Donuty bez kysnutia à la vegánske donuty fotorecept
Foto: timifour
Niesom vegánka, ale stravujem sa zdravšie, hľadám čo najjednoduhšie recepty a hlavne chutné. Tieto výborne donuty sú bez kysnutia!
porcií
príprava
na 180-190 °C
Suroviny
Cesto: | |
2 2/3 hrnčeka |
|
1/2 hrnčeka (alebo akýkoľvek cukor) |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
štipka |
|
1 hrnček (alebo sójové, ryžové) |
|
1/4 hrnčeka |
|
1/4 hrnčeka |
|
1 ČL |
|
Poleva: | |
|
|
|
Postup
-
1
Predhrejeme si rúru na 180 - 190 stupňov. Vo veľkej miske si zmišame múku, kypraci prášok, muškatový orech, soľ, cukor.
- 2
V ďalšej miske si zmiešame mlieko, olej, jablčný ocot. Možno to znie divne. Jablčný ocot do sladkého? Ale nemusíte sa báť, ten sa pridáva len kvôli tomu aby nám donuty narástli. Chuť nebude vôbec cítiť :)
- 3
Mokrú zmes pridáme do suchej. Poriadne premiešame až sa nám vytvorí hustejšia lepkavá zmes. V prípade ak je cesto husté prilejte trošku mlieko :) Cesto si dáme do ozdobného sáčka.
- 4
Pripravíme si trošku vymastený plech s olejom na donuty a plníme ho cestom. Dáme do vyhriatej rúry a pečieme 10 - 15 minút. Donuty si treba kontrolovať aby neboli surové alebo aby sa nespiekli :)
- 5
Hotové donuty po vychladnutí môžme ľubovoľne ozdobovať. Ja som moje donuty ozdobovala čokoládou alebo kešu "čokoládou" , ktorú som si pripravila tak, že som si rozohriala kokosový olej a pridala doň kešu maslo aby vznikla hustejšia konzistencia :) Môžete pridať aj arašidové maslo. Potom som už len ozdobovala kokosom alebo na vrch som nasypala goji. Odzobte si to podľa vlastnej fantázie :)
- 6
Prajem dobrú chuť! :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu