Cuketové lodičky ( fotorecept )

mariaklara - fotkamariaklara, 30. augusta 2012

Môj obľúbený recept hlavne v lete, keď cukety v záhrade dali bohatú úrodu.

4 - 6
porcie
35 - 50 minút
príprava
35 - 45 minút
na 150 - 180 °C

Suroviny

1 ks Stredne veľká -mladučká
asi 100 ml
asi 1/3 balíčka
asi 1/2
3 - 4 ks
2 - 3 ks
asi 1/2 kúsok
5 -6 strúčikov čerstvý
1 ks stredne veľká
 bez glutamanu alebo solčanka
  zo sóje




Postup

  1. 1

    Pripravíme si tieto suroviny:

    Cuketové lodičky ( fotorecept ) - obrázok 1
  2. 2

    Sójové kocky zalejeme vodou a pridáme solčanku alebo bujón, ryžu prepláchneme pod vodou, dáme do rajničky, zalejeme asi na 1 a pol prsta vodou, posolíme solčankou a dáme variť. Varíme pod pokrievkou na miernom ohni asi 30 min. Voda sa nám pomaličky musí vyvariť. Pozor, aby nám neprihorela.

    Cuketové lodičky ( fotorecept ) - obrázok 2
  3. 3

    Potom si pripravíme ostatné suroviny. Pokrájame na menšie kúsky - tie sójové kocky tiež, cuketu neošúpeme, ale len vyberieme stred, môžeme ju posoliť, pustí vodu, ktorú pred plnením vylejeme, pred plnením ju môžeme ešte pokvapkať sójovou omáčkou.

    Cuketové lodičky ( fotorecept ) - obrázok 3
  4. 4

    Alebo ju tiež potrieme aj olejom.

    Cuketové lodičky ( fotorecept ) - obrázok 4
  5. 5

    Odoberieme polovicu ryže a zmiešame s paradajkami, paprikou, cibuľou, pretlačeným cesnakom, sójovými kockami, pórom.

    Cuketové lodičky ( fotorecept ) - obrázok 5
  6. 6

    Do druhej polovice dáme namiesto sójových kociek tofu. Čiže v prvej miske máme sójové kocky, ryžu a zeleninu a v druhej tofu, ryžu a zeleninu.

    Cuketové lodičky ( fotorecept ) - obrázok 6
  7. 7

    No a plníme pripravenou plnkou. Plech podlejeme olejom ( repkovým alebo slnečnicovým ), naplnené " lode " na vrchu trochu polejeme rastlinou smotanou a dáme zapiecť. Po zapečení si môžeme ( ale nemusím), vrch posypať strúhaným syrom. Podávame so zeleninovým šalátom alebo len s paradajkami. Dobrú chuť!

    Cuketové lodičky ( fotorecept ) - obrázok 7

Diskusia k receptu

klaura
lodičky robím vždy len s mletým mäsom ... je na čase vyskúšať niečo iné ... :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia