Rotterdamské pánske rezne fotorecept

jarbra - bez fotkyjarbra, 15. septembra 2014
Rotterdamské pánske rezne (fotorecept)
Foto: jarbra

Ked nemame cas na varenie, taky jednoduchy toust si pripravime za par minut.

Suroviny

8 ks (alebo biela Veka)
8 plátkov
8 plátkov
4 ks
 (alebo pažítka)




Postup

  1. 1

    Platky chleba ( veky ) opecieme nasucho.

    Rotterdamské pánske rezne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potrieme maslom a horcicou, pridame platok slaninky, ...

    Rotterdamské pánske rezne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    na slaninku dame paradajku na kolieska, platok syra, posypeme mletu cervenou paprikou.

    Rotterdamské pánske rezne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Takto pripravene dame zapiest do vyhriatej rury, kym sa syr neroztopi.

    Rotterdamské pánske rezne (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dala som zapiest do teplovzdusnej rury, ktora je premna velmi prakticka, setri cas, ( ziadne tuky a uchovava vitaminy ).

    Rotterdamské pánske rezne (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Povrch posypeme petrzlenovou vnatou, alebo koprom a pazitkou. Hned teple podavame.

    Rotterdamské pánske rezne (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

kakao
Tomu názvu rozumiem iba z jednej tretiny a to slovu Rotterdamské — neviem, prečo rezne, veď to je urážka takého dobrého jedla ako rezne. Ešte by som ako-tak vedel pochopiť to slovko „pánske“ — to naranžovanie niečo pánske naozaj verne pripomína, to je jediné, čo sa @jarbre na recepte podarilo. :-)
brambora
ked mate taku super vecicku na pecenie, kde nie su tuky a uchovava vitaminy a co vam setri cas, tak nechapem preco sa zahadzujete stale s rovnakymi receptami - zapeceny chleba, kecup, sunka, syr... dufam, ze to nepatri k vasim beznym dennym jedlam :(
jozka2
Bramborka,pre holandanov su toasty asi take nieco ako pre americanov hamburger,hamburger a aeste raz hamburger,aj toastove napady su dobre,nemusime stat pri sporaku pol dna dobre,zdravo a rychlo,mne sa to paci doplnim s tym na co mam chut.
jozka2
este,kolko receptov je ty s posykami,, dorobenkam,i drobiankami, atd.a piseme ake vyborne a tiez su vsetko na jedno kopyto,len mala zmena a pre tu malu zmenu si ich ukladame do KK a chvalime do nebies.
jarbra
Mila@brambora , ... ,, preco sa zahadzujem stale s rovnakymi receptami ,,? Na vysvetlenie iba tolko: pred 2 mesiacmi som mala problem pridavat k receptom foto, recepty boli napisane, skryte a ulozene. Kedze teraz som mala trochu viac casu, problem som odstranila a, tak som ich jeden za druhym pridala. Zadruhe, holandania jedia kazdy den syr, tousty apod. Zeny holandanky, nestoja pri sporaku s vareskou a zasterou opasanou okolo pasa, ako slovenky. Rano toust, kava, na veceru polotovar a takto sa opakuje kazdy den. Priprava jedla musi byt rychla, jednoducha tak, ako opisala jozka2. ... a s tymi receptami opat vystihla @jozka2 , presne je to tak, ... moje slova.
jarbra
@denyany , Dakujem pekne, ... aj ja som zvedava na jeho recepty a dokonale profesionalne aranzovanie.
brambora
a mozem sa spytat preco holandanky nevaria??? to pracuju od rana do vecera alebo ako? alebo to je tam taky zvyk, ze vecer si zohreju polotovar a idu oddychovat? ale zrejme vy ste slovenka, ci?
pusta
@jarbra , milujem tieto teplé a mimoriadne chutné holandské chlebíčky - kombinácia syr - zelenina - ovocie - slanina alebo šunka, sú svetoznáme a mimoriadne obľúbené aj u nás. :-)))
výborne zasýtia, sú vhodné ako dobrá večera a sú aj skvelým pohostením k vínku pre návštevy alebo ako neskoré jedlo.
dakujem za krásny recept.
*****
jarbra
Mila@brambora , slusnost kaze odpovedat, tak tu je moja odpoved: chcem ta poprosit o laskavost, nechajme tuto ,, debatu - diskusiu ,, pretoze nafukne sa to a opat bude ,, hadka - zvada,,. Nechajme to uz uzatvorene!! Ja som sa nezaregistroval na tejto stranke, koli ,, hadkam,, ale koli ,, super receptom,, a tiez som s tym nepocitala, ze sa najde zopar ludi, ktori budu hodnotit ,, recepty s nechutnymi slovami apod. ,,. Inac, kazda krajina ma svoje tradicie a zvyky. Premna tato diskusia z tebou je uzatvorena. Prajem pekny den.
brambora
@jarbra , ja vobec nechcem hadku vyvolat! mna to len zo zvedavosti zaujimalo, ze preco holandske zeny nevaria?! nic viac. vas som sa nechcela nijak dotknut...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia