Japonský sladký chlebíček s polovičným mliečnym Thang Zhong fotorecept
Foto: pusta
Recept som vybrala zo stránky Home Cooking In Montana. Chlebíček je veľmi variabilný,už do cesta môžete pridať vanilku,rum,pomarančovú kôru, citrónovú kôru, iné prísady, Zobraziť celý popisRecept som vybrala zo stránky Home Cooking In Montana. Chlebíček je veľmi variabilný,už do cesta môžete pridať vanilku,rum,pomarančovú kôru, citrónovú kôru, iné prísady, okrem toho môžete aj rôzne plniť, používa sa na prípravu Thang Zhong s mliekom a vodou. Môžu sa použiť rôzne náplne ako sladká orechová, mandľová, arašidová, čokoládová, nutella a iné. Je to akási obdoba našich vianočiek, mazancov, štedrákov, len má oveľa jemnejšiu, nadýchanejšiu štruktúru s početnými dierkami, je dlho čerstvé.
porcia
príprava
na 177 dolný °C
Suroviny
|
|
25 g |
|
62,5 ml |
|
62,5 ml |
|
Cesto: | |
650 ml = 2 a 1/2 šálky á 250 ml |
|
4 PL |
|
1 bal. |
|
1/2 CL |
|
14 g |
|
125 ml |
|
1 ks |
|
45 g |
|
1 PL |
|
na potretie: | |
1 ks |
|
1 PL |
|
15 g |
|
Postup
-
1
Najprv som si pripravila Thang Zhong, pridala som k múke vodu a mlieko,...
-
2
...vymiešala do hladka,...
-
3
...za stáleho miešania nad miernym plameňom som zmes zahriala na 65 stupňov C a hotový Thang Zhong som nechala úplne vychladnúť. V tomto recepte obsahuje Thang Zhong mlieko a vodu v pomere 50:50, teda ide o polovičný mliečny Thang Zhong.
-
4
Do vandlíka som preosiala múku, pridala som soľ,...
-
5
...práškový a vanilkový cukor.
-
6
Do vyhĺbenej jamky v múke som namrvila čerstvé droždie, zaliala vlažným mliekom a nechala som vykysnúť kvások - asi 15 minút.
-
7
K vykysnutému kvásku som pridala vajce, vychladnutý Thang Zhong a rum, všetko som dôkladne vymiesila rukami na hladké lesklé polomäkké pružné cesto - asi 15 minút,...
-
8
...do ktorého som ešte poriadne zapracovala maslo - asi 15 minút.
-
9
Vymiesené cesto som vložila do vandlíka, ktorý so ľahko vymazala olejom.
-
10
Cesto som prikryla fóliou a vložila som ho do trúby vyhriatej na 40 stupňov C, kde som ho nechala kysnúť asi 45 minút.
-
11
Vykysnuté cesto som rozdelila na 4 približne rovnaké časti, ktoré som...
-
12
vytvarovala na bochníčky, prikryla čistou vzdušnou utierkou a nechala som ich kysnúť ešte 15 minút.
-
13
Zatiaľ som vymazala pekáčik i papier na pečenie maslom.
-
14
Každý bochníček som valčekom rozvaľkala na ovál hrúbky asi 0,5 cm, treba len z ľahka posypať dosku múkou, pretože cesto troška lepí.
-
15
Ovál som z dlhšej strany preložila na tretinu z hornej strany a prekryla dolnou tretinou preloženého cesta a jemne pritlačila.
-
16
Preložené cesto som na tesno zrolovala...
-
17
...do malého závinu.
-
18
Tieto malé záviny cesta som vložila na tesno k sebe do maslom vymazaného a pečiacim papierom vystlaného pekáčka. Záviny som nechala prikryté čistou utierkou znova nechala kysnúť ešte 45 minút.
-
19
Potom som ich potrela s vaječným žĺtkom, ktorý som rozšľahala s mliekom.
-
20
Chlebíček som piekla na funkcii horný a dolný ohrev najprv 10 minút prikrytý fóliou, potom už bez fólie, v trúbe vyhriatej na 350 stupňov Fahrenheita, čo zodpovedá 177 stupňom Celsia, do peknej zlatohnedej farby, pečenie celkom - 40 minút. Ked som chlebíček vybrala z trúby, ešte horúci som ho potrela rozpusteným maslom, ktoré mu dalo krásny lesk.
-
21
Vychladnutý chlebíček som dala na podnos.
-
22
Pohľad z blízka, na fotke dobre vidno ľahučkú nadýchanú štruktúru s početnými okami, výhodou takto upečeného chlebíka je, že zostane viac dní vláčny a čerstvý ako v deň pečenia. Pre vysokú variabilitu tejto sladkej mliečnej varianty Thang Zhong som recept pridala v predstihu pred Vianocami. Za povšimutie stojí i veľmi malá spotreba droždia na množstvo múky a chlebík krásne vykysol, má veľmi jemnú a príjemnú chuť, ktorú môžete meniť podľa vlastnej inšpirácie a za povšimnutie stojí i vysoká variabilita rôznych náplní, ktoré máte v obľube. Ja sama som ho upiekla teraz len hladký a s výsledkom som naozaj veľmi spokojná - vrelo odporúčam i vám :-)
dakujem za pochvalu i 5*****
ak spravíš na slano, môžeš použiť do náplne šunku, syr, lososa, klobásu,oškvarky, papriku, zeleninu - možnosti sú nepreberné...
dakujem ti za pochvalu.
zatiaľ, čo domáci mlčky nedôverujú a až na pár výnimiek sa zdráhajú vyskúšať ešte lepšie, akoby som narazila na múr slepých a hluchých varecháčov - ale to už asi tak vždy býva, ak ponúkneš niečo úžasné, kvalitné, dobré, avšak je to pre nich zatiaľ nové a nepoznané...
veru, pre nás jednoduchých je to hoci aj na každý deň, ale blížia sa sviatky a treba mať na stole niečo, čo bude super a čerstvé i viac dní :-)
verím, že cítiš vôňu a chuť až do Iowy :-))))) ked napečieš aj ty, kakavko už nebude len suché, ale s niečim fajnovým k tomu :P
dakujem ti za krásne uznanie.
Jedna moje slovenská kamarádka, co hodně peče, říkává že omládek je zárak :-)))
nikto nemusí k vôli Thang Zhong chodiiť až do Japonska,ako tam nechodí ani celý svet, ktorý túto technológiu prevzal a s veľkým úspechom používa. stačí len vyskúšať doma :-)
ak chceš, aj ty môžeš odskúšať a porovnať :-)
i ked nemusíš.
však pridaj pre ostatných recept s tvojim omládkom, budú ti vďační všetci a potešíš aj mňa :-)
Suroviny:
Voda, droždí, sladový výtažek (sladovit nebo sladěnka), hladká mouka
Postup
Omládek je řidší kvas z vody, mouky, droždí a sladového výtažku (sladěnka nebo sladovit)
- je hustší (tužší) než poliš (polish)
- doba kynutí je kratší, než u poliše (max. do 1 hodiny, ale spíše jen 35-45min)
- díky delšímu prokvašení dosáhneme lepší chuti pečiva a prodloužíme jeho trvanlivost
- k vykynutí pečiva je potřeba menší množství droždí, než v klasickém vedení
- suroviny je třeba pořádně, dohladka promíchat (ideální by bylo smíchat nejdříve vodu se sladěnkou a droždím a až pak vmíchat mouku)
- teplota omládku by měla být asi 30°C, proto k jeho výrobě používám příjemně vlažnou vodu
- na jeho výrobu použijeme asi 40% tekutiny z daných surovin (vodu) a kromě droždí a Sladěnky také asi 25% mouky
Tímto vedením se rozvíjí alkoholové kvašení a dosáhneme tvorby určitého množství kyselin, které je nutné k řádnému zbobtnání mouky.
Sladěnku, sladovit prodávají téměř v každé Zdravé výživě, stojí kolem 55 Kč a po otevření je třeba ji uchovávat v chladu. Na půl kila mouky (v těstě) je jí třeba asi kávová lžička.
Sladěnka, sladovit mají v kvasném procesu veliký význam:
- mají velký vliv i na zbarvení pečiva při pečení
- jsou bohaté na enzymy a snadno zkvasitelné cukry, které jsou první potravou kvasinek a urychlují tak jejich množení
- je třeba je přidávat přímo do omládku...........při přidání až do těsta bychom tak využili pouze cukry, v nich obsažené, ale už ne enzymy.
Poznámka
Zdroj: www.primapekarna.estranky.cz/clanky/kvasky/......
Povídání o omládku sem přidávám proto, že ho velice často (spíš pravidelně) používám do světlého pečiva a pokud vám sem nabídnu recept, často se mě na omládek a sladové výtažky někdo ptá.
Omládek mám např.v těchto receptech:
www.www.toprecepty.cz/recept/21452-maslove-......
www.www.toprecepty.cz/recept/23479-briosky-......
www.www.toprecepty.cz/recept/23213-vecky-se......
www.www.toprecepty.cz/recept/22973-bacovy-s......
...............a mnoha jiných, např. i v tolik tady pečených slunečnicových trojhráncích ;-)
Autor Autor: cathleen
Datum vložení Datum vložení: 13.10.2011 12:11
dakujem za úžasnú správu.
super, že aj toto vyskúšaš :-) navyše v tomto recepte môžeš priam čarovať podľa svojej chuti a ľubovôle.
dakujem ti za uznanie a úžasnú správu.
nech sa ti v tomto recepte, a aj inak, dobre darí.
moji maškrtní miláčikovia doma sú na výsosť spokojní s mojim vypekaním a nešetria chválou :-)
ved sa neboj a skús aj ty, garantujem ti, že budeš nadšená a spokojná :-)
dakujem ti za krásne hodnotenie
hádam si zaslúžiš a aj potrebuješ novú tlačku (y)
ozaj, svojho krásneho psíka ešte máš? zabudla som jej meno :-)
hej, tento recept je veľmi zaujímavý a vynikajúci, poteší ma ak ho vyskúšaš, potom poprosím, keby si dala vedieť.
ak dáš aj náplň, potom musí kysnúť o niečo dlhšie - kým nedosiahne cesto dvojnásobný objem, ale to ty už vieš :-)
dkujem ti a drž sa!!!
v úvode píšem, že ja to akási obdoba našich vianočiek, mazancov a štedrákov, ale má oveľa jemnejšiu chuť, výrazne nadýchanejšiu ľahšiu štruktúru s početnými dierkami, je vláčnejší a viac dní zostáva presne taký čerstvý, ako v deň, ked si ho upiekla. spracovaním cesta vonkoncom nie je náročnejší ako tie naše, ale pridaním Thang Zhong do cesta je výrazne lepší a kvalitnejší než tie naše cestá.
máš možnosť nepreberného množstva varírovania chuti cesta už pridaním rôznych prísad priamo do cesta alebo ho môžeš nechať len hladké ako je v tomto predpise, alebo môžeš ešte vylepšiť rôznymi náplňami - vid v úvode, v texte postupu i v komentároch, kde som už odpovedala.
nie je vôbec brioško-idný :-) neboj sa toho, vyskúšaj a sama sa presvedčíš...na spracovanie cesta, teda zamiesenie môžeš použiť aj šľahač s hákmi alebo mixér s hákmi - je to ľahšie, ale ja som robila ručne - nie je to podmienka, získaš však cit v ruukách. to ostatné je už len hračka.
ak sa chceš ešte niečo spýtať, pýtaj sa!
prajem ti úspech pri vyskúšaní, určite budeš spokojná a nadšená, neboj vydarí sa ti :-)
dakujem ti za pochvalu.
ani ja nemám teplomer k vôli tomu.
zistíš podľa toho, ked za stáleho miešania zmes zahrievaš postupne a pomaly, začne pomaly hustnúť a ked sa začne chytať ručného šľahača, ktorým v tej kašičke už môžeš akoby písať - necháva ručný šľahač, ktorým miešaš, v nej stopu, vtedy je to akurát.
vypneš plameň, necháš úplne vychladnúť a môžeš pridaťť už vychladnutý hotový Thang Zhong do cesta a spracovať s ostatnými prísadami.
podrobný recept na Thang Zhong nájdeš tu:
varecha.pravda.sk/recepty/thang-zhong-japonska-technologi...
je to veľmi ľahké :-)
však skús, vôbec nie je ťažký a sama sa o kvalite presvedčíš.
dakkjem ti za uloženie do kk i vyskúšanie.
Ano, omládek JE něco zcela jiného, byť zlepšuje chuť i nadýchanost pečiva jako TH - chtěla jsem jen u receptu připomenout, že kvalitu pečiva můžeme zepšit i jinými cestami........toť vše.
Nikde jsem nepsala, že jsou to postupy stejné. Tak nebuď vztahovačná, neobjevilas Ameriku (vysvětlení pro tebe -> opět nadsázka!) ;-) Jsou to jen zlatá dědictví po našich předcích.....
napísala si, že netreba chodiť až do Japonska.
poprosím, keby si na budúce ptopagovala pod tvojimi receptami s omládkom, nie pod receptami s Thang Zhong.
čo je omládek, si na vareche nevysvetlila,preto som to vysvetlila, čo ty si sa neunúvala.
ja ťa nikde neznevažujem na rozdiel od teba :-)
myslím, že som sa vyjadrila jasne, a napokon nie je to môj recept.
propaguj svoje recepty pod vlastnými, ktoré aj pridáš :-) a nebud zbytočne ironická :-)
dakujem ti za pochopenie.
dakujem ti za pochvalu i za 5*****
Mimochodem - udivuje mě, že tě to na Toprecepty pustí. Ty už tam nemáš zablokovaný přístup???
Znevažovat tě nemusím, zvládneš to sama - jak jsem četla i pod jinými recepty.
Přeji ti krásný den!
dakujem, že ťa to zaujalo a pečivo si pochválil.
tie bagety ma veľmi tešia, samozrejme sa teším aj na fotku :-)
ten môj cibuliak je veľmi starý, dal mi ho kedysi ako svadobný dar môj najlepší priateľ z lásky, kompletnú súpravu - veľmi si ho opatrujem.
potvrdzuješ, že aj celozrnné pečivo ti s Thang Zhong krásne vykyslo, len tak pre zaujímavosť spomeniem, že Thang Zhong sa používa ako štartér kysnutia a podrobne sa táto vlastnosť popisuje v kuchárskej knihe: "Chlieb doktor", v ktorej je aj veľa receptov s ním.
verím, že budeš piecť znovu a s radosťou a ako ty píšeš:...lebo recept je veľmi jednoduchý a výsledok super jedlý :-)
časom pridám aj ďalšie receptíky s Thang Zhong :-)
dakujem ti za úžasnú a potešujúcu správu.
mám z toho veľkú radosť :-)))))
www.google.sk/search?q=Tangzhong&client=firefox-a...
píše tak, aj tak - záleží na tom, na akom webe - uznávajú sa oba tvary.
www.bing.com/images/search?q=thang+zhong&qpvt=th...
to je ale úroveň !!!
Milá Ibyke.Ďakujem ti za vynikajúci recept.Koláčik je nadýchaný ako pierko a je veľmi chutný.Prajem ti krásny víkend.
nádherný ho máš, fantasticky sa ti vydaril :-))))) a vidím, že aj hrozienka si pridal :-)
nadýchaný, ľahučký ako pierko a neuveriteľne chutný....
dakujem za nádhernú správu, mám z toho veľkú radosť.
oplatí sa vyskúšať, budeš veľmi spokojná, nie je to nič ťažké, len trošku náročné na čas, ako kysnuté cesto všeobecne. Thang Zhong tam robí v ceste priam zázraky :-)
dakujem ti.
Édes Ibyke. Veď som ti písal v jednom recepte,že tento koláč chcem mať onedlho na mojom stole.Áno do dvoch článkov som dal hrozienka namočené v rume.Ešte raz ti srdečne ďakujem. pa pa
mám z toho úprimnú radosť!!!
navyše možnosť nespočetných chuťových veľmi chutných variácií...
dakujem ti za uznanie i za pochvalu.
tá vôňa musí byť fantastická a ešte tá chuť a štruktúra - to už ani nič nevravím... :-)))
tak hor sa dnes na cmarový Thang Zhong chlieb!!!
som rada, že potvrdzuješ, že pečivko touto metódou je fakt super!
dakujem za vyskúšanie a za úžasnú potešujúcu správu.
som rada, že tieto roládky boli super, nuž a Viaanoce sú čo nevidieť tu, takže treba vymýšľať dobrú plnku do nich...už teraz sa teším na tvoje fotky a dakujem, že sa s nami podelíš :-))))))
dakujem ti za ňu :-) aj za 1* - si veľmi roztomilý/á :-)))))
či žena :-)))))
1. Thang Zhong si nespravila dobre, čo do množstva tekutín
je napísané presne:
- 62,5 ml plnotučného mlieka + 62,5 ml studenej vody
nie 125 ml vody, ako píšeš ty.
