Foto: jack
Najlepšie mäsko na svete. Obľúbený recept mojej dcéry. A kto má rád kyslú kapustu, tak si príde na svoje. Nebíčko v papuľke.
porcií
príprava
Postup
-
1
Kuracie prsia umyjeme a osušíme.
-
2
Narežeme na väčšie a hrubšie rezne, ktoré naklepeme cez fóliu alebo mikr. sáčok, na tenšie plátky. Osolíme a okoreníme. Necháme postáť.
-
3
Pripravíme si zatiaľ kapustu ktorú sme si premyli, keď je dlhá trošku pokrájame na menšie. Slaninku narežeme na malé kocky a opražíme.
-
4
Keď ju máme opraženú, pridáme kapustu, ktorú sme si osolili, okorenili a ešte do nej pridáme aj lyžičku červenej sladkej papriky.
-
5
Zoberieme mäsko, naplníme kapustou a zvinieme.
-
6
Takto pokračujeme do konca. Môže sa stať, že vám kapusta ostane ešte v hrnci a mäso sa už minulo. No ja si ju dám na tanier aj ku zemiačikom.
-
7
Ďalší krok je ten, že si pripravíme klasický trojobal mäso obalíme. A nakoniec vyprážame na oleji s trochou bravčovej masti.
-
8
Ako prílohu odporúčam opekané zemiaky alebo zemiakovú kašu. Toto jedlo sa môže dať aj na studenú misu, keď vychladne porežte ho na hrubšie kolieska a servírujte zo zeleninkou. Dobrú chuťku.
...aj seged je chutný z kuracím mäskom :-)