Sladký zemiak s krabími tyčinkami
Krabie tyčinky a tekutý ťahavý syr, do rúry aj na gril!
Paradajkovo-bazalková omáčka na zimu
Chuť čerstvých sladkých paradajok, ktorú si viete vychutnať aj v zime. Túto omáčku varím každý rok, moje deti ju majú veľmi radi....
Kedgeree s údeným lososom a vajíčkom
Kedgeree (čítaj kedžrí) je tradičný britský pokrm, ktorý sa skladá z karí ryže, údenej ryby, vareného vajíčka, listovej petržlenovej vňate a citrónovej šťavy....
Závin s červenou cibuľou
Mnohí z nás nevedia, čo s červenou cibuľou. Ponúkam preto recept, ktorý nesklame.
Pečené bravčové mäso s hranolčekmi z tekvice Hokkaido
Mäso očistíme, ak ho nechceme mať veľmi mastné. Pokrájame na plátky a dáme ich do...
Teplý fazuľový šalát s kelom a rybou
Skvelý šalát z jemnej bielej fazule s bylinkovým pestom.
Zeleninový tajine s cícerom
Vyskúšajte náš recept na zeleninový tajine s cícerom inšpirovaný Marokom a vychutnajte si jedlo plné chuti....
Králik s citrónom a parmezánom
Králičie mäso je zdravé, výživné a dá sa pripraviť naozaj na veľa spôsobov....
Zapekaný morský vlk s ryžou a paradajkami
Doprajte si jedlo plné aromatických byliniek, šťavnatého morského vlka a krémovej syrovej omáčky s ryžou SOS...
Veľkonočná zelená polievka
Brokolicu umyjeme a rozoberieme na menšie kúsky. Pridáme do hrnca spolu s celým čiernym korením a...
Cviklová polievka so šalátom Misticanza
Zaujímavá a chutná kombinácia cvikly a šalátu Misticanza.
Restovaná basmati ryža s krevetami
Orientálna basmati ryža s restovanými krevetami je lahodným spojením exotických chutí a vôní....
Fettuccine zapečené s jadrovníkmi čerstvých paprík
Variantov prípravy jadrovníkov, alias „srdiečok“ čerstvých veľkoplodých paprík je naozaj mnoho. Ja ich úspešne používam aj vo svojej kuchyni už vyše polstoročia a vždy ma ešte napadne nová možnosť....
Zajačia paštéta v domácom lístkovom ceste
Paštéta pečená v krehkom ceste ako výborný koláč je výsadou francúzskej kuchyne. Ponúkame vám vynikajúcu verziu...
Vegetariánska omáčka na špagety z červenej šošovice
Jednoduchý a rýchly typ na bezmäsitý hlavný chod najmä pre milovníkov špagiet.
Rezance s paradajkami a hrebenatkou
Hrebenatka jakubovská, vegetárián mora, má mäso s jemnou lieskovoorieškovou chuťou....
Pancetta s jadrovníkmi paprík
Áno, recepty s použitím „srdiečok” paprík, sú náročné na predprípravu. Málokomu sa chce „baviť”...
Kura na bylinkovom chutney
V mixéri zmiešajte zelenú čili papričku, jogurt, koriander, mätu, citrónovú šťavu, med, ...
Karí zo zelených papričiek
Bharela marcha nu shaak. Jedlo z oblasti Guyarat, najzápadnejšej časti Indie. Ja som použila...
Fašírky so sírovcom
Mäsové fašírky obohatené o sírovec - výbornú hubu, ktorá rastie na listnatých stromoch.
Veľké „ravioly“ s ostriežom a so špenátom
Z múky, vajec, žĺtka a vody vypracujeme cesto, ktoré necháme odležať asi hodinu v chladničke....
Zelerový krém s restovanou červenou repou
Polievka, ktorú predstavil priamo pred kamerami šéfkuchár Ján Duda v slovenskom filme Dokonalosť sama.
Praženica s čerstvými májovkami na slanine
Dnešná perfektná skoršia večera z čerstvých tanečníc májových, ktoré nazbieral manžel.
Vyprážaná husacia pečeň s karfiolom
Chrumkavá pochúťka doplnená lahodným karfiolom, to je vyprážaná husacia pečeň. Je to skutočná delikatesa, ...