Francúzske zemiaky na zdravý spôsob

gabinka1 - fotkagabinka1, 28. júla 2012

podla Dr. Havlicka zo Jste to co jite. Robievame toto jedlo veľmi často, na veľkom plechu aj na niekoľko dní.

8
porcií
15 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

2,5 kg
3 ks veľká
4 ks
2 ks
2 ks
1 kg
1 lyžica
1 čl
1 čl
250 g




Postup

  1. 1

    Nakrájame baklažán a cuketu na plátky. Osolíme a za pol hodiny osušíme utierkou. Na panvici ich osmažíme (bez tuku). Paradajky nakrájame. Pridáme k nim nakrájanú čerstvú bazalku. Brambory upečieme v šupke (bez tuku). Po vychladnutí nakrájame na plátky. Kuracie mäso nakrájame, okoreníme a grilujeme.

  2. 2

    Formu vymažeme olivovým olejom, posypeme nakrájeným cesnakom, poukladáme plátky zemiakov, cukety, baklažánu, kuracieho mäsa, cibule a rajčín, posypeme talianskou zmesou korenia, strúhaným syrom a ukončíme plátkami zemiakov. Posypeme syrom, přidáme kuracie kúsky, cibuľu, paradajky a opäť posypeme syrom. Zapekáme 15 minut vo vyhriatej rúre na 180°C.

Diskusia k receptu

zuzzu115
Medzi surovinami je aj paradajkový pretlak, ale v recepte uz nie je. Kde ho treba pridat?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia