Foto: adula76
Kedysi dávno, ešte v minulom storočí :-) ... boli dve kamarátky. Chodili spolu na ZŠ, boli to najlepšie kamarátky, ale potom sa ich cesty Zobraziť celý popisKedysi dávno, ešte v minulom storočí :-) ... boli dve kamarátky. Chodili spolu na ZŠ, boli to najlepšie kamarátky, ale potom sa ich cesty rozišli. Jedna sa vydala do Rakúska, druhá ostala na Slovensku. Našťastie existuje facebook. A tak začali znovu komunikovať a obnovili staré priateľstvo. Medzi iným prišla reč na recepty. Tu je recept, za ktorý ďakujem Ivke a týmto ju srdečne pozdravujem. Dúfam, že sa vám tento recept bude páčiť.
príprava
na 180 °C
Suroviny
250 g |
|
200 g |
|
|
|
štipka |
|
1 PL (um) |
|
5 ks |
|
250 g (alebo polohrubá) |
|
1 bal. |
|
100 g |
|
100 g |
|
2 ks (olúpané, nastrúhané nahrubo) |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny. Zabudla som Rum.
-
2
Maslo, cukor, vanilku, soľ a rum vymiešame do peny. Po jednom pridávame vajíčka, potom múku s PDP, tekvicové semienka /môžete ich trochu opražiť/, čokoládu a nakoniec jablká. Ja som použila čokoládové "pecičky", lebo som bola lenivá nakrájať čokoládu. Na pečenie používam cukor Muscovado, bourbon vanilku pravú, kypriaci prášok bez fosfátov, tzv. vínny kameň.
- 3
Dáme do vymastenej formy a upečieme cca 40 minút pri teplote 180 stupňov.
- 4
Odkrojený ešte teplý kúsok, nevydržala som čakať.
- 3
špaldovú múku mám rada pre jej výbornú chuť a podobné bábovky pekávam, tvoja je pekne vydarená!
varecha.pravda.sk/recepty/bombova-babovka-fotorecept/2708...
chutná bola..určite i špaldová je super..:-)