Karí šošovica s mrkvou a hráškom
Sošovicu vopred na hodinu namočíme do vody. Vodu scedíme a necháme ju variť do polomäkka...
Ossobuco alla milanese s gremoládou a grilovanou polentou
Ossobuco alla milanese je typickým jedlom regiónu Lombardia a mesta Miláno. Jeho pôvod je síce nejasný,...
Šípkový lekvár prírodný
... farmaceutický priemysel je údajne najlepšie zarábajúce odvetvie na svete, ktovie? média však úplne bežne...
Paleo morčacie fašírky s cuketou a hubami
Rýchli a jednuduchý recept. Z jednej dávky mám obed i večeru a netrvá to dlhšie ako 25minút....
Pečený patizón plnený bulgurom
Je sezóna tekvíc, medzi ktoré spadajú aj cukety a patizóny. Práve patizón je z tejto...
Obyčajná polievka
Dnes boli na obed strapačky s kyslou kapustou. Vodu, v ktorej boli strapačky vyvarené, ...
Veľkonočná paska
Určite nesmie chýbať na veľkonočné sviatky, takéto piekli naše staré mamy. Nenáročná príprava aj pre...
Nátierka z pečenej tekvice a avokáda
Cestovanie je úžasná vec, pretože pri ňom vnímam mnoho podnetov a inšpirácií na nové recepty...
Zapekaný karfiol so syrom a švábskymi špeclami
Mám strašné rád zapekaný karfiol a tie švábske špecle so syrom dodali tomu ohromnú chuť. Oplatí...
Domáci jogurt
Výroba domácich produktov je v dnešnej dobe veľmi rozšírená. Tiež som sa pridala ku skupinke ľudí,...
Protianemický pšenový šalát so žihľavou
Vyhlásila som prírodnú vojnu anémii a do svojho vojska som povolala tentoraz pšeno, žihľavu a paradajky...
Kakaový koláčik bez mlieka s kokosovým tvarohom
Kakaové cesto v kombinácii s kokosovým tvarohom, pripravený s rastlinným pohánkovým tvarohom, ktorý môžete vymeniť...
Banánová granola
Ďalší skvelý recept vyskúšaný podľa knihy Moje skvelé jedlo. Bola som v Brne na návšteve,...
Lečo bez paradajok
Lečo je jednoduché jedlo, ktoré v letnom období pripravujeme často. Pre ľudí, ktorí sú...
Petržlenové pesto s novým cesnakom
Spomienka na letnú dovolenku s malou improvizáciou
Na víne pečený králik v horčicovo-tymiánovej marináde s opekanými zemiakmi s rozmarínom a citrónom
Vlastný recept, ktorý vznikol, pretože som nenašiel žiaden skutočne zaujímavý recept na králika, ktorý...
Dúhový pstruh na tekvicovom pyré
Nemám slov... ochutnajte, je to skutočný zážitok. pritom celkom rýchle
Zelenina na mediteránsky/stredomorský spôsob
Hľadáte rýchlu ale zdravú večeru. Prečo nie zeleninu upečenú v rúre s autentickou talianskou chuťou...
Fašírka so zeleninou
Tuto fašírku som robil k špenátovo - brokolicovej polievke. Polovicu brokolice som dal do fašírky a...
Hamburgerové žemle zo špaldovej múky - kváskové
Milujem hamburgery. A aj to je jeden z dôvodov, prečo som začala kváskovať. Aby...
Cesnaková omáčka bez mlieka
Robila som grilované kuracie mäso a chcela som k tomu aj nejakú vhodnú omáčku, ktorá by...
Teplý čokoládový nápoj
Práve v chladnejších zimných dňoch môže takýto teplý čokoládový nápoj padnúť vhod. Základom receptu je dobrá...
Lahodný karí cícer s feniklom
Sýte jedlo, plné chutí. Fenikel dotvára jemnú chuť k ostrejšej kari paste.
Studená uhorková polievka
Recept je z No. Salty, vyskúšala som ho a je to najrýchlejšia, najosviežujúcejšia a najchutnejšia...
Zelerová omáčka
Chcela som variť petržlenovú omáčku, v obchode však nemali petržlen. Kúpila som teda zeler, ...
Nakladaný cesnak s bylinkami
Olej zohrejeme na 80 °C. Pridáme očistený cesnak, čerstvé bylinky a soľ.