Morčacia roláda s hubovou plnkou
Morčacie mäso narežeme tak, aby vznikol veľký plát mäsa, ktorý ešte naklepeme. Umyjeme a...
Ryžová panvica s tofu a jarnou zeleninou
Tip na chutné a zdravé jedlo, ktoré rozvonia vašu kuchyňu.
Zapekaný baklažán
Recept pochádza z Talianska a dostali sme ho od miestnych kuchárov. Určite stojí za vyskúšanie.
Cibuľový koláč so sardelami a olivami
Opäť raz niečo z francúzskej kuchyne. Ak máte radi ryby v kombinácii s jemne sladkou cibuľou...
Celozrnnky s cottage cheesom a zeleninkou
Všetci poznáme varenie typu " Co dům dal ". Túto situáciu som mala aj ja dnes,...
Zemiakové mini placky s figovou omáčkou
Milujem čerstvé figy aj netradičné kombinácie chutí, takže tento recept, to som ja. Lahodná...
Zapečený plnený balkánsky syr a kapia
Tento recept mám veľmi rada. Je to jednoduché a rýchle.
Tofu údené na šampiňónoch, rýchlo a chutne
Ako hovorievala moja stará mama o niektorých jedlách. veď sú v tom samé dobré...
Pečený zemiak plnený anglickou zeleninou
Zo zemiaku uvareného v šupke si odkrojíme vrch a vnútro vydlabeme. Koreňovú zeleninu nakrájame na kocky a...
Losos - najchutnejší na svete (2) s cestovinami
Zase losos, na tú istú nôtu príprava, ozvláštnený alebo doplnený karbohydrátmi - cestovinami :-)
Cestovinový šalát II.
Nuž, urodila sa mi zelená fazuľka vigna čínska, tak som skúsila, aká bude:-)
Nepečená roláda zo zemiakovej kaše s mletým mäsom
V Španielsku je typická na Veľkonočné i Vianočné sviatky. U nás v rodine celý rok :)))
Syrovo–slaninový koláč s cibuľou
Najskôr pripravíme z droždia, cukru a trochy vlažnej vody kvások. Zmiešame ho s múkou a so...
Teľacie soté na bielom víne so šalviou a s bielym hroznom
Nedeľný obed teraz z teľacieho mäsa na bielom víne so šalviou a s bielym hroznom.
Polentové knedlíky vo feta omáčke s majoránom
Inšpiráciu na prípravu knedlíkov mám z obalu Polenty, kde boli nazvané "Polenta Gnocchi".
Kapor po strašnicku
Ryby mám moc ráda, tak si sem tam udělám jeden, nebo dva kousky jen pro...
Sushi Temaki Unagi
Najprv si pripravíme sushi ryžu. Studenou vodou ju prepláchneme 6 krát, kým voda nezostane úplne...
Trojfarebné Soboro Donburi
Ďalší do zbierky japonských receptov. Soboro donburi (そぼろ 丼) možno doslovne preložiť ako sekané v porcelánovej...
Juhočeská placka
S týmto jedlom som sa prvýkrát stretla po presťahovaní do Budějovic. Je to jednoduchý, ľahký...
Kvakové hranolčeky s parmezánom
Vyskúšala som kvaku urobiť aj ako hranolčeky, podobne robievam cukinu, ale aj zemiaky.
Rýžový nákyp s balkánským sýrem
Rýži v cedníku propláchneme studenou vodou až teče jen čistá voda. Dáme do pekáčku nebo do...
Jihočeská zelnice
Jak je již v názvu uvedeno, tato polévka pochází z Jižních Čech a jedly se k...
Tvarohové guľky
Do tvarohu zamiešame všetky suroviny na guľky a vypracujeme cesto. Z neho vaľkaním medzi dlaňami vytvarujeme...
Žemľovka – housková stařena – pre kamaráta
Týmto mojim variantom žemľovky, splácam svoj obrovský dlh Jirkovi „Ižimu“ Ing. Planičkovi, kamarátovi z...
Pizza roláda plnená cuketou, slaninkou a syrom
Tento receptík som dnes náhodou zachytila na nete. A keďže sa náramne hodil, vyskušala som...