
Keftedes – grécke fašírky
Fašírky pečené v neuveriteľne chutnej omáčke. Príprava jednoduchá a hlavne rýchla.

Cestoviny s tekvicou
Rúru dáme vyhrievať na 180°C. Dáme variť vodu na cestoviny, osolíme ju. Cesnak ošúpeme...

Kuracie mäso s Nivou a cestovinou
Kuracie prsia nakrájame na pásiky, a sprudka orestujeme v horúcom oleji do mäkka a biela...

Grilovaná husacia pečeň s pečenými jablkami a toastom
Husaciu pečienku si opláchneme pod studenou vodou, aby sme ju zbavili krvi, potom z nej...

Bravčová krkovička s cesnakom
Tento recept je môj vlastný a pripravujem ho na nedeľný obed. Je vynikajúci a veľmi chutný a...

Cesto na pizzu
Tento recept mám z hotela, v ktorom som pracovala. Cesto je strašne dobré. Odkedy...

Gyros
Názov gyros môže označovať aj celý sendvič z chleba pita, ktorý sa podáva s rôznymi šalátmi...

Mäsové guľky na bakoňský spôsob
Základom bol môj recept Madarské bakoňské plátky zo 17. apríla 2011 , teraz som pripravila mäsové...

Šalátový prívarok
Šalátový prívarok:šalát umyjeme a natrháme na menšie kúsky. Dáme do hrnca, zalejeme 1 l vody a povaríme...

Treska na indický štýl
Tento recept mi odporučila moja kamarátka ktorá pochádza z New Jersey. Je to zdravá treska obaľovaná...

Lahodná francúzska cibuľačka s talianskym pohladením
Cibuľu nemám rada, ale túto polievočku som si veľmi obľúbila - zahreje najmä počas chladných jesenných...

Rýchle fritule
Už som sem dávala recept na fritule s jablkom. Tieto sú bez jablka a sú tiež...

Sekaná z bôčika
Tento recept je ešte z čias predrevolučných a tak ho sem dávam ako RETRO-recept v nezmenenej podobe...

Karfiolové „rezne“ so syrom
Karfiol zbavíme listov a nakrájame na plátky s hrúbkou asi 1, 5 cm. Opatrne ich ukladáme...

Rillettes bravčové francúzske
Tento recept som objavila v časopise Šarm a či je pravý francúzsky?Tvrdia že áno, tak som ho...

Zemiaky na kyslo s hubami
Tento recept som našla v dákej kuchárskej knihe a keď začne hubová sezóna, musím si toto...

Jankove raňajky a desiata, omeleta, liptovská saláma, syr
@jerica V pracovné dni vstávame pred siedmou , po rannej hygiene prídu na...

Špaldová vianočka vegan
Recept pochádza z knihy Cukroví a moučníky tentokrát zdravě! od Elišky Škvařilovej a Jiřiny Borkovej.

Hovädzia roštenka
Bežne tento recept robím z hovädzej roštenky, ale včera som nedostala kúpiť, tak som robila...

Chlebové cesnakové paličky
Do misky preosejeme muku, do nej zamiesame, sol, cukor a susene drozdie. Do...

Špenátový prívarok s opraženou žemľou
Toto je klasika, ktorú mám stále rada, vlastne celá naša rodina, okrem manžela :)

Zemiakové placky
Vďaka tomuto rýchlemu, chutnému a ešte aj sýtemu jedlu budete mať viac času na trávenie chvíľ...

Rozplývajúce sa mäsko
Mäso sa rozplýva v ústach a mám pocit, že asi aj vo vzduchu, lebo obsah...

Zemiaková knedľa bez lepku
Zemiaková knedľa bez lepku je výbornou prílohou k tradičným jedlám, ako napríklad vepřo-knedlo-zelo. Chutiť vám bude aj s rôznymi druhmi mäsa na šťave....

Roštenka z diviny na cestovinách
Mäso odblaníme, umyjeme a pokrájame na porcie. Tie naklepeme, natrieme pretlačeným cesnakom, osolíme...