Foto: mariaklara
Môj obľúbený recept hlavne v lete, keď cukety v záhrade dali bohatú úrodu.
porcie
príprava
na 150 - 180 °C
Suroviny
1 ks Stredne veľká -mladučká |
|
asi 100 ml |
|
asi 1/3 balíčka |
|
asi 1/2 |
|
3 - 4 ks |
|
2 - 3 ks |
|
asi 1/2 kúsok |
|
5 -6 strúčikov čerstvý |
|
1 ks stredne veľká |
|
bez glutamanu alebo solčanka |
|
|
|
zo sóje |
|
|
Postup
-
1
Pripravíme si tieto suroviny:
-
2
Sójové kocky zalejeme vodou a pridáme solčanku alebo bujón, ryžu prepláchneme pod vodou, dáme do rajničky, zalejeme asi na 1 a pol prsta vodou, posolíme solčankou a dáme variť. Varíme pod pokrievkou na miernom ohni asi 30 min. Voda sa nám pomaličky musí vyvariť. Pozor, aby nám neprihorela.
-
3
Potom si pripravíme ostatné suroviny. Pokrájame na menšie kúsky - tie sójové kocky tiež, cuketu neošúpeme, ale len vyberieme stred, môžeme ju posoliť, pustí vodu, ktorú pred plnením vylejeme, pred plnením ju môžeme ešte pokvapkať sójovou omáčkou.
-
4
Alebo ju tiež potrieme aj olejom.
-
5
Odoberieme polovicu ryže a zmiešame s paradajkami, paprikou, cibuľou, pretlačeným cesnakom, sójovými kockami, pórom.
-
6
Do druhej polovice dáme namiesto sójových kociek tofu. Čiže v prvej miske máme sójové kocky, ryžu a zeleninu a v druhej tofu, ryžu a zeleninu.
-
7
No a plníme pripravenou plnkou. Plech podlejeme olejom ( repkovým alebo slnečnicovým ), naplnené " lode " na vrchu trochu polejeme rastlinou smotanou a dáme zapiecť. Po zapečení si môžeme ( ale nemusím), vrch posypať strúhaným syrom. Podávame so zeleninovým šalátom alebo len s paradajkami. Dobrú chuť!
Diskusia k receptu