Tekvicovo-batátová polievka
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zeleninu ošúpeme a nakrájame na kocky. V hrnci zohrejeme olej a podusíme cibuľku nakrájanú na drobné kúsky dosklovita. Pridáme mrkvu a chvíľu podusíme, aby pekne pustila farbu.
- 2
Následne do hrnca pridáme ostatné druhy zeleniny a zalejeme ich vriacou vodou tak, aby bola asi 3 cm nad zeleninou. Osolíme a varíme polievku, kým všetka zelenina dostatočne nezmäkne.
- 3
Keď je zelenina mäkká, pokojne aj rozvarená, rozmixujeme polievku tyčovým mixérom, vrátime ju na sporák, pridáme kurkumu a galgant a ešte 2 minútky prevaríme.
Tiež tekvicová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu