Plnená bageta fotorecept

bendix - fotkabendix, 31. januára 2011
Plnená bageta (fotorecept)
Foto: bendix

Keď som sa tak v jeden škaredý, sychravý, studený, veterný a neprívetivý večer rozhodol niečo fajné, ale zároveň aj nekomlikované pripraviť tak vznikol Zobraziť celý popisKeď som sa tak v jeden škaredý, sychravý, studený, veterný a neprívetivý večer rozhodol niečo fajné, ale zároveň aj nekomlikované pripraviť tak vznikol tento recept...

90 minút
príprava

Suroviny

600 g
na 600g
350 ml, vlažná podľa potreby
podľa chuti
 alebo niečo podobné
kopa
 plátky
 plátky
 alebo iný plesnivý syr




Postup

  1. 1

    Vypracujeme si klasické cesto na bagety (nepracujeme my, ale zapojíme do práce všetkých možných pomocníkov čo máme po ruke ako sú robot, manželka, deti, svokra a tak podobne) vodu dávame podľa potreby. Cesto by sa nemalo veľmi lepiť, ale nemalo by byť ani suché. Necháme trošku vykysnúť. Ja nechávam cca tak 40 min., alebo kým si nepripravím a nenakrájam ostatné ingrediencie. Ak ešte nie je vykysnuté a už máme všetko hotové krátime si dlhú chvíľku kysnutia degustovaním dobrého červeného suchého vínka.

    Plnená bageta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto si rozdelíme na cca 4 časti alebo podľa toho, aké veľké bagety chceme. Rozvaľkáme na pekné kolieska prípadne iné tvary. Pripravíme si omáčku a to z paradajkového pyré, chilli papričiek, balzamiko octu, bazalky, cesnaku, ČMK prípadne môžme dochutiť troškou cukru. Začneme plniť naše bagety. Ja dávam na spodok plátkový cheddar, potom rôzne údeniny, ak máme môžme aj opečené kúsky kuracích pŕs. Ja som nemal tak som použil údenú krkovičku, pálivú salámu šunku, olivy. Prekladáme postrúhaným plesnivým syrom, mozarellou natrhanou na kúsky, bohato prelievame omáčkou a vrstvíme kým máme čo. Na konci plátky eidamu údený aj neúdený. Plnku obmieňame podľa toho čo máme v chladničke a na čo máme chuť, ale v žiadnom prípade by sme nemali šetriť na syroch.

    Plnená bageta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zabalíme peknú taštičku, alebo skôr tašku a v predhriatej rúre (250°C) upečieme do zlatista. Najlepšie je to za čerstva keď z toho po brade tečie krásne roztopený syr. Tak už len dobrú chuť :)

    Plnená bageta (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

dada1010
Vyzerá to na super kalorickú bombu, ale dala by som si ....
sovka62
A prečo všetko čo je dobré musí byť nezdravé alebo nemorálne!? Chce sa nám niekto pomstiť, že toto hlása?
enss
Vzerá to výborne. Ja som si včera dala na večeru chudobnú príbuznú takejto bagetky. Štvorcovú žemličku s tekvicovými semiačkami, kúpenú v Kauflande som rozrezala, pokvapkala olivovým olejom, priložila za hrsť kyslej kapusty a zapiekla v mikrovlnke. Mňam...
3342_1272910489 - profilový obrázok
jo
jo
blahoželám k výhre
bendix
Ďakujem za Vaše komentáre a samozrejme aj za gratulácie :-))
staja
Tento recept som len nedávno našla a keďže bol podľa mojej/našej chuti, tak som ho dnes vyskúšala. Múku som trochu vylepšila špaldou a "kvapkou" celozrnnej, náplňou som nešetrila - no vydarená pochúťka, oblizovali sme sa. Určite ich budem robievať, nezapadnú prachom. Vďaka za výborný recept, aj keď, ako sa priznal @Bendix , on takéto už nejedáva.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia