Panenka v hubovom fáši

Štefan Grich
šéfkuchár hotela Panorama Resort na Štrbskom Plese, 14. marca 2013
Panenka v hubovom fáši
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
60 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

850 g
1 hrsť
1 šálka
50 ml
1 hrsť
2 hrste
1 PL
1/2 šálky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1


    Panenku odblaníme a očistime. Zabalíme do fólie a odložíme do chladničky. Odrezky z mäsa nakrájame na kúsky, odložíme na hodinu do mrazničky a potom nahrubo pomelieme. Znova zmrazíme a pomelieme najemno. Na fáš namočíme striedku chleba do mlieka a potom ju vyžmýkame a zmiešame s pomletým mäsom. Pridáme vajce a smotanu, osolíme, okoreníme a vmiešame rozdrvené sušené huby.

  2. 2


    Zmes dáme opäť na hodinu do mrazničky a najemno ju pomelieme. Fáš rovnomerne rozotrieme na fóliu na potraviny, na kraj položíme osolenú a okorenenú panenku, zvinieme a konce fólie stiahneme. Obalenú panenku ešte utiahneme do alobalu.

  3. 3


    Vložíme do hrnca s vodou zohriatou na 75 °C a varíme asi 25 minút, kým teplota mäsa nedosiahne 40 °C. Potom ho zabalené schladíme vo vode s ľadom. Vychladnutú panenku rozbalíme, zabalíme do bravčovej bránice, vložíme do rúry vyhriatej na 160 °C a dopekáme asi 10 minút.

Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené, Varené, Bravčovina

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre