Jednoduché soté
Na masti si orestujeme cibuľku, pridáme mäsko, posolíme, okoreníme, pridáme hríby, mrkvu...
Krakovská pochúťka
Recept mám od maminy, ona neviem, odkiaľ ho mala, takže ani neviem, prečo...
Pomarančová quinoa s brokolicou a mrkvou
Moze sa pouzit len tak ako lahke jedlo, ale tak isto ako priloha.
Bravčová panenka so šalviou a s pečeňovým ragú
Bravčovú panenku osolíme, pokvapkáme olejom, pridáme šalviu a zarolujeme do priesvitnej fólie. Takto pripravenú rolku...
Segedínsky guláš s hubami
Fotopostup nemam, nemala som v pláne ho sem dávať, segedínov je tu veľa, ale...
Pastiersky koláč - Cheesy Shepherds Pie
Syrový pastiersky koláč s kúskami smaženej cibule a záhradnej zeleniny. Jeden z najpopulárnejších a tradičných pokrmov...
Kačka po sevillsky - Pato a la sevillana
Recept mam z kucharskej knihy Spanisch kochen. Trosku sme ho rokmi upravili - napriklad sa nam...
Pečeňové knedličky s kapustovým prívarkom
Dnes som uvaril podľa mojej babky. Ta toto jedlo varila keď chlapi vykonávali ťažkú fyzickú prácu....
Pečené zemiaky s vajcami a so špekáčikmi
Ak máme nové zemiaky tak ich umyjeme a nakrájame ich na kocky. Ak máme staršie zemiaky...
Zelená špargľa s pecorinom a pečiarkami
Skúsila som zas niečo vymyslieť so špargľou, kým je sezóna.
Jednoduchý baklažán
Komerčný recept<br /> Jednoducho pripravený baklažán so syrom a Ajvarom Podravka je ideálne jedlo na voľné dni, ...
Mega osie hniezdo so škoricou a s hrozienkami
Mlieko mierne zohrejeme, pridáme trochu cukru, droždie a pripravíme kvások. Do veľkej misy dáme múku,...
Zelený šalát s opečeným kozím syrom
Jednoduchý, rýchly a chutný. To pravé na tieto horúce dni.
Dolnozemská bravčová pečeň
Bravčovú pečeň nakrájame na malé tenké plátky, zľahka obalíme v polohrubej múke a na masti na...
Rizoto so špaldovej tarhone
Špalda obsahuje viac bielkovín a lepku ako bežná pšenica a má príjemnú orieškovú chuť. Výrobky...
Skladané francúzske zemiaky
Dnes som sem nazrela, aby som sa inspirovala, co uvarit. Receptov na ´francuzske´ zemiaky...
Hovädzí steak so zázvorovou omáčkou
Hrubší steak zo sviečkovice osolíme, okoreníme, prudko opečieme z oboch strán na panvici a odložíme...
Žemľovka plnená ovocím
Robim ju doma pre malych aj veľkych je to obľubene u nas doma po buchtach na pare....
Zelenina na karí
Cuketu olúpeme, nakrájame na kocky, posypeme vegetou a premiešame. Očistenú mrkvu a zeler nakrájame...
Pečené zemiaky pre @sovku a ...
Tieto zemiaky boli vykopané v sobotu a v nedeľu sme si pochutnávali s návštevou. Poznajú moje zaľúbenie...
Trojfarebné Soboro Donburi
Ďalší do zbierky japonských receptov. Soboro donburi (そぼろ 丼) možno doslovne preložiť ako sekané v porcelánovej...
Hlávková kapusta s mäsom
Mäso nakrájané na rezance naložíme do zmesi zo sójovej omáčky, trochy vody, bielku a škrobovej...
Mrkva v kokose
Toto je jedna bleskovka na využitie varenej mrkvy. Taká ľahká večera, alebo televízna chuťovka...
Študentské hrianky
Na tento recept /robievali sme si to za mlada a keď bolo vysoko do hrnca/ som si...
Losos - najchutnejší na svete (2) s cestovinami
Zase losos, na tú istú nôtu príprava, ozvláštnený alebo doplnený karbohydrátmi - cestovinami :-)
Zelné „kapustové“ sabji
Wikipedie i @methi hovoří o „sabji“ jako o zeleninové příloze suché, nebo v omáčce. Většinou...
Splynutie chutí
Moje večné experimentovanie sa podpísalo aj pod chuťou tohto jedla. Tento recept je čistá improvizácia...