Rýchly dvojvrstvový koláč s mandľami, jahodami a čokoládou
Foto: zirafninka1
Suroviny
Tmavé cesto: | |
1 a 1/4 hrnčeka |
|
3/4 hrnčeka |
|
1 KL |
|
2 hrnčeky |
|
1/4 KL |
|
1/2 hrnčeka |
|
1 hrnček |
|
1/2 hrnčeka |
|
|
|
1 - 2 hrste |
|
Svetlé cesto: | |
3/4 hrnčeka |
|
1/2 hrnčeka |
|
1/3 hrnčeka |
|
1 PL |
|
1/2 KL |
|
1 a 1/2 hrnčeka |
|
2 hrste (vločky) |
|
200 g |
|
Postup
-
1
Tmavé cesto: Varechou v mise zmiešame sypké suroviny podľa rozpisu a mandle. Postupne pridávame olej, vodu a detskú výživu. Pripravené cesto rozotrieme na plech (38x25cm) a pečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca 20 - 25 minút.
- 2
Svetlé cesto: Múku, škrob, cukor, sódu bikarbónu a čokoládové vločky varechou premiešame. Prilejeme vodu, olej a opäť premiešame. Na záver do cesta pridáme kúsky jahôd. Husté cesto navrstvíme na upečené tmavé cesto. Pečieme ďalších 10 - 15 minút. Necháme vychladnúť.
- 3
Ako odmerku som používala 25Oml hrnček.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
a sem potom pridaj direct link. taky co konci .jpg