Panenka v hubovom fáši
šéfkuchár hotela Panorama Resort na Štrbskom Plese, 14. marca 2013
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Panenku odblaníme a očistime. Zabalíme do fólie a odložíme do chladničky. Odrezky z mäsa nakrájame na kúsky, odložíme na hodinu do mrazničky a potom nahrubo pomelieme. Znova zmrazíme a pomelieme najemno. Na fáš namočíme striedku chleba do mlieka a potom ju vyžmýkame a zmiešame s pomletým mäsom. Pridáme vajce a smotanu, osolíme, okoreníme a vmiešame rozdrvené sušené huby.- 2
Zmes dáme opäť na hodinu do mrazničky a najemno ju pomelieme. Fáš rovnomerne rozotrieme na fóliu na potraviny, na kraj položíme osolenú a okorenenú panenku, zvinieme a konce fólie stiahneme. Obalenú panenku ešte utiahneme do alobalu.- 3
Vložíme do hrnca s vodou zohriatou na 75 °C a varíme asi 25 minút, kým teplota mäsa nedosiahne 40 °C. Potom ho zabalené schladíme vo vode s ľadom. Vychladnutú panenku rozbalíme, zabalíme do bravčovej bránice, vložíme do rúry vyhriatej na 160 °C a dopekáme asi 10 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu