Foto: dorko
Spanielska klasika
12
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Ruru si zapneme na 180C. Tortovu formu si vymastime a vysypeme mukou.
- 2
Z bielok si vyslahame husty sneh a postupne don zaslahame asi polovicu cukru. Zvysny cukor vymiesame s zltkami do peny.
- 3
Vymiesane zltka spojime so snehom a do masy zlahka zamiesame nastruhanu koru z jedneho citrona a mlete mandle.
- 4
Masu vylejeme do vymastenej a vymucenej formy, urovname vrch, ale nedotlacat cesto uplne do krajov, radsej nechat po krajoch trosicku nizse ako v strede. Pecieme na 180C cca 40-45 minut.
- 5
Este za horuca vyklopime z formy na tanier. po vychladnuti posypeme praskovym cukrom a mozme podavat.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Krasny! Cukor je podla stareho spanielskeho receptu, oni radi take sladke ku malej horkej kavicke s kvapkou mlieka alebo ku vinu.
Skusala som aj menej cukru uz, aj tak je fajnovy, ale neurobi sa na nom potom taka korocka sladka chrumkavo-zuvacia :)
Tesim sa, muffiny som uz davno nerobila, dobry napad!