Tekvicovo-batátová polievka

2lana3 - bez fotky2lana3, 10. novembra 2017 12:29
Ďalšie recepty »
4
porcie
10 min
príprava
30 min
tepelná úprava

Suroviny

1/2 ks
1 ks
4 ks
2 ks
1 ks menšia
1 ČL
1 ČL
1/2 ČL
podľa chuti
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Zeleninu ošúpeme a nakrájame na kocky. V hrnci zohrejeme olej a podusíme cibuľku nakrájanú na drobné kúsky dosklovita. Pridáme mrkvu a chvíľu podusíme, aby pekne pustila farbu.

  2. 2

    Následne do hrnca pridáme ostatné druhy zeleniny a zalejeme ich vriacou vodou tak, aby bola asi 3 cm nad zeleninou. Osolíme a varíme polievku, kým všetka zelenina dostatočne nezmäkne.

  3. 3

    Keď je zelenina mäkká, pokojne aj rozvarená, rozmixujeme polievku tyčovým mixérom, vrátime ju na sporák, pridáme kurkumu a galgant a ešte 2 minútky prevaríme.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist