
Plnený pečený patizón
Záhradky sa pomaly začínajú plniť dobrotami - uhorka, paradajka, paprika, cuketa, patizón a...

Celozrnná pizza
Tento recept na pizzu som sem už raz dávala, ale nedá sa mi zmeniť a chcela...

Sýrovo-kefírové placičky se šunkou
Někdy máme na něco chuť a nevíme, co by to mělo být. A tak jsem...

Rybacie fašírky
Kúpila som aljašskú tresku, bola tak napustená vodou, že sa jednoducho nedala inak pripraviť, ...

Zdravá pizza z ovsených vločiek a tuniaka
Keď nevieš, čo na obed, prípadne chceš málinko zhrešiť na večeru, tak toto je...

Lasagne so syrom
Tieto lasagne zbožňujem. Recept mám vytrhnutý z nejakého časopisu už viac, ako 10 rokov. Recepty...

Čokoládové palacinky
Su úžastne!:)... od dnes doma už ine nerobím:)... vrelo odporučam:)... cesto sa robí...

Kačica na mede a víne z červenou kapustou a zemiakovou knedľou
Tak tento recept je pre ozajstných gurmánov a fajnšmekrov. (čiže asi pre všetkých)

Pikantné marinované kuracie krídelká
Pripravila som mojim chlapom na ich želanie na večeru marinované kuracie krídelká, majú radi krídelká i...

Grilované bravčové rebierka v marináde
Bravčové rebierka budú hviezdou každej letnej grilovačky. Mäso má najlepšiu chuť až pri kosti, preto...

Moja rajčinová polievka
Paradajka je hlavným zdrojom lykopénu – prírodného karotenoidu (červeného farbiva) a antioxidantu, ktorý chráni organizmus pred...

Kváskový toastový chleba
Týmto receptom by som chcela ukázať, že ani pri pečení s kváskom nie sme obmedzení ničím....

Halloumi
Halloumi je syr najcastejsie robeny z ovcieho alebo kozieho mlieka. Da sa ale robit aj z...

Tvarohové guľky plnené marhuľami
Marhule vykôstkujeme. Z múky, tvarohu, žĺtkov a štipky soli vypracujeme hladké jemné cesto. Z...

Habanero omáčka 2
Jednu už u seba v receptoch mám, preto tá dvojka. Vhodný pre papuľky plechové :)...

Ostriež nílsky na prírodno s cibuľkou
mali sme chuť na rybu, pre zmenu som kúpila ostrieža nílskeho - prvý krát, ale...

Prudko cesnaková brokolica so šampiňónmi a s cuketou
Najlepším kamarátom brokolice je u mňa cesnak, ešte pridať trocha ostrosti a máme neodolateľnú kombináciu chutí....

Nové zemiaky na smotane
Inšpiráciou mi boli Litovské zemiaky. Nie, nechýba tam písmenko "p":-)

Hokkaido krémová polievka
Robila som už rôzne recepty na hokkaido, ale tento mi najviac chutil a plný hrniec...

Polievka z maslovej tekvice
Na zohriatom oleji orestujeme na kolieska nakrájaný pór, po niekoľkých minútach pridáme cesnak a tekvicu...

Zapečený plnený baklažán
Baklažán prekrojíme na polovicu a vydlabeme. Osolíme a naplníme mäsovou plnkou.

Srdce na smotane
Jedna z najchutnejších vnútorností je práve srdce, je jedno či hovädzie, bravčové alebo akékoľvek iné....

Domáci jogurt
Robím ho z čerstvého kravského mlieka, ale dá sa urobiť aj z trvanlivého - plnotučný je...

Tokáň z bravčového mäsa
Toto je chutné a naše obľúbené jedlo. Každý ho robí inak, ja som použila túto...

Steaky z panenky s opečenými zemiakmi, zeleninou a šampiňónovou omáčkou
Panenku umyjeme, osušíme a zbavíme blán. Nakrájame na asi 6 cm časti, použil som...

Cícer na paprike (vegan)
Recept z Biokuchařky Hanky Zemanové. Veľmi dobré s celozrnnými cestovinami, pšenom, ryžou Basmati, ...