Tekvicová polievka
Tekvicová polievka

Tekvicovo-batátová polievka

2lana3 - bez fotky2lana3, 10. novembra 2017
4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 ks
1 ks
4 ks
2 ks
1 ks menšia
1 ČL
1 ČL
1/2 ČL
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zeleninu ošúpeme a nakrájame na kocky. V hrnci zohrejeme olej a podusíme cibuľku nakrájanú na drobné kúsky dosklovita. Pridáme mrkvu a chvíľu podusíme, aby pekne pustila farbu.

  2. 2

    Následne do hrnca pridáme ostatné druhy zeleniny a zalejeme ich vriacou vodou tak, aby bola asi 3 cm nad zeleninou. Osolíme a varíme polievku, kým všetka zelenina dostatočne nezmäkne.

  3. 3

    Keď je zelenina mäkká, pokojne aj rozvarená, rozmixujeme polievku tyčovým mixérom, vrátime ju na sporák, pridáme kurkumu a galgant a ešte 2 minútky prevaríme.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre
neviem čo je galgant, zas raz som našla niečo nové iné, super, recept sa mi páči, takéto mám rada ;)
Autorka sa neozvala ani pri jednom z receptov, škoda.....