
Bombajské zemiaky v lístkovom ceste
Bombajské zemiaky som pripravila podľa receptu z kuchárskej knihy Kilien Stengela Za stolom s Julesom Verneom,...

Fitness arašidové koláčiky s čokoládou bez múky
Ak máte rady sušienky ku káve, vyskúšajte napríklad tieto. Môžete si ich aj vziať so...

Kakaové slimáky bez mlieka
Chutné kysnuté koláčiky bez mliečnych zložiek, ktoré chutia ku káve, ale aj na rýchle zahryznutie....

Domáci jogurt
Výroba domácich produktov je v dnešnej dobe veľmi rozšírená. Tiež som sa pridala ku skupinke ľudí,...

Slivková „Nutella“
Tohto roku je veľa sliviek, rozhodla som sa uvariť slivkovú nutelu. Veľmi ju máme radi...

Pšeno s kelom a cícerom
Toto jedlo sa skladá z minima surovín, ale ja som si ho veľmi obľúbila. Ak...

Zelenina na mediteránsky/stredomorský spôsob
Hľadáte rýchlu ale zdravú večeru. Prečo nie zeleninu upečenú v rúre s autentickou talianskou chuťou...

Puding z chia semienok
Recept ktorý zvládne aj tej najväčší začiatočník a ktorý poteší aj najväčšieho labužníka.

Lahodný karí cícer s feniklom
Sýte jedlo, plné chutí. Fenikel dotvára jemnú chuť k ostrejšej kari paste.

Nepečená torta s hruškovým krémom - bez lepku, vegan
Veľmi jednoduchá a univerzálna záležitosť...

Ríbezľovo-egrešový sirup
Nejaké ovocie vždy zamrazím a zo zvyšku spravím sirup, pripravíte z neho výborný, osviežujúci nápoj....

Paleo morčacie fašírky s cuketou a hubami
Rýchli a jednuduchý recept. Z jednej dávky mám obed i večeru a netrvá to dlhšie ako 25minút....

Tvarohová pena s kakaom
Recept na obľúbenú tvarohovú penu (krém) ako je napríklad Paťa alebo Pribináčik.

Postna zelka - letná dusená kapusta so zeleninou
Tento balkánsky recept je veľmi jednoduchý, nenáročný na prípravu. Prekvapí vás ale svojou jedinečnou chuťou v...

Obyčajná polievka
Dnes boli na obed strapačky s kyslou kapustou. Vodu, v ktorej boli strapačky vyvarené, ...

Banánová raw zmrzlina
Zmrzka pripravená do 10 minút a bez zbytočného pridávania cukru? ÁNO!! A môžete si ju bez zbytočných...

Krémová cesnačka s chrumkavými krutónmi
Pozerám na ten cesnak už vyše mesiaca. Čo z neho spravím? Na hrianky mi už neberie, tak som ho pomixoval....

Ossobuco alla milanese s gremoládou a grilovanou polentou
Ossobuco alla milanese je typickým jedlom regiónu Lombardia a mesta Miláno. Jeho pôvod je síce nejasný,...

Snehové guličky
Vonku zima a kopa bieleho snehu a pre vás, v teplúčku vášho domova, je už...

Protianemický pšenový šalát so žihľavou
Vyhlásila som prírodnú vojnu anémii a do svojho vojska som povolala tentoraz pšeno, žihľavu a paradajky...

Karí šošovica s mrkvou a hráškom
Sošovicu vopred na hodinu namočíme do vody. Vodu scedíme a necháme ju variť do polomäkka...

Zelerová omáčka
Chcela som variť petržlenovú omáčku, v obchode však nemali petržlen. Kúpila som teda zeler, ...

Nátierka z pečenej tekvice a avokáda
Cestovanie je úžasná vec, pretože pri ňom vnímam mnoho podnetov a inšpirácií na nové recepty...

Banánová granola
Ďalší skvelý recept vyskúšaný podľa knihy Moje skvelé jedlo. Bola som v Brne na návšteve,...

Kakaový koláčik bez mlieka s kokosovým tvarohom
Kakaové cesto v kombinácii s kokosovým tvarohom, pripravený s rastlinným pohánkovým tvarohom, ktorý môžete vymeniť...

Zapekaný karfiol so syrom a švábskymi špeclami
Mám strašné rád zapekaný karfiol a tie švábske špecle so syrom dodali tomu ohromnú chuť. Oplatí...

Nakladaný cesnak s bylinkami
Olej zohrejeme na 80 °C. Pridáme očistený cesnak, čerstvé bylinky a soľ.