Štajerská jablková bábovka

adula76 - bez fotkyadula76, 25. apríla 2015
Štajerská jablková bábovka
Foto: adula76

Kedysi dávno, ešte v minulom storočí :-) ... boli dve kamarátky. Chodili spolu na ZŠ, boli to najlepšie kamarátky, ale potom sa ich cesty Zobraziť celý popisKedysi dávno, ešte v minulom storočí :-) ... boli dve kamarátky. Chodili spolu na ZŠ, boli to najlepšie kamarátky, ale potom sa ich cesty rozišli. Jedna sa vydala do Rakúska, druhá ostala na Slovensku. Našťastie existuje facebook. A tak začali znovu komunikovať a obnovili staré priateľstvo. Medzi iným prišla reč na recepty. Tu je recept, za ktorý ďakujem Ivke a týmto ju srdečne pozdravujem. Dúfam, že sa vám tento recept bude páčiť.

20 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
200 g
 štipka
1 PL (um)
5 ks
250 g (alebo polohrubá)
1 bal.
100 g
100 g
2 ks (olúpané, nastrúhané nahrubo)




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny. Zabudla som Rum.

    Štajerská jablková bábovka - obrázok 1
  2. 2

    Maslo, cukor, vanilku, soľ a rum vymiešame do peny. Po jednom pridávame vajíčka, potom múku s PDP, tekvicové semienka /môžete ich trochu opražiť/, čokoládu a nakoniec jablká. Ja som použila čokoládové "pecičky", lebo som bola lenivá nakrájať čokoládu. Na pečenie používam cukor Muscovado, bourbon vanilku pravú, kypriaci prášok bez fosfátov, tzv. vínny kameň.

  3. 3

    Dáme do vymastenej formy a upečieme cca 40 minút pri teplote 180 stupňov.

    Štajerská jablková bábovka - obrázok 3
  4. 4

    Odkrojený ešte teplý kúsok, nevydržala som čakať.

    Štajerská jablková bábovka - obrázok 4

Diskusia k receptu

56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Pekná bábovka. Zaujímavý recept.
jarunka
Ja som raz robila tuto babovku ale bola nejaka mokra, ale zjedli sme ju tak ze sme ju zapieli nakrajanu na platky v trube. Ten recept som dostala od neteri. Tak neviem co som urobila zle. Ale odvtedy som ju neskusala, chutovo bola dobra. Mozno to bolo jablkami.
kukulienka71
v úvodnom príbehu som sa aj ja našla a myslím, že veľa je takých kamarátstiev:-)) už sme roztrúsené po svete...
špaldovú múku mám rada pre jej výbornú chuť a podobné bábovky pekávam, tvoja je pekne vydarená!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia