Foto: kimlo
Receptov na domáce rožky alebo iný druh pečiva je tu neúrekom, ja som vyskúšal jeden, ktorý som dostal, upravil pomer surovín a vyskúšal. Výsledok Zobraziť celý popisReceptov na domáce rožky alebo iný druh pečiva je tu neúrekom, ja som vyskúšal jeden, ktorý som dostal, upravil pomer surovín a vyskúšal. Výsledok ma milo prekvapil, rožky sú pri správnom skladovaní aj na tretí deň ako čerstvé, navrchu chrumkavé a vnútri mäkké a nadýchané.
porcií
príprava
na 220 °C
Postup
-
1
Najprv si pripravíme kvások. Do vlažnej vody pridáme lyžičku cukru a sladenky a dobre rozmiešame. Potom pridáme rozmrvené droždie. Dobre premiešame a necháme vykysnúť. Sladenka je výťažok z jačmenného sladu, dostať kúpiť v predajniach zdravej výživy alebo cez internet. Odkedy ju používam pri pečení kysnutého cesta tak sa s cestom lepšie pracuje, je ľahšie a nadýchanejšie. Používam aj pri kváskovom pečení.
-
2
Zmiešame múky so soľou, rascou a otrubami. Pridáme olej, kvások a na pomúčenej doske ručne vypracujeme nelepivé cesto. Dáme ho do múkou vysypanej misky, posypeme trochou múky, prikryjeme utierkou a dáme vykysnúť až zdvojnásobí svoj objem.
-
3
Potom cesto vyvaľkáme na okrúhly tvar na hrúbku asi 0,5 cm. Ostrým nožom rozdelíme cesto na 8 častí. Vznikne mám 8 trojuholníkov, každý z nich rukami zrolujeme od širšieho kraja k úzkemu hrotu. Túto časť receptu som nenafotil, ale každý si určite predstaví o čo ide.
- 4
Vzniknú nám už rožky, ktoré uložíme na plech s papierom na pečenie. Konce trocha zatlačíme dovnútra, postriekame ich vodou a posypeme makom...
- 5
...alebo sezamom, ľanom, či inými semienkami...
- 6
Rozohrejeme si rúru asi na 35 °C, vložíme plechy s rožkami a rúru vypneme. Necháme kysnúť asi 20-30 minút.
- 7
Vidíme ako pekne zväčšili svoj objem.
- 8
Potom rozohrejeme rúru na 220 °C, rožky znova postriekame vodou a dáme piecť na asi 20 minút do zlatista. Po upečení opäť postriekame vodou a dáme vychladnúť na mriežku.
- 4
Ja som vyskúšala všeličo ale každé pečivo z kysnutého cesta sa mi zdá najlepšie iba prvý deň.
Ďakujem.
Chlieb a pečivo skladujem vo vrecku z konopného plátna. Našiel som stránku ktorá sa venuje týmto veciam a ponúkajú rôzne veľkosti. Je uzatvárateľné a ešte sa dá previazať motúzom, čisto prírodný produkt. Chlieb a pečivo v tom vydržia dlhšie ako čerstvé s nesplesnivejú.
Vloudím si informací, že Sladěnku spolehlivě koupíš v obchodech zdravé výživy.
Přikládám i odkaz na české e-obchody: www.zbozi.cz/vyrobek/sladenka-jecmenny-slad-sklo-410...
Přikládám i odkaz přímo na výrobce : www.sunfood.cz
- ale podle hodnocení /1 zákazníka/- jsou zavedení na velké objednávky : www.firmy.cz/detail/188232-sunfood-dobruska.html...
Přeji hezký večer!
Držím palce :-)
Neskúšal som ale mohlo by byt, konzistenciu to má podobnú.
Mohol by si nám dať adresu tej stránky čo spomínaš, prosím?
Nech sa páči:
www.hoja-hemp.sk/doplnky/chlebniky-vrecka/vrecko-na-chli...
Pekný deň.
recept Vámi uvedený je z 90% opsaný z webu bonvivani.sk ,zveřejněný dne
6.10.2018.Myslím ,že by od Vás bylo solidní uvést zdroj ze kterého jste čerpal.Jinak mám Vaše recepty ráda,ale tenhle Váš přístup mě mrzí spíše lidsky,protože si myslím,že to nemáte zapotřebí.Jinak mi to přijde stejné jako "vykrádání" dipl.prací u nás což vedlo k nucenému odchodu dvou členů ze současné vlády.
Přesto Vás zdravím a přeji hezký den.
Veď, každý recept vždy niekto uvaril, napiekol ako prvý, toto sú potom len vlastné vylepšenia, postupy.
Hlavné je, že ten človek si dá tú námahu a prácne všetko zdokumentuje a dá inšpiráciu aj nám, ktorí neprispievame, ale radi si túto stránku pozeráme.
Nič v zlom, pekný deň!
Sú ohromné. ( aj keď som nemala chlebovú múku a dala som celozrnnú )
Ďakujem za recept.
V rúre kysnú len asi 30 minút. Potom ich vyberiem a nechám rúru vyhriat na 220. Keď je vyhriata, vtedy dám rožky piecť. Krásne sa ti vydarili :-)
Este raz dakujem.
Ďakujem Ti veľmi pekne :-)
Krásne sa Ti podarili, až teraz som si všimol Tvoj kometár, vďaka za foto.
Feri, máš ich ukážkové, som rád že chutili... :-)
Krásne sú, vďaka za foto, tiež ich mám rád len tak s maslom.