
Karí s bravčovým mäsom
Komerčný recept<br /> Jedlá ázijskej kuchyne sú známe predovšetkým originálnou chuťou a výbornou zmesou korenín. Podravka ochucovadlo...

Jablková rýchlovka so slaným karamelom
Jednoduchý hrnčekový koláčik, ktorý zvládne aj začiatočník za pár minút, len z pár ingrediencií...

Hovädzí guláš s lesnými hubami
Mäso umyjeme a nakrájame na kocky, cibuľu nadrobno. Tú hneď osmažíme na oleji do sklovita....

Karamelizovaný bôčik
Nedejte se mýlit, v karamelu je (nebo neni) kokos, ale ten je tak zakomponován, že to není poznat....

Štedré zlaté prasiatko
Veru si ešte pamätám, ako mi voľakedy ako malej sľubovali, že ak nebudem na štedrý...

Pečené vrstvené zemiaky
Jednoduchý recept na vynikajúcu prílohu k bársčomu, či na lahodnú pochúťku i bez ničoho....

Pečená hus plnená kyslou kapustou a jablkami
Vyčistenú a umytú hus zvnútra i zvonku osolíme a naplníme pokrájanou kyslou kapustou, ktorú pokvapkáme olejom, pomiešame s pokrájanými jablkami bez...

Vrtuľky s cuketou, slaninkou a pecorinom
"Fusilli con zucchine e pancetta" je veľmi obľúbený domáci recept v Taliansku a aj v našej rodine....

Krehké jablkové rožky
Chuťou potešia, sú vhodné na každú príležitosť. Pripravte si ich podľa môjho receptu.

Hovädzia "divina"
Mäso nakrájame na väčšie kocky. Na rozpálenom oleji posmažíme cibuľu. Na cibuli osmahneme mäso a...

Lubelská štrúdľa
Zmiešame vodu, olej, med, soľ, ocot, túto zmes postupne pridávame do múky,...

Palacinky super
Akurat som ich dokoncil a uz sa aj zjedli:-) Na palacinky je vela receptov, ale tento...

Paprikové vajcia
Skvely tip ako prizdobit napr. studenu misu. Mozno sa niekto inspiruje na nadchadzajuce velkonocne ...

Vepřové ocásky a pečený plněný celer
Ocásky osolíme, dáme do pekáčku, posypeme trochu kmínem. Přidáme na větší kusy nakrájenou cibuli,...

Cuketová omáčka, tříbarevná rýže a masové koule
Mleté maso osolíme, opepříme a přidáme ostatní suroviny a propracujeme. Utvoříme koule a poklademe je...

Študentský biftek
Recept má zopár desaťročí, pochádza z Kuchyně krásne Margot v Mladom světe. Robievali sme si ho s...

Ivkine ľanové rožky s čerstvou rukolou
Ešte začiatkom decembra som našla na webstránke @iva2111 báječný recept na tmavé rožky s ľanovými semiačkami...

Slané grahamové paličky
Pri prezeraní starých časopisov som si všimla tieto slané grahamové paličky. Hneď som ich vyskúšala. Vedela som,...

Skvelý marinovaný losos
Ryby milujem. A dnes na obed som si dopriala tohto chutného lososa, yummy :)

Slaninové muffiny s nivovou plnkou
Tieto výborné muffiny "na slano" som vymyslela dnes na večeru - so zeleninovým šalátikom a bielym vínom...

Zlepované gaštanky
Zdroj časopis Albert december 2011. Skúsila som ich upiecť, sú výborné a odvtedy patria k...

Žobrácka pochúťka
Dôkladne umyté držky varíme. Vodu počas varenia 2–krát vymeníme. Uvarené držky necháme vychladnúť.

Čínske rezne
Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na tenké plátky, z múky, mlieka a vajec urobíme cestíčko...

Pochúťka pre mlsné jazýčky
Nevedela som čo urobiť na večeru až som objavila a hneď aj vyskúšala tento recept. Mne sa...

Farfalle s hlivou
Na trochu oleja dáme smažiť nadrobno nakrájanú cibuľu, keď už je sklovitá pridáme dva nadrobno nakrájané...

Plnené zemiaky so sladkou pečenou brokolicou
Zemiaky riadne očistíme, osušíme, popichame vydličkou, potrieme olejom a dame upiect . Ked su mäkke, nechame trochu...

Fokacia a la Tomáš Opletal
Prvý z receptov, ktorý som varila s Tomášom Opletalom a Ľudom Vargovčíkom v ich škole varenia....