Foto: mypa
Estónsky kringel je podľa originálu škoricový
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Suroviny na cesto
-
2
suroviny na plnku
-
3
Pripravíme kvások
-
4
Necháme vykysnúť
-
5
Zatiaľ si rozpustíme maslo
-
6
Všetko zmiešame
-
7
dáme na dosku
-
8
vypracujeme cesto (nezľaknite sa bude tuhšie). Zakryjeme a necháme hodinu kysnúť
-
9
Rozdelíme na dve časti
-
10
Rozvaľkáme na tenko. a tu máme niekoľko možností. Ja som robila jeden (cesnak, šunka, syr), druhý kečup + pizza korenie na to syr a po upečení som natrela s cesnakom s olejom Robila som aj škoricový (50g rozpustené maslo+5 PL kr. cukor+ 4 KL škorice, miešať a natrieť) Potom som robila orechový (orechy+ maslo+ cukor) A nuttelový (potrieť nuttelou) No a chystám sa na makový
-
11
Kečup + korenie
-
12
Natrieme a posypeme syrom
-
13
Zvinieme
-
14
rozkrojíme
-
15
takto
-
17
Spletieme
-
20
a môžeme spojiť do kruhu
-
21
Pečieme pri 180 stupňoch cca 20 minút. Potom potrieme (olej+cesnak)
-
22
Alebo šunkový. Rozpusnené maslo zmiešať s cesnakom, natrieť, poukladať šunku, posypať syrom, stočiť.....
-
23
Ten som nechala rovný
ja som robila skoricovy, ale vôbec nevyzeral tak uhladne, aj ked chut bola vyborna
na slano si ma normalne zaskocila, asi vyskusam tiez :-)