2. teplota je celý čas pečenia v dĺžke 40 minút na 177 stupňov C na funkcii horný a dolný ohrev, z tej celkovej doby sa pečie prikryté fóliou prvých 10 minút, potom ž až do konca bez fólie - vid bod č.20 postupu.
neviem, či si miesila ručne alebo s hákmi strojom ? šľahač, mixér?
či si maslo zamiesila až nakoniec a zmäknuté? nie rozpustené
či si miesila dostatočne dlho?
čerstvo spracované cesto má byť polomäkké, vykysnuté surové cesto je mäkké, trošku lepí, ale veľmi dobre sa s ním pracuje, prakticky netreba podsypávať múkou, a ked, tak len naozaj jemne a máličko.
môžeme všetko spolu ešte raz prebrať, kľudne sa spýtaj na všetko, čo ti nie je jasné, rada ti odpoviem.
nie 25 g múky a 100 ml tekutín, ale 25 g múky a 125 ml tekutín=celkom spolu 150 gramov
každý jeden recept mápresne určené množstvo a presné zloženie Thang Zhong.
A proč chodím na Varechu? Protože se mi tu hodně receptů líbí, třeba. Na poučování ne, to tu přeci mají tebe. ;)
P.S. Nikdo jiný z Topreceptů, kdo by tam byl zablokovaný, tady není. Že jsi tu spokojená, ti věřím. Ale kdo ti, probůh, nalhal, že jsi tu úspěšná??? V nadávání by ses mohla krotit, nikdy před tím (než jsi sem došla) se tu tak nenadávalo, jako teď.....
1. Niekde si fakt spravila chybu, ale ako Pusta pisala pri inom recepte s dubakmi, recepty sa snazi rozpisovat maximalne do detailu aj s basnickymi vsuvkami.
2. @pusta kupila v Kaufl*nde v Karlovej Vsi vianocku a tu dala recept z brucha. :)
Priklanam sa k verzii c.2.
PS: Skus kucharky od @iva2111.
netusim, co ma pusta za sebou a preco je taka, aka je, ale tu sme na vareche a ked spatne pozries na jej recepty, zistis, ze sa vela venuje kysnutemu cestu a aj ked ho obcas mozno lepsie ponukne, nez naozaj v reali je, neda sa popriet, ze je sikovna
teda nebudem hodnotit cloveka o ktorom vlastne nic neviem , ale recepty a postupy, ktore mozem odskusat
netvrdim, ze mam patent na rozum, ale takto to robim ja
prajem ti pohodu a krasny den :-)
ty môžeš rozprávať, čo len chceš, ale fakty nezmeníš :-))))
stačí sa pozrieť na Toprecepty.cz.sk. - a uvidí každý, ak pozrie do profilu tých zablokovaných, že majú svoje recepty síce tam pod inými nickmi, ale tie isté recepty dali aj na varechu.sk pod novými nickmi, dokonca s identickými fotkami :-)
nezaretušuješ už nikdy! :-)))
súkromie autora ma nezamestnáva, ani iné veci okolo autora receptu...
akým spôsobom píše svoj recept, to považujem len za jeho štýl vyjadrovania, ktorý rešpektujem.
dakujem za tvoj otvorený názor i za uznanie.
Co to tu pořád meleš za blbosti? Nic jsem nepopřela, lžeš tady jako vždy a všude! Retušovat
(na rozdíl od tebe) nepotřebuji nic, ani tu nic nezveřejňuji o tvém soukromí.
(A právě proto, že jsem na tebou stále zmiňovaných stránkách moderátorkou, vidím velmi dobře, kdo má zablokovaný přístup a můžu tak říct, že si opět vymýšlíš ;) )
Ostatním @Varech áčom se omlouvám - kam až jsme se dostali od mé neškodné připomínky, že podobnou službu pečivu prokáže i omládek...že?
Jsem zvyklá recepty jak pochválit (tak i upozornit na možnou chybu) a zrovna tak i přidat poznámku, která by zájemce o pečení (vaření) mohla posunout dále nebo i trochu jinam (bez toho, že bych znevažovala recept původní - proto jen poznámka, nikoli přímý odkaz např.na jiný recept)..........to se nesmí?
mám už odskúšané a nafotené i dalšie skvelé receptíky, určite ich aj pridám.
teraz som však u môjho najlepšieho priateľa u neho doma, tak až sa vrátim, tak potom určite :-)))))
dakujem ti za fantastickú a potešujúcu správu :-)
prajem ti zdarné varenie a pekný deň:-)
A nie, adminom to pomalšie nedochádza.
dakujem touto cestou redakcii Varecha.sk za posunutie môjho receptu do súťaže Varíme s Varechou, v ktorej odmeňujú najlepších fotografov a kuchárov, kde som dnes vyhrala krásnu cenu Formičky na čokoládu - vianočné motívy.
ešte raz srdečne dakujem celému tímu redakcie za prejavenú dôveru a výber tohoto receptu :-)
uvedomte si, že na portál varecha.sk prichádza mesačne viac ako 700 TISÍC ľudí. Uštipačné, poburujúce a iné komentáre nerobia dobrú vizitku ani vareche, ani autorom receptov, ani komentujúcím. S blížiacimi sa vianočnými sviatkami čítanosť vašich receptov ešte stúpne. Adrenalínu na vareche za celý rok už bolo dostatok. Uvedomte si, že varecha ste VY! Je hlavne na vás, aká bude ďalej.
Takže pred odoslaním svojho komentára zvážte to čo idete napísať, a či je vhodné aby váš príspevok prečítala taká masa ľudí. Aby sme sa nemuseli hanbiť.
Prijmi moju srdečnú gratuláciu.
moje podakovanie za posunutie môjho rp do súťaže redakcii Varecha.sk som dala práve sem z dôvodov, že som sa celému tímu varechy chcela podakovať verejne a je aj za čo :-)
a
zároveň som chcela dodať chuť ostatným varecháčom, aby aj týmto spôsobom šírili dobré meno portálu Varecha v celom šírom svete - a to nielen prostredníctvom internetu, ale aj médiami, svojimi vynikajúcimi receptami, pretože takých receptov na Vareche nie je málo!
samozrejme, že mám z toho radosť.
prajem vám všetkým zdarné varenie a krásny víkend :-)
úprimne dakujem.
teraz je receptík aj v tlačenej verzii v prílohe Pravdy vo včerajšom magazíne Varecha, som rada, že zatiaľ aspoň tam bude pre teba dostupný.
mám z toho veľkú radosť, teším sa, že v pondelok už aj ty vyskúšaš, poprosím, keby si mohla pridať aj foto a svoj názor na "japončinu" potom :-)
prajem ti, aby sa ti úspešne vydaril, zatiaľ úspešné uloženie tvojej záhrady na zimný spánok.
dakujem ti a pozdravujem milú Toscu! :-)nech sa vám darí!!!
tvoja gratulácia ma veľmi teší a dakujem ti,
nech sa darí aj tebe :-)))
som rada, že budeš určite piecť často :-))))
dakujem za potešujúcu správu.
v komentároch som zahliadla otázku, ako sa dá presne odmerať 62,5 ml tekutín?
odpoved:
-pre začínajúcich a menej skúsených:
1. odmerkou
2. špeciálmou lyžicou -dostať kúpiť v Orione, v Tescome, inde.
3. jednorazovou injekčnou striekačkou, cajchovanou
aj na 0,5 ml
-pre skúsených
vysvetľovať nemusím, oni to všetci vedia :-)))))
ak bude aj foto, poteším sa ešte viac.
dakujem ti :-))))))
áno, s cestom sa výborne pracuje, nie je to zložité ako to na prvý pohľad vyzerá, práve naopak.výsledok stojí za to, tak ako píšeš - jemné, mäkkučké a chutné.
som naozaj veľmi rada, že si spokojná.
máš pravdu, tento postup je prekvapivo úžasný :-)))
to ja dakujem tebe za vyskúšanie a krásne uznanie.
tiež so to tak robievala.
dakujem.
Dufam, ze sa to podari vdaka mojmu synkovi.
som rada, že potvrdzuješ aj ty sama kvalitu a vlastnosti tohoto cesta, ako aj jeho variabilitu i možnosť rôznej náplne , ako aj jeho dlhšiu čerstvosť, čo bude iste veľmi výhodné najmä pre rôzne vianočné pečenie. :-)))
dakujem za nádherné foto i za ti, že si sa podelila s ostatnými.
len by som ešte dodala, že ak použijete náplň, cesto musí o niečo dlhšie kysnúť, podľa druhu zvolenej náplne.
nie je to vôbec ťažké, sama vidíš hodnotenie tých, ktorí spravili a sú spokojní, nadšení ako ja sama :-)
dakujem.
dakujem.
dakujem.
som nesmierne rada, že si ponúkla tento chlebíček aj v práci a chutil a že budeš robiť kysnuté cesto len takto od teraz.
tiež som toho názoru, že toto cesto je pre nás novinka a veľmi dobrá nezávisle od mojej osoby a od antipatii či sympatií ku mne :-)
raz je to tak, že tento recept je jednoducho dobrý a to nezávisí vôbec odo mňa :-)))
dakujem ti najmä za povzbudenie, ale aj za pochvalu a uznanie.
ak ja chcem pridať fotku ku komentu, tak pridávam tú prvú, t.j. ešte nezmenšenú o 50 % - tie dávam len k receptu, ktorý vkladám, tam by mi inú nevzalo.
skús takto - ku komentom daj pôvodnú nezmenšenú fotografiu :-)
tie figy v ňom musia byť priam úžasné.
srdečne blahoželám!!!
len si potvrdila kvality tohto receptu a možnosť úžasnej variability náplne sladkého chlebíčka. ked som si prebehla komenty, zistila som u tých, čo odskúšali, hrozienka, orechovú plnku, iné náplne a teraz dokonca aj figy.
veľmi sa teším s tebou, s vami všetkými a dakujem.
neboj, taký technický antitalent ako som ja sama ťažko nájdeš :-)zase musím synchronizovať môj pc s mojim fotiacim mobilom už vyše hodiny, lebo zase mi neidú fotky z mobilu do pc /po 14 dňoch znovu/.
pre mňa je najväčšia radosť, že si odskúšala, mala potešenie pri jeho pečení a úspech doma s týmto chlebíčkom a smejem sa, že tvoji muži doma chválili s plnou pusou :D
verím, že budeš rada robiť pre nich aj v budúcnosti :-)))
toto je pre mňa skutočná pochvala.
dakujem ti za všetko.
Mila @pusta dnes som spojila tvoje uzasne cesto s nasou klasikou a urobila som moravske kolace a slkoricove slimaky a nemam slov, mnam.
už vidím tvoje vianočné pečenie s Thang Zhong :-)
dakujem za tvoju všestrannú iniciatívu, ako aj úžasné foto, ktoré si pridala.
nech sa ti dobre všetko vydarí!!!
mne samej pusta bez zavahania pomohla a vobec nemala potrebu to nejak rozmazavat, mozem potvrdit, ze ked pise recepty, vi, o com pise :-)
no a tuto ,,divotvornu kasicku´´ ti urcite doporucujem pouzivat :-)
ja som s nou zacala hlavne preto, ze mam rada , ked mam v kolaci viac dier ako cesta :-))))
a casom sa ukazalo, ze taketo pecivo enormne dlho vydrzi ako cerstve, moja mami zije sama a chlieb s touto kasickou ujedala z chladnicky dva tyzdne a ze bol vraj stale vyborny, nie ako kupny, takze ja uz si robim kasicku do zasoby ( vcera z 0,8l vody a 0,2l slahacky :-) ) a pouzivam ju do vsetkych receptov kde chcem aby mi cesto utekalo z formy alebo pekaca :-)
vsetkym bez rozdielu zelam pokojne sviatky prezite s vedomim, ze sme milovani a milujeme, ze svet je krasny, v kazdom je nieco dobre , zelam vam zdravie a tiez prajem kazdemu, aby sa mu podarilo potesit aspon jedneho cloveka :-)
neznášam z celej duše zhadzovanie kohokoľvek!
v podstate ti dávam za pravdu :-)
nechcem nič rozoberať, ani obhajovať, ved ani niet prečo...
dakujem za tvoju priamočiaru otvorenosť.
prajem ti krásne a šťastné, ničím nerušené sviatky, úprimne zo srdca :-)
a želám ti krásne pohodové vianočné sviatky.
nech sa ti darí vo všetkom!!!
www.facebook.com/photo.php?fbid=10201066356172347&l=...
Inak je to plnene orechami a druhy cop makom.
toto je z tretiny cesta a urobila som roladu s tvarohovou plnkou a nakrajala som na tri cm kusky a dala do kosickov a mufinovych foriem, navrchu potrela vajcom a posypala drobenkou.
teší ma, že kúsok mojej práce bude aj na tvojom sviatočnom stole :-)
a že si aj na mňa spomenieš :-)
dakujem ti za krásne želanie sviatkov, aj ja tebe prajem pohodu šťastných vianočných sviatkov v kruhu tvojich milovaných v zdraví, v hojnosti a vzájomnej láske, nech sa tebe i vám všetkým úspešne darí vo všetkom v Novom roku !!!
držím palce a želám ti krásne a spokojné sviatky ako aj tvojej milej rodinke, plné lásky, porozumenia v dobrom zdraví!
Dnes som ho robil znova.Ďakujem ti Ibyke za skvelý recept.
len nerozumiem, prečo chýba tvoje foto zo 16. novembra 2013???
rovnako chýba foto od @amelie ???
možno bude vedieť povedať redakcia?
dakujem.
Upiekol sa nádherne, už na dotyk bol mäkučký, ale pravú tvár ukázal až keď sme ochutnali. Mierne sladký, neuveriteľne vláčny, jemný, skrátka výborný. Do rána, zabalený v obrúsku, trochu stuhol, ale stále je mäkký a výborný.
Naozaj dobrý recept, ďakujem.
veľmi ma teší, že je presne taký ako si napísala a chutilo :-)
som veľmi rada, že aj pre teba je to naozaj dobrý recept :-)
dakujem ti za milú a potešujúcu správu.
dakujem za úžasné foto.
@sovka62 , dnes 06:47
Včera večer konečne prišiel na rad. Keď som videla ten kúsok cesta, čo som zamiesila, ľutovala som, že so nezamiesila rovno z dvoch dávok, zdalo sa mi to málo. Vybrala som si pekáčik z varného skla, zrolované cesto presne vyplnilo celé dno. Ale to som ešte netušila, čo to cesto dokáže. Už keď som dávala do rúry, bolo cesto asi centimeter nad hranou pekáčika. A na to, čo sa dialo v rúre som čumela ako na detektívku v TV. Cesto rástlo a rástlo, oproti tomu, čo som do pekáčika vložila narástlo asi trojnásobne, tešila som sa ako malé decko.
Upiekol sa nádherne, už na dotyk bol mäkučký, ale pravú tvár ukázal až keď sme ochutnali. Mierne sladký, neuveriteľne vláčny, jemný, skrátka výborný. Do rána, zabalený v obrúsku, trochu stuhol, ale stále je mäkký a výborný.
Naozaj dobrý recept, ďakujem.
veľmi pekne dakujem vám obom :-)
A z chlebíčka ostal jeden načatý valček, takže nakoniec ho predsa až tak veľa nie je, takže nabudúce určite z dvoch dávok.
Veľmi ma láka spraviť z tohoto cesta klasické sladké rožky, posypané makom, tie iste budú úžasné.
neuveríš, ale nie tak dávno som to zase ja veľmi trpezlivo učila jednu mladú varecháčku a dnes je ona tá hviezda :-) tak výborne jej to ide.
som rada, že budeš nabudúce robiť z dvoch dávok.
rožky veru sprav, budú určite úžasné.
apropos, tak pekne ma oslovovala kedysi moja drahá mamička :-)
dakujem.
apropos, môžem vedieť tvoje milé krstné meno? ak nie, pochopím to :-)
dakujem.