
Kuracie prsia na prírodno s cesnakovým dipom
Recept vznikol na rýchlo, štýlom - čo chladnička dala. Recept je jednoduchý, časovo nenáročný,...

Bravčová panenka v slaninkovom župane s pečenou zeleninou
Túto panenku som asi pred rokom videla v nejakej nemeckej relácii o varení a prílohu k nej...

Francúzske rezne od mojej slovenskej maminky
Neuveritelna lahodka, budete hviezdou vecera.

Hovädzie po burgundsky
Hovädzie mäso na burgundský spôsob s poriadnou dávkou červeného vína chutí neodolateľne. Tajomstvo jeho dokonalej chuti spočíva...

Cuketové pečené hranolky
Tento recept som tu uz mala dost dlho ulozeny ako skryty. Medzitym tu @Kecemis pridal dost...

Šťavnaté provensálske rizoto
... ďalší z mojich obľúbených receptov na rizoto, no čo ja za to môžem, že...

Živánska pochúťka podľa Boba
perfektná pochúťka, ktorú stále u nás piekol iba priateľ Bobo... Dnes som ju piekla ja podľa neho......

Steaky z panenky s opečenými zemiakmi, zeleninou a šampiňónovou omáčkou
Panenku umyjeme, osušíme a zbavíme blán. Nakrájame na asi 6 cm časti, použil som...

Viedenský rezeň
Alebo teľací Wiener schnitzel, chutí výborne, myslím že patrí viac k slávnostným jedlám, vzhľadom...

Restovaná bravčová pečeň
Vedela som, že dnes budem výnimočne robiť obed iba pre seba, tak som si kúpila...

Koložvárska kapusta
Cibuľu nakrájame na jemno a orestujeme na masti do zlatista. Pridáme nasekaný cesnak a mleté mäso. Mäso...

Tekvica pečená s jablkom a s medom
Takto pecena tekvica je vyborna na vecerne maskrtenie pocas dlhych zimnych vecerov, ale je aj chutna...

Hovädzí guláš
Kúpili sme hovädzinku a priateľ vymyslel, že mám uvariť guláš s knedlou.

Zdravé mrkvovo-zelerové placky
Výborné mrkvovo zelerové placky. Jeme ich samostatne, priateľ ich dokonca obľubuje aj ako prílohu naposledy...

Staročeská sviečkovica na smotane
Mäso omyjeme, prešpikujeme slaninou, osolíme, okoreníme a opečieme na bravčovej masti.

Květákový salát na způsob bramborového
Tento salát se hodí na léto. Není tak "těžký" jako z brambor a pokud místo majonézy...

Cestoviny so špenátom a ricottou
Moja obľúbená rýchla večera. Najvhodnejšie cestoviny pre tento druh omáčky sú špirálovité fusilli (na fotke sú...

Sýrovo-kefírové placičky se šunkou
Někdy máme na něco chuť a nevíme, co by to mělo být. A tak jsem...

Zemiakové placky inak :-)
Pôvodne som sa chystala tieto zemiakové placky pridať ako súčasť môjho receptíku na bravčové na paradajkovej omáčke...

Bezlepkové langoše z cesta kysnutého v chladničke
Z droždia, 100 ml vody alebo mlieka, a cukru pripravíme kvások.

Moja rajčinová polievka
Paradajka je hlavným zdrojom lykopénu – prírodného karotenoidu (červeného farbiva) a antioxidantu, ktorý chráni organizmus pred...

Zavárané mäso - Rosenberg
Takto pripravené mäso je veľmi vhodné na rýchle pohostenie pre nečakanú návštevu alebo ako desiata alebo olovrant...

Domáci gyros v tortile
Mäso nakrájame na kocky a postupne pridáme všetky ostatné suroviny na marinádu. Necháme odstáť v chladničke...

Čokoládové palacinky
Su úžastne!:)... od dnes doma už ine nerobím:)... vrelo odporučam:)... cesto sa robí...

Kuřecí prso se smetanovou omáčkou a tarhoňou
Kuřecí prsa rozkrojíme a naklepeme, osolíme a opepříme, posypeme troškou kari a opečeme na oleji...

Halloumi
Halloumi je syr najcastejsie robeny z ovcieho alebo kozieho mlieka. Da sa ale robit aj z...

Kapustnica s údeným mäsom a klobásou
Moja verzia tejto polievky. Robím ju v kotlíku ako guláš - pekne hustú a podávam s...

Rybacie fašírky
Kúpila som aljašskú tresku, bola tak napustená vodou, že sa jednoducho nedala inak pripraviť, ...

Hubové rizoto na taliansky spôsob s grilovanou panenkou
Veľmi chutné rizoto na taliansky spôsob pripravené v spolupráci so šéfkuchárom Jánom Vnenčákom.

Koložvárska kapusta podľa Majky
Priateľ mi stále hovoril: "Urob koložvársku kapustu... " Tak som googlila a všade recepty s mletým mäsom....

Domáca Grécka Musaka
Musaka, ktorú podávajú v gréckych reštauráciách obsahuje aj zemiaky. Musaka, ktorej recept vám ponúkam...

Kuracie stehná so smotanou
Veľmi jednoduchá a rýchla príprava, a pritom výsledok stojí za to.