Špenátové muffiny

zmija - bez fotkyzmija, 21. marca 2014 14:33
Ďalšie recepty »
Špenátové muffinyFoto: zmija

Slané špenátové muffiny, ktoré sa hodia na raňajky, desiatu alebo sú výbornou prílohou k polievke, napr. k paradajkovej.

12
porcií
10 min
príprava
20 min
na 200 °C

Suroviny

250 g (čerstvý)
8 PL
1 strúčik
2 hrnček
1 PL
1/2 ČL
1/8 ČL
2 ks
1 hrnček
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Rúru si predhrejeme na 200°C. Vymastíme si plech na muffiny. Ak použijeme mrazený špenát, dáme rozmraziť a vymačkáme prebytočnú tekutinu. Čerstvý špenát opláchneme a osušíme.

  2. 2

    Na panvici rozohrejeme olej, pridáme cesnak a opekáme. Pridáme špenát a podusíme približne 2 minúty. Odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.

  3. 3

    Pripravíme si do misky sypké suroviny. Preosejeme múku, pridáme kypriaci prášok, soľ, čerstvo mleté korenie a postrúhame muškátový oriešok. V druhej miske si rozšľaháme vajíčka, vmiešame cmar a olej. Do stredu sypkých surovín spravíme jamku a prilejeme zmes vajíčok a udusený špenát. Zľahka premiešame, len toľko, aby sa suroviny spojili.

  4. 4

    Pripraveným cestom naplníme jamky a dáme piecť na 20 minút. Po 20 minútach sú muffiny nadýchané a zlatisté. 5 minút ich necháme chladnúť v plechu a podávame teplé alebo ich necháme vychladnúť na mriežke. Dobrú chuť.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist