
Kuracie prsia od Nanette
Tento recept mám od nevesty. Ona preferuje rýchlo uvarené jedlá. Dnes som varila podľa jej...

Pečená tekvica plnená ryžou a zeleninou
Aj keď teploty ešte nenaznačujú jeseň, prinášame vám recept s tekvicou, ktorý vás naladí na...

Cestoviny so zelenou špargľou
Odložila som si hlavičky, keď som robila rizoto, že skúsim dať do cestovín.

Bezlepkové rezance s makom alebo kakaom
Keď sme boli ešte malí, najlepším obedom v školskej jedálni boli sladké rezance. S makom,...

Kapustové karbonátky
Kapustu zbavíme hlúbovitých častí a uvaríme v osolenej vode. Vyberieme ju a necháme odkvapkať. Potom...

Jednoduchá placka, recept pre začiatočníka
Jednoduchá placka ktorú určite všetci poznáte :))) Ale väčšinou ju robievate ak vám zostane vajíčko , ...

Polievka s mäsovými guľkami
Mäsové guličky sú perfektným doplnkom polievky, spolu s jačmeňom a farebnou zeleninkou dostanete perfektnú nielen vizuálnu...

Gratinované artičoky s ovčím syrom
Artičoky očistíme tak, že odkrojíme asi 2/3 listov, vydlabeme kvetné lôžko, aby sme získali...

Špenátovo-paradajkové lasagne
Na záhrade sa nám urodil špenát a kúpila som cherry paradajky zo skleníka, tak som sa...

Pečená krkovička na bielom víne s pečeným zelerom a hráškovo-mätové pyré
Kto nemá rád krkovíčku. môže nahradiť chudším bravčovým mäsom. Sledujte ma na facebooku na mojej fan...

Bravčová panenka s omáčkou z kozieho syra a grilovanou šalotkou
Recept je výborný, nie je náročný na prípravu, vhodný aj na nedeľný stôl, či...

Pečený filet z parmice nachovej na teplom uhorkovom šaláte
Najprv si očistíme uhorku. Prekrojíme ju po šírke na dve polovice a tie po dĺžke tiež...

Grilovaná špargľa s omáčkou z vareného žĺtka
Špargľu umyjeme, osušíme a odlomíme dolné zdrevnatené časti stonky. Uložíme do uzatvárateľnej nádoby, posypeme...

Horalský guľáš
Tento recept mám ešte s čias vojenčiny keď sme chodili strážiť do hôr a mlade chlapské žalúdky...

Údený bravčový bôčik plnený a pečený
Je to len také jednoduché jedlo, ktoré myslím si ocenia gurmáni. Hlavne na studeno je...

Soľanka – staromoskovská „zbornaja“ hustá polievka
Hovädzie mäso a rebierko vložíme do hrnca, zalejeme vodou, pridáme bobkový list a začneme variť...

Prepeličky na rytiersky spôsob
Tento recept je náš vlastný. Mali sme doma prepeličky a tak sme hľadali nejaký dobrý recept....

Kuracie steaky s brusnicovou redukciou a kokosovou ryžou
Dnešný obed bol improvizáciou, napadlo ma vyskúšať niečo nové. Kombinácia kuracích pŕs s ovocnou omáčkou a ryže...

Fiskegrateng - zapekaná cestovina s treskou
Jedna z dalsich norskych specialit. Prvy pokus a fakticky sa vydaril az nato ze som neodhadla dostatocne...

Slaný posúch s paradajkami
Na večeru som pripravila tento chutný posúch, miesto večere: "chlieb s niečím... " ako 2v1...

Pekáčik s kyslou kapustou a tutti frutti
Kyslu kapustu mame velmi radi. Da sa pripravovat na rozne sposoby. Tu je zvykom robit...

Vaječná omeleta so zeleninou
Najskôr si pripravíme zeleninu tak, že cibuľu nakrájame na ...

Ali Nazik kebab
Ali Nazik je veľmi chutné turecké jedlo, ktoré si jednoducho viete pripraviť aj vy doma....

Údená krkovička so zemiakovou náplňou
Údenú krkovičku rozkrojíme a naplníme plnkou, previažeme niťou, pečieme pri 180 oC približne hodinu...

Ľahká omáčka na cestoviny
nakrajime cibuli, cesnek, maso, paprika na vetsi nudlicky. na oleji smazime cibuli a cesnek do zlatova. potom...

Nasi Goreng en Bram Indonezia
V nasej holandskej kuchyni sa vari: indonezke a slovenske jedla. Manzelov otec ( cize moj...

Balkánska zelenina
Recept mám z veľmi starého nemeckého časopisu Petra. Prvý raz som ho robila s veľkou nedôverou...