postup
-
1
Ak máte pekáreň, idú suroviny v poradí mokré, suché. Ak nie, kľudne všetko dajte do misy a robotom alebo ručne spracujte na kompaktné cesto. Necháme hodinu kysnúť. Moje už vykysnuté.
-
2
Po vykysnutí som múkou poprášila plech a cesto naň vyklopila, sformovala do tvaru bochníka /mierne čapatého, ale to vôbec nevadí/ a nechala ešte hodinu kysnúť. Šupla do vyhriatej rúry a upiekla do "duta",, tzv. poznávací znak, keď na chlebík poklepkáte, mal by znieť duto, vtedy je správne upečený /trvá to zhruba hodinku/. Nefotila som celý postup, veď je ich tu neúrekom. Necháme vychladnúť na mriežke..
-
3
aby sa nedrolil a dal pekne krájať.
-
4
Ak chcete, môžete iba osoliť alebo natrieť maslom a obložiť zeleninou.
-
5
U nás bol dnes aj k fazuli na kyslo.
-
6
Jednoduché, účelné, prajem dobrú chuť :)
som poctena zvlast od takych skusenych kucharok @staja taky akurat do dlane, @elysa - si mi vyvolala usmev, u nas fazula tiez boduje, musi byt min. raz za tyzden a prave tato bobovica ci ako sa jej vravi, manzel aj decka sa jej nevedia dojest, akurat sa potvora dlho vari (ked zabudnem namocit) ale prave to vyslo, kym sa chlebik upiekol, @mariadra @zuzkabluzka dakujem :)
@havino :) naco kreacie, chut vravi za vsetko, mi volaco hovor :)