Foto: gabs22
Chcem sa s Vami podeliť o zdravú a neskutočne chutnú rýchlovku. Rýchly koláčik, kde potrebné ingrediencie máme aj doma a s použitím minima Zobraziť celý popisChcem sa s Vami podeliť o zdravú a neskutočne chutnú rýchlovku. Rýchly koláčik, kde potrebné ingrediencie máme aj doma a s použitím minima cukru docielime zdravú maškrtu :)
porcií
na 180 °C
Postup
-
1
Najskôr si vymiešame maslo s hnedým cukrom do hladka. Pridáme vajce a vanilkovú esenciu. Premiešame, nech sa to pekne spojí. Pridáme múku, prášok do pečiva a soľ (v originál recepte písalo, že máme múku preosiať, ale mne sa to zdalo zbytočné, keďže špaldová múka má sama o sebe inú konzistenciu ako obyčajné múky). Nakoniec pridáme 1 a 3/4 šálky ovsených vločiek ( nie všetky). Premiešame aby sa nám všetko spojilo. Nezľaknite sa cesta, ktoré je tuhé, má také byť :) Pripravíme si tortovú formu, vystelieme papierom na pečenie a dáme 2/3 cesta ( zvyšná 1/3 pôjde na vrch). Utlačíme rukou, aby bolo cesto pekne všade rovnomerné. Na spodnú vrstvu cesta natrieme džem. Potom do zvyšného cesta vmiešame zvyšné ovsené vločky. Vzniknú nám hrudky. Nevadí, rukou ich rozmrvte na vrch džemovej vrstvy. A je to! Pečieme v rúre pri 180° C asi 30-40 min.
- 2
Výsledok je krásny, chutnučký a zdravý. Ja som mala jeden kúsoček a bolo mi po ňom neskutočne sladko :) Povedala by som, že je ešte sladší ako obyčajný koláč :) Nabudúce tam pridám ešte menej cukru ( nikdy totiž nedávam do dobrôtok toľko cukru ako píšu, ani teraz to nebola celá šálka :).
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu