
Rizoto so špaldovej tarhone
Špalda obsahuje viac bielkovín a lepku ako bežná pšenica a má príjemnú orieškovú chuť. Výrobky...

Restovaná pečeň z morky à la Lady Ann
Pečeň, bez ohľadu na druh pôvodného nositeľa, mala v našej kuchyni špecifické miesto. Hlavne...

Kuracia pečeň a zemiakové pampúšiky
Inšpirovalo ma vysielanie v televízii Tajomstvo mojej kuchyne, len pečeň som robila podľa mojej chuti.

Lístkové koláčiky s marhuľovou alebo višňovou ovocnou náplňou
Komerčný recept<br /> Jednoduché fantastické koláčiky z lístkového cesta, ktoré môžete plniť marhuľovou alebo višňovou náplňou s...

Žihľavová polievka - Супа от коприва
Polievka zo žihľavy je v bulharskej kuchyni top-jarná polievka. Vôňou pripomína vôňu jari. Okrem toho,...

Pečená kapusta so slaninkou
Hlávkovú kapustu rozoberieme na listy, vložíme ju do vriacej osolenej vody, aby trochu zmäkla, nevaríme ju, ...

Zdravá jabĺčková desiata alebo olovrant
Keďže sa doma už pár dní snažíme stravovať zdravo a na desiatu stále len surové jablko mi...

Falošná treska
Táto nátierka je moja najobľúbenejšia. Nie je ťažká na prípravu a veľmi dobre chutí :)

Pečená kapusta
Toto je najobľúbenejšie jedlo môjho manžela. Nepatrí k diétnym, ale raz za čas sa dá...

Consommé s hubovými haluškami
Hovädzie mäso sparíme, opláchneme a vložíme do studenej vody spolu so špikovými kosťami. Kontrolujeme mäso...

Kokošky - šúľance z východu
Dnes som uvarila dobrotu zo zemiakov , ktoré mi ostali v chladničke . Moja mama má naučila,...

Bravčový bôčik s krémovou tarhoňou so zeleninou
V profesionálnych kuchyniach sa mäso pripravuje už takmer výlučne len metódou sous vide. V domácnostiach ho možno nahradiť pomalým dusením v uzavretej nádobe v rúre....

Šulky z Východnej
Šulky a šúľance nie sú to isté, hoci sa podobajú. Základný rozdiel je ten, ...

Kuracie prsia s cherry rajčinami a smotanovým špenátom
Včera som vyskúšala pripraviť kuracie prsia so chery rajčinami a smotanovým špenátom podľa Jamieho Olivera. Páči...

Krémová hokkaido (vegan)
Sladučká a liečivá tekvica hokaido podľa knihy Ájurvéda - Léčivá kuchyně (Harish Johari). Možno použiť aj...

Avokádový mini Quiche
Časť rýchleho nedeľného obedíka. Quiche je chuťovo jemný a chrumkavý.

Bolani - afganské plnené placky
Bolani je afganský plnený chlieb. Plnky sa, samozrejme, môžu obmieňať: zemiaky, tekvica, mleté mäso... K tomu kopec čili papričiek a je to :-))...

Kolienka zapekané s hubami
Do vriacej osolenej vody dáme variť kolienka, povaríme 7 – 8 minút, scedíme pomocou sita...

Bezlepkové banánové šišky
Vo väčšej miske roztlačíme zrelé banány vidličkou na kašu. Pridáme vanilínový a kryštálový cukor. V...

Krémové zeleninové karí s ryžou
Na strednom ohni vo veľkej panvici si zohrejeme olej. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak, ...

Vega medailónky
Tento receptík som varila po prvý krát a naozaj chutil vynikajúco. Aj napriek tomu, že...

Goody - foody s brusnicami
Brusnice, cukor a vodu dáme do hrnca a privedieme k varu.

Vianočné kuracie prsia
Kuracie prsia voňajúce po mede a pomarančoch. Milujem kombináciu mäska a ovocia, v tomto...

Zemiakové placky so suchohríbmi
Z lesa sme došli hladní. Dostali sme chuť na zemiakové placky . Trochu som časť...

Bravčová panenka s orechovou omáčkou
Bravčovú panenku očistíme od blán, nasolíme, okoreníme. Na panvici zohrejeme 2 PL orechového oleja...