
Špargla na bylinkách s anglickou slaninou i bez
Bylinky a slanina se s jemným chřestem chuťově velmi dobře doplňují. Inspirovala jsem se receptem Jamie...

Opekané zemiaky Chillibrothers
Tento vinikajúci a jednoduchý recept máme od chlapcov z Chillibrathers. Prvý raz sme ho skúsili na záhradnej...

Čertův pantofel - masová směs v bramboráku
Tak zkusím dát jeden z mých receptů , který se rozběhl postupně do všech restaurací . Ten...

Vypražený karfiol
Toto bol dnešný obed a ešte nám vystala aj krémová karfiolová polievka... zasa sme si pochutili

Palacinky s pribináčikom
Palacinky s džemom som preliala domácim pribináčikom a boli skvelé raňajky...

Pošírovaný losos so zelerovou kašou
Zmiešame kokosové mlieko s koreňovou zeleninou, zázvorom a krátko povaríme. Lososa nakrájame na jednotlivé porcie,...

Brokolicové fašírky
Receptov na brokolicové fašírky tu zopár je, ale všetky používajú vajcia. Keďže ja vajcia veľmi...

Farfalle so sušenými paradajkami a špenátovými listami
Superrýchly, chutný recept. Moje druhé "ja" malo nutkanie tam dať aj domácu údenú slaninku, ...

Tvarohové šištičky
Ďalší recept na dobrotu, ktorou som pohostila našich kamarátov pri návšteve počas Chanuky sú tieto tvarohové...

Cuketový prívarok so sušenou šunkou
Rýchle a chutné jedlo. Ja nepatrím k priaznivcom prívarkov, ale v lete mám chuť práve na takéto ľahšie zeleninové jedlá....

Pórovo-jablkový šalát
Tento veľmi jednoduchý recept zaberie len pár minút, nie je finančne náročný a je vhodný či...

Semizotu Salatası
Dalšia rastlinka, alebo takpovediac "Divá zeleninka" :-)) ktorej konzumovaním naplníme nielen svoje bruško, ale najmä poslúžime nášmu...

Panini Agnello
Chlieb panini rozkrojíme, vnútornú stranu opečieme do chrumkava a pokvapkáme olivovým olejom. Potom naplníme opečeným...

Plnené zemiaky s bryndzovou omáčkou
Vždy rozmýšľam čo uvariť. Kukla som do mrazničky, tam 2 ks bryndze. Tak som...

Palacinková zapekaná torta s čoko-mascarpone krémom
Krém je v podstate z: http://angiebakes. com/2013/06/26/palacinkova-torta-s-coko- mascarpone-kremom/ Môj link : http://vicky-a-jej-knihy. blogspot. sk/2014/05/mnohovrstva-blazenost. html

Kuřecí maso v tandoori masala
Tandoori masala je smes koření, používaná k marinovaní masa a v pokrmech indických. Chutná podle...

Spaghetti con cantarelli - špagety s kuriatkami
Kuriatka patria k prvym jedlym hribom sezony, v závislosti od počasia, klícia od polovice...

Cestoviny s bazalkou a cherry paradajkami
V hmoždiari roztlčieme 2 strúčiky cesnaku, 3 - 4 vlašské orechy a čerstvú bazalku. Dáme...

Mexická fazuľa - frijoles refritos - teda prepražená
Nedajte sa odradiť vzhľadom! Ono to na tanieri vyzerá ako čosi, vybagrované zo dna močiara...

Pečená kapusta s parmezánom a slaninou
Včera bol pridaný recept na pečenú kapustu. Tak pridávam aj ja ten svoj, dúfam že...

Pečené ančovičky (Hamsi tava)
Výborná, veľmi obľúbená turecká špecialita z maličkých rybičiek....

Zemiakové placky s bielkami
Tieto placky sú trošku iné ako klasické zemiakové placky. Hlavný rozdiel je v tom, že...

Fazuľa na husto s cesnakovým posúchom
Fazuľu môžeme na akýkoľvek spôsob. Tento prívarok je v našej rodine veľmi obľúbený. Zvyčajne si...

Šošovicová polievka s hubami a cmarom
Keďže je sezóna húb a treba míňať staršie zásoby sušených, tak som vyskúšal tento recept, ...

Šošovicové karbonátky
Šošovicu namočíme na niekoľko hodín do studenej vody a uvaríme ju domäkka. Potom ju zomelieme spolu...

Šalát z listov kučeraveho kelu
Rýchly šalát vhodný k samotnej konzumácii, alebo ako príloha. Recept je od Angely Liddon z...

Špenátové tagliatelle s kuracím a cuketou
tento recept mam vystrihnuty z dakych novin. je to skvele jedlo, tak sa s nim podelim. povodny...

Hovädzie len tak narýchlo a ryža natural
Toto je príklad ako ja varím... nachystám si čo budem variť a potom ešte pridám tamto...

Falošné boloňské (zapekané) cestoviny
My so snúbencom varíme viac zo sójového mäska - sme bývalí vegetariáni a táto strava nám chutí...

Kačacie hody bez lepku – kura ako kačka
Ako si jednoducho pripraviť cenovo dostupné a chutné kačacie hody bez lepku? Tak, že si to trochu zjednodušíme....