Roládky z tvarohu a sušenej paradajky

Jozef Hromják
šéfkuchár reštaurácie Olive Tree v Košiciach, 14. júla 2013
Roládky z tvarohu a sušenej paradajky
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
100 g
1 zväzok
50 g




Postup

  1. 1

    Na hladkom grile a na mastnom papieri intenzívne zohrievame plátok hrudkového tvarohu dochuteného soľou a korením. Pri otočení uložíme na teplú stranu sušené paradajky a po chvíli za pomoci papiera zrolujeme teplý poddajný tvaroh.

  2. 2

    Na rozohriatu panvicu s masívnym dnom vlejeme trochu olivového oleja. Pridáme štipku soli, jemne nakrájanú šalotku a sušenú čili papričku. Pridáme medvedí cesnak, párkrát otočíme a podávame na teplom tanieri.

  3. 3

    Vychladnuté rolky uložíme na medvedí cesnak a dochutíme podrvenými škvarkami.

Diskusia k receptu

micanela
krasne urobene a konecne nieco od profikuchara co vie aj "normalny" clovek urobit
gubics
A teraz mám dilemu. Sama som si nasušila paradajky, ktoré dávam do talianskeho chleba, ale som ich uložila do olivového oleja. Keď si tieto paradajky vložím do tých roliek, či to nebude vadiť. Okrem toho už nie je ani čerstvý medvedí cesnak,hoci by som mohla dať konzervovaný, určite by to nepokazilo chuť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